שתף קטע נבחר

פוליטיקאי גרמני בכיר: לעצור ההגירה המוסלמית

מנהיג מפלגת האיחוד הנוצרי-סוציאלי עורר סערה בגרמניה, כשאמר: "אנחנו לא זקוקים למהגרים נוספים מ'תרבויות זרות'". הירוקים כבר כינו אותו: "פופוליסט ימני-קיצוני"

בכיר גרמני קרא היום (שבת) לעצור את ההגירה המוסלמית למדינה - ויצר סערה ציבורית. הורסט זיהופר, מנהיג מפלגת האיחוד הנוצרי-סוציאלי (CSU), השותפה לקואליציה, אמר בראיון שהתפרסם במגזין "פוקוס" כי "ברור לחלוטין שלמהגרים מטורקיה וממדינות ערביות" יש קושי רב יותר להשתלב בחברה הגרמנית מאשר למהגרים אחרים. זיהופר, המכהן כנשיא מדינת המחוז בוואריה, הוסיף כי "בכל מקרה, המסקנה היא שאנחנו לא זקוקים למהגרים נוספים מ'תרבויות זרות'".

 

דבריו, שמצטרפים לדיון הבלתי-פוסק שנערך בחודשים האחרונים בסוגיית האינטגרציה של המיעוט המוסלמי בגרמניה, מהווים שיא חדש ברטוריקה של הצמרת הפוליטית נגד המהגרים. זיהופר הוסיף כי יש לשלול את דמי האבטלה ממהגרים שאינם מנסים למצוא עבודה, וכי יש לדאוג כי הם יהיו שותפים לערכי היסוד של הרפובליקה וילמדו גרמנית.

 

הרקע המיידי לדבריו של זיהופר הוא נאומו לאומה בשבוע של הנשיא כריסטיאן וולף, ביום השנה ה-20 לאיחוד גרמניה. וולף, בנאום מפייס כלפי הקהילה המוסלמית במדינה - שספגה התקפות מילוליות רבות בחודשים האחרונים - אמר כי האיסלאם מהווה כעת חלק מאופיה של גרמניה, כפי שהנצרות והיהדות היו בעבר וממשיכות להיות. הנאום עורר תגובות חיוביות בקרב ראשי הקהילה המוסלמית במדינה, וכן בקרב הממשל באנקרה. בקרב הימין הנוצרי-קתולי, המיוצג על ידי המפלגה הבווארית שבראשה עומד זיהופר, עוררו הדברים זעם רב.

 

"איני מבין כיצד אפשר להשוות בין התפקיד שמילאה הנצרות בגרמניה לבין האיסלאם", הוסיף זיהופר בראיון. לדבריו, הסובלנות והפתיחות לדתות אחרות, המוזכרות בחוקת גרמניה, אינן שקולות לקבלת השפעה ישירה של אותן הדתות על ערכי היסוד של המדינה.

 

"פופוליסט ימני-קיצוני"

דבריו של זיהופר היום גררו גינוי מהיר מצד מפלגת "הירוקים", שכינתה את הפוליטיקאי הגרמני "פופוליסט ימני-קיצוני". לגינויים הצטרפו נציגים ממפלגת "הליברלים" (FDP), שותפתה של מפלגת ה-CSU (מפלגת האחות הבווארית של ה-CDU שבראשה עומדת הקאנצלרית אנגלה מרקל) לקואליציה. גם הסוציאל-דמוקרטים (SPD) דרשו מזיהופר להתנצל על דבריו.

 

הרקע הכללי לדבריו של זיהופר הוא הדיון הבלתי-פוסק בסוגיית האינטגרציה של קרוב ל-3 מיליון המהגרים המוסלמים החיים בגרמניה, רובם ממוצא טורקי. מי שהחל בדיון היה הבנקאי-לשעבר תילו סראצין, שפירסם ספר ובו התקפה חריפה על מהגרים מוסלמים. בין היתר, טוען סראצין בספרו כי המהגרים מביאים לירידה ברמה האינטלקטואלית של גרמניה, ולפירוקה מנכסיה התרבותיים.

 

סראצין פוטר מתפקידו בבנק המרכזי של גרמניה בעקבות הפרסום, והוא עומד בפני הליכי סילוק מהמפלגה הסוציאל-דמוקרטית, אבל ספרו נמכר במאות אלפי עותקים. למעשה, לפי תחזיות, הספר עמוד להפוך לרב-המכר הגדול ביותר בגרמניה מאז תום מלחמת העולם השנייה.

 

כמה פוליטיקאים גרמנים - משמאל ומימין - זיהו את הפוטנציאל הטמון בסוגיית ההגירה הנפיצה, והתבטאו בשבועות האחרונים בעד הצבת חסמים לדמי אבטלה למהגרים, ובעד הקשחת תנאי ההגירה לגרמניה. על רקע דבריהם, בחר הנשיא וולף להושיט יד לציבור המוסלמי בנאומו בשבוע שעבר.

 

ברוח הדברים בגרמניה כיום, אפילו משחק הכדורגל שנערך אתמול בין גרמניה לטורקיה בברלין הפך לנושא לדיון פוליטי. רוב הדיון התרכז במסוט אוזיל, שנולד בגרמניה להורים טורקיים ומשחק בנבחרת הלאומית של גרמניה. אוזיל הודה כי הוא הפך "לסמל של האינטגרציה בגרמניה", אבל נאלץ לספוג ביקורת רבה מצד שחקנים גרמנים ממוצא טורקי שבחרו לשחק בנבחרת הטורקית. אוזיל זכה לשריקות בוז רמות מצד עשרות אלפי האוהדים הטורקים - שרובם חיים בגרמניה - שגדשו את יציעי האצטדיון האולימפי בברלין.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
התבטאות נגד מוסלמים. אילוסטרציה
צילום: AP
מומלצים