שתף קטע נבחר

צ' קוריאה: מפתחים גרעין בגלל האיום מארה"ב

בכיר אמר כי הממשל בארה"ב מחשיב את פיונגיאנג כ"חלק מציר הרשע" ונתן "אור ירוק" לתקיפתה. הנשק של ארצו? "הרתעתי"

שגריר צפון קוריאה לאו"ם, סין סון הו, אמר הלילה (שבת) שארצו תמשיך לפתח את יכולות הגרעין שלה כל עוד ארצות הברית מסרבת לחתום על הסכם שלום עמה, ומחריפה את איומיה על פיונגיאנג. לטענתו, דו"ח של ממשל אובמה על שימוש בנשק גרעיני, נתן למעשה "אור ירוק" למכת-מנע אמריקנית נגד צפון קוריאה.

 

בנייר עמדה בנושא נשק גרעיני שפרסם בוושינגטון בחודש אפריל, נכתב כי ארה"ב לא תשתמש בנשק גרעיני נגד מדינות שאין ברשותן נשק שכזה. צפון קוריאה לא נכללה ברשימה, כיוון שהיא מסרבת לחתום על האמנה לפירוז מנשק גרעיני. שר ההגנה האמריקני, רוברט גייטס, אמר אז כי "כל האופציות על השולחן", בכל הנוגע לפיונגיאנג.

 

"זה אומר שהממשל הנוכחי בארצות הברית מציב את עצמו באותו הקו עם ממשל בוש, שמנה את צפון קוריאה כאחת ממדינות 'ציר הרשע' וכמטרה ל'מתקפת מנע גרעינית'". אמר סין.

 

לדבריו, העמדה הזו של וושינגטון רק מחמירה את היחסים העוינים בין שתי המדינות. "ככל שהמדיניות של ארצות הברית עוינת יותר והיא מחריפה את האיומים הגרעיניים נגד הריבונות והקיום של האומה שלנו, צפון קוריאה תמשיך בהרתעה ההגנתית שלה", אמר הבכיר.

 

סין טען  כי ללא הנשק הגרעיני ההרתעתי של ארצו, חצי-האי הקוריאני כבר היה הופך ל"שטח קרב עקוב מדם". המלחמה בין שתי הקוריאות הסתיימה ב-1953 בשביתת נשק בלבד, ומעולם לא נתחם הסכם שלום.

 

המתיחות בין פיונגיאנג לסיאול גברה בתקופה האחרונה לאחר תקרית בה טבעה ספינה של חיל הים הדרום קוריאני, ו-46 מלחים שהיו על סיפונה נהרגו. דרום קוריאה וארה"ב טוענות שצפון קוריאה ירתה טורפדו שהטביע את הספינה. בפיונגיאנג מכחישים מעורבות.

 

הבכיר האשים את וושינגטון בליבוי המתיחות בין שתי השכנות ואמר כי היא "הביאה את המצב בחצי האי הקוריאני לסף מלחמה". לדבריו, "אם ארצות הברית באמת שואפת להשיג שלום וביטחון בחצי האי הקוריאני, עליה להפסיק באופן מידי את התמרונים הצבאיים שמחמירים את המצב".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
דואגים למתיחות בחצי האי הקוריאני
צילום: רויטרס
חיילי צפון קוריאה בהפגנה נגד המערב
צילום: AP
מומלצים