שתף קטע נבחר

צורבים ונהנים: פטריות עסיסיות

מה רע בפטריות שנצלות בגריל ואחר-כך מקבלות בחיבוק אוהב רוטב שמנת, יין לבן ותימין? כלום, זה בדיוק מה שיכול להפוך ארוחה מטעימה להכי טובה

פטריות בגריל ברוטב שמנת יין לבן ותימין

באדיבות השף סהר רפאל, מסעדת "כרמים"

 

המרכיבים:

250 גרם פטריות שמפיניון

150 גרם פטריות פורטובלו

150 גרם פטריות יער

50 גרם חמאה

1/4 כוס יין לבן

200 גרם שמנת מתוקה

2 ענפי תימין

2 כפות פטרוזיליה

מעט שמן קנולה

מלח ופלפל שחור גרוס

 

אופן ההכנה:

  1. מניחים את הפטריות בקערת ערבוב ובוזקים מעל שמן קנולה, מתבלים במלח ופלפל וצולים בגריל.
  2. מחממים במחבת מעט חמאה ומוסיפים את הפטריות הצלויות, לצד התימין ועוד תיבול במלח פלפל במשך 2-3 דקות.
  3. מוסיפים את היין הלבן ובוזקים פנימה את השמנת עד הגעה למצב של רתיחה.
  4. לאחר כ-3 דקות (כשהרוטב מצטמצם ונהיה סמיך) מוסיפים את הפטרוזיליה הקצוצה.


פטריות בגריל ברוטב שמנת יין לבן ותימין (צילום: דניאל לילה)

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
פטריות בגריל מסעדת כרמים
צילום: דניאל לילה
מומלצים