שתף קטע נבחר
 

עוגת ביסקוויטים: מתכון של ילדים

איך הופכים עוגת גבינה לצברית ישראלית שלא מצריכה אפייה ויכולה להעסיק את הילדים לזמן מה? יוצרים עוגת ביסקוויטים. רני בן אברהם נזכר בצעדיו הראשונים במטבח ומצרף מתכון אוריינטלי הבנוי שכבות-שכבות

כל חופש גדול הייתי נוסע לבקר את בני הדודים מהקיבוץ. אני זוכר איך אני, הילד העירוני מנתניה, מתמכר לירוק בעיניים, לאווירת החופש הבלתי נגמרת, אוהב את הסירחון המשמח של הרפת ואת תחושת ההרפתקנות שהיתה תמיד באוויר. בכל ביקור כזה הייתי מצטרף אל בני כיתתו של בן דודי ויחד איתם היינו מעבירים את ימי הקיץ הלוהטים של סוף החופש. בשעות אחה"צ כאשר עייפנו מהבריכה, ממגרשי הספורט ומשאר העיסוקים שלנו, היינו מתפנים לאלתר לעצמנו מיני מטעמים במטבח של בית הילדים, כמובן ללא השגחת המבוגרים.

 

מספר המוצרים המצומצם שהיה במקרר כלל, בדרך-כלל, מרגרינה, גבינה לבנה וכמובן ממרח שוקולד. בימים שלא נחה עלינו המוזה הקולינארית היינו רוקחים מתכונים פשוטים כמו המעדן הידוע "קאותן" – גבינה לבנה או לבן מעורבבים עם אבקת קקאו, ובימים בהם חשקה נפשנו במשהו מפנק ומושקע יותר היינו מכינים עוגת ביסקוויטים עם גבינה.

 

יתרונה של עוגת הביסקוויטים המיתולוגית היא שאין צורך באפייה והיא פשוטה מאוד להכנה, אפילו לילדים. היא עשוייה שכבות-שכבות ובגרסה הארץ-ישראלית מורכבת מעוגיות פתי-בר בשילוב פודינג וניל וגבינה.

 

עוגת ביסקוויטים

המרכיבים:

2 חבילות פתי בר (וניל/שוקולד)

2 חבילות (160 גרם) אינסטנט פודינג וניל

2 קופסאות (500 מ"ל) שמנת מתוקה (אפשר במקום שמנת להשתמש ב-750 גרם גבינה לבנה 9%)

2 כוסות חלב (אחת לטבילת הפתי-בר והשנייה להקצפה)

1 כפית קפה נמס

100 גרם שוקולד מריר/חלב

 

אופן הכנה:
  1. ממיסים את הקפה בכוס אחת של חלב וטובלים את הביסקוויטים.
  2. מניחים שכבת ביסקוויטים על תבנית (מומלץ מרובעת).
  3. מקציפים את השמנת מתוקה/גבינה לבנה, האינסטנט פודינג וכוס חלב עד ליצירת קרם/קצפת.
  4. מניחים על הביסקוויטים שליש מהקרם ומניחים מעל שוב שכבת ביסקוויטים, חוזרים על הפעולה 3 פעמים.
  5. מסיימים בשכבת הקרם ומעליה מגרדים שוקולד מריר/חלב.
  6. מעבירים לקירור במקרר ו/או במקפיא ליצירת עוגת גלידה.


עוגת ביסקוויטים (צילום: ירון ברנר)

 

בנופי

את הבנופי הכרתי בהודו. זה קינוח פשוט ונפלא שמבוסס על בננות, ולי באופן אישי הזכיר את עוגת הביסקויטים הנוסטלגית

 

המרכיבים (לתבנית בגודל 30X30 ס"מ):

7-9 בננות

1 כף שבבי קוקוס

1 קופסת שימורים (400 גרם) ריבת חלב או חלב מרוכז ממותק

2 חבילות (800 גרם) עוגיות מרוקאיות

1/4 כוס חלב

2 כפות מרגרינה/חמאה

 

אופן ההכנה:
  1. מפוררים את העוגיות מרוקאיות, עד למרקם של חצי פירורים וחצי קמח.
  2. מוסיפים לתערובת העוגיות את החלב, החמאה וכף שבבי קוקוס ומערבבים היטב עד לקבלת מרקם חלק של בצק.
  3. משטחים את בצק העוגיות בתוך תבנית ומצננים במקרר למשך 20 דקות.
  4. מוציאים את התבנית מהמקרר ומורחים שכבה אחידה של ריבת חלב/חלב ממותק על הבצק.
  5. חותכים את הבננות לפרוסות עגולות, ומניחים על ריבת החלב/חלב ממותק.
  6. על שכבת הבננות שופכים בנדיבות את ריבת החלב/החלב הממותק.
  7. זורים בנדיבות שבבי קוקוס מעל להכל.
  8. מכניסים למקרר למשך שעתיים ומגישים.


בנופי (צילום: ירון ברנר)

 

לפרקים הקודמים בסדרת "זכרונות מתוקים":

 

  • רני בן אברהם הוא הבעלים והשף קונדיטור של זיסעלא - בית המלאכה לגלידות וקינוחים (ריינס 20, תל אביב)

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים