שתף קטע נבחר

טסט דרייב עם הנייד החזק בישראל

מחשב הגיימרים M17x , מבית היוצר של סדנת AlienWare האגדית – הוא גודזילה בציפוי אלומיניום – הנייד החזק ביותר שנמכר בין הירדן לים . בדקנו את הבוגאטי ויירון של עולם המחשבים

כדי להמחיש את מהותו של ה-M17x, הנייד הסדרתי החזק ביותר בישראל, נספר לכם על חברה איטלקית (במקור גרמנית) שמייצרת סוג אחר לגמרי של צעצועים: בוגאטי.

 

חברת הרכב האיטלקית (במקור גרמנית) יצרה את ה-Veyron: מכונית מרהיבה מאין כמוה, שנראית כאילו נחתה עכשיו מצילומי הפרק הבא בסדרת "מלחמת הכוכבים", ויש לה מנוע בעל עוצמה של מטוס קרב ממלחמת העולם השניה. 1,200 כוחות סוס יש למפלצת האלומיניום הזו. מדובר בטיל גראד על גלגלים, חלומו של כל חובב מהירות – ובכלי מיותר לחלוטין לשימוש יום-יומי. כל מי שרוכש לו אחת (ב-2.3 מיליון אירו) יצטרך לעבור קורס מיוחד כדי להפעיל אותה.

 

AlienWare M17x, שאבא שלו הוא Dell, הוא המקבילה המחשבית של מכונית העל. אין לו גלגלים, אבל צריך ללא ספק ללמוד אותו כדי ליהנות מכל קשת יכולותיו. למעשה,

על המחשב תמצאו קורס וידאו שילמד אתכם להשתמש בו - ומסיבה טובה.

 

עיצוב: מפציץ כבד

במבט ראשון, ברור שזה לא מחשב נייד רגיל. הוא עשוי כולו מסגסוגת של אלומיניום ומגנזיום, צבוע בצבע כסוף מבריק (אבל ניתן להשיג גם בשחור ובאדום). העיצוב אגרסיבי מאוד: הדבר הראשון שיתפוס את עיניכם הוא זוג רמקולים קדמיים שיש להם תאורת ניאון, המזכירים כונסי אוויר של מטוס חמקן.

 

העיצוב אולי משדר משהו שונה וייחודי, אבל לא יוקרה. אולי זה לוגו ראש החייזר הגדול שמעטר את גבו, או שילובי הפלסטיק שאינם יושבים בדיוק במשילות שמחברות אותם אל שלדת המתכת, אבל כבר ראינו מרשימים ממנו.

 


 

יש לו מסך 17 אינץ' בעל רזולוציה של 1920x1200, שמציג תמונה באיכות מעולה. יחס התצוגה הוא 16:10 ולא 16:9, כדי לאפשר רזולוציה גבוהה זו. תענוג לצפות בו בסרטי HD וכמובן לשחק. עם זאת, המסך מבריק מדי ורגיש מאוד להשתקפויות.

 

שלדת המתכת וגודל המסך משפיעים על משקלו של ה-M17x. תוכלו לנייד אותו מחדר לחדר ואולי גם לקחת אותו כדי להוציא את העיניים לכל באי כנס אייקון הבא – אבל קחו בחשבון שנייד במשקל חמישה קילוגרם הוא לא דבר שנוח לסחוב. בדפנותיו תמצאו את כל היציאות והחיבורים שתוכלו לרצות, לרבות כונן אופטי, קוראי כרטיסים ועוד (ראו מפרט טכני).

 

ממשק: ללקק את האצבעות

למחשב מקלדת מלאה (כולל מקשי מספרים), בעלת תאורת LED משתנה. בעזרת תוכנת השליטה שלה תוכלו להחליף בין עשרות צבעים שונים – במטרה להאיר בצורה אחרת כל קבוצת מקשים (תנועה, בחירת כלי נשק, ירי, פונקציות נוספות), בהתאם למשחקים שונים. תוכלו גם לשמור סכימות תאורה שונות עבור חמישה איזורי מקשים שונים במקלדת.

 

המקשים מרווחים בצורה נוחה מאוד, ומשופעים – כדי לצמצם טעויות הקלדה. מקלדת ה-M17x היא אחת הנוחות ביותר עליהן עבדנו. משטח העכבר גדול, ותחום בתאורת ניאון. הכפתורים שלו מעט נוקשים. זיהוי התנועה שלו מצויין, וניתן לכוונון מלא בתפריטי ההתאמה האישית, עליהם נרחיב בהמשך.

 

תוכנות ומולטימדיה: התאמה אישית לוחצת

גיימרים כבדים הם עם מפונק מאוד: העכבר צריך להיות בדיוק במשקל הנכון, המקלדת במבנה המתאים ועוד. ב-AlienWare מכירים את כל השטיקים של חובבי המשחקים, ולכן ל-M17x יש תוכנות וכלים להתאמה אישית שיורדים לרזולוציות כמעט מוגזמות.

 


 

כל לוח המקשים מואר בתאורת ניאון משתנה. אפשר לשנות את צבעי המקשים ליותר מ-20 צבעים, ואף להגדיר עד חמישה איזורי מקשים שונים, שכל אחד מהם יואר בצבע אחר. תכונה זו יכולה להיות שימושית במיוחד בסימולטורים ריאליסטיים, בהם לכל מקש במקלדת יש תפקיד שונה. תוכלו גם לשנות את תאורת כפתורי המגע שמעל המקלדת ואפילו לבחור באיזה צבע יזהרו כפתור ההפעלה ועיני החייזר שעל גב המחשב.

 


 

תוכלו גם לכוון את רגישות משטח המגע גם לתנועה וגם להקשה, את ניצול הסוללה (כולל מספר תוכניות מובנות, ועוד אחרות שאפשר להתאים גם למשחקים ספציפיים) ואת תפוקת וביצועי כל הרכיבים העיקריים של המפלצת: המעבד, הזיכרון וכרטיס המסך.

 

אנחנו חושבים שרוב המשתמשים ממש לא צריכים כזו רמת שליטה במחשב הנייד שלהם, אבל כידוע, הגיימר הממוצע הוא לא בדיוק האדם הסביר. גיימר שנמאס לו לפוצץ חייזרים, להקים אימפריות או לנצח במירוצי פורמולה 1 (או סוליטייר) וסתם להאזין למוזיקה ישמח לדעת שב-M17x יש מערכת שמע מעולה. שני רמקולים באיכות גבוהה, סאב וופר מובנה ותמיכה במעבדי סטריאו וסראונד SRS יספקו גם את האוזן המפונקת ביותר.

 

ביצועים: Core אטומי

מתחת למכסה המנוע תמצאו מעבד Core i7 720QM, בעל ארבע ליבות, במהירות 1.6 גיגהרץ ועם 6Mb זיכרון מטמון. יש למחשב גם זיכרון של שמונה גיגה, במהירות 1,333 מגהרץ. די בנתונים האלו כדי לראות שלמחשב הזה יש מספיק כוח כדי לנגב את הרצפה עם המקבוק פרו שהדוד שלכם הביא מאמריקה - או עם הדוד שלכם בעצמו, לו היה ל- M17x גם זוג ידיים.

 

למפלצת האלומיניום יש גם כרטיס מסך תואם. Radeon 5870 של ATI, בעל זיכרון מהיר של 1 גיגה, יריץ גם את המשחקים התובעניים ביותר באיכות גבוהה. את המשחקים תוכלו להתקין על כונן קשיח בנפח של טרה, ומהירות של 7,200 סל"ד. בדקנו עליו את Crysis, וגם את Civilization 5, שני משחקים תובעניים, והמשחקים פעלו בצורה חלקה לחלוטין בהגדרות התצוגה המקסימליות.

 

מבחני תוכנה סינתטיים הציגו ציונים גבוהים ביותר: 10,661 נקודות במבחן 3DMark06, ציון מכובד של 9,366 נקודות במבחן העיבוד Cinebench R10 (כשנבחנה ליבה בודדת, הוצגה תוצאה של 3,634 נקודות). ה- M17x הריץ בלי למצמץ מבחנים בהם משתעלים מחשבים חזקים כדי להגיע ל-35 פריימים לשניה, בעודו מטפס ל-50 פריימים בשניה ויותר.

 


 

סוללה ופליטת חום: מספיק בקושי (לשעתיים)

ל-M17x יש מערכת מתקדמת לפיזור חום, שמונעת מגופו להתחמם משמעותית על אף תחנת הכוח שבנויה בו. גיימרים לא נוהגים לשחק במחשבים ניידים על הברכיים, אבל אם תרצו, תגלו שהדגם הזה בהחלט מאפשר זאת. מצד שני, יש גם חסרונות למחשב חזק במיוחד ובעל מסך ענק: זמן הסוללה שלו זעום.

 

למרות שיש לו כלים מתקדמים מאוד לבקרת חשמל וסוללה מפלצתית של תשעה תאים - תצטרכו לטעון מחדש את המחשב הזה כל שעתיים וחצי. חשוב לזכור שמשחקים הם יישומים תובעניים מאוד מבחינת זמן הסוללה, ולכן כדאי שתמיד תזכרו לקחת את המטען אם תכננתם לשחק בדרכים. אגב, תעשו לו מקום בתיק: יש לו טרנספורמטור שמזכיר בגודלו לבנת בניין, ולא שוקל הרבה פחות.

 

סיכום: לגיימרים הכבדים ביותר

ה- M17x הוא אולי המחשב החזק ביותר שתוכלו לקנות בחנות בארץ, ויספק לכם חוויית משחק משובחת, אבל גם הוא לא חף מפגמים (חוץ מתג המחיר שלו, 14 אלף שקל).

 

העיצוב נאה מאוד, אבל לא מרשים דיו. הדגם האדום אולי בולט בגלל צבעו, אבל השחור והכסוף לא נראים מספיק כמו מוצר פרימיום עילאי. גם הערכה היא מאוד בסיסית: אין בה עכבר תואם, סוללה נוספת או תיק נשיאה (להזכירכם, מחשב בגודל כזה לא מתאים לתיקי לפטופ רגילים). בישראל, שבה תרבות הגיימינג פחות מפותחת, ישאל את עצמו הצרכן "14 אלף? רגע, מה אני מקבל עם זה?" ובצדק.

 

חברת דל מוכרת בישראל דגמים סדרתיים של המחשב, אולם מחוץ לישראל ניתן לשדרג ולבחור רכיבים ולהפוך את המחשב לאפילו חזק יותר (וגם להרבה יותר יקר). ככל הנראה שהיבואן הבין שבארץ שוק הגיימרים הוא נישה צרה מדי לכך.

 

בסופו של דבר, מחשב כזה מומלץ לגיימרים בעלי אמצעים – שפשוט יתאהבו בו לגמרי, ולצרכנים שהחליטו לקנות את "הלפטופ הכי חזק". ליתר הצרכנים אנחנו ממליצים להשאיר את המשחקים בשולחני או בקונסולה, ולקנות נייד שמקביל למשפחתית ולא למכונית על.

 

DELL AlienWare M17x

 

ציון:


 

יתרונות: ביצועים, חומרה, ממשק

חסרונות: מחיר, עיצוב, נישה

שורה תחתונה: מכונית על – כיף, אבל לא לשימוש יום יומי

 

מחיר: 14,880 שקל ברשת באג

 

מפרט טכני

מידות / משקל: 535 על 405 מ"מ / 5.2 ק"ג

מעבד: intel Core i7QM 1.6Ghz

זיכרון: 8GB DDR3

כונן קשיח: 1TB

תצוגה: מסך בגודל 17 אינץ', 1920X1200 פיקסלים

מעבד גרפי: ATI Radeon 5870 ולו 1 גיגה זיכרון

ממשקים: VGA ,4xUSB, קורא כרטיסים משולב,HDMI, חריץ אקספרס, Display port, ארבעה שקעי אודיו, קורא כרטיסים משולב, חריץ מנעול קנזינגטון, מצלמת רשת 2MP 

כונן אופטי: בלו-ריי

תקשורת: 802.11n, בלוטות'

סוללה: תשעה תאים

 

למפרט המלא באתר היצרן 

 

לכל סקירות הניידים

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
פולש מהחלל, וחוטף את העו"ש שלך. M17x
מומלצים