שתף קטע נבחר

נתניהו הולך על הקפאה: "מחפשים עוד נוסחאות"

אחרי שראש הממשלה דיבר בכנסת על נוסחת "הקפאה תמורת הכרה", בסביבתו מדגישים שהוא לא מתכוון לפוצץ את המו"מ - ושלא מדובר בהצעה אחרונה. "זה משאיר דלת פתוחה להסכמות", אמר שר בכיר בליכוד. רוב בממשלה יהיה לו, ואלי ישי גם אמר אתמול ל-ynet שש"ס לא תפרוש

ראש הממשלה אמנם הציב תנאי שהפלסטינים מסרבים לעמוד בו - אבל ניסח למעשה את העיקרון: הולכים להקפאה נוספת. בעקבות דבריו בנאום בכנסת, גורמים בממשלה המקורבים לבנימין נתניהו אמרו אמש (יום ב') שההצעה שהציג אינה האחרונה, וכעת דנים רק על התמורה לחידוש הקפאת הבנייה בהתנחלויות. בארה"ב הזכירו אתמול את הציפייה להקפאה נוספת.

 

למרות הבלבול שנוצר בממשלה ובמערכת הפוליטית מדבריו של ראש הממשלה, כי הוא מוכן לשוב להקפאה תמורת הכרה פלסטינית בישראל כמדינת העם היהודי, מקורביו הדגישו: "זהו לא ניסיון לשים סוף למשא ומתן וגם לא לפוצץ את השיחות. ההצעה הזו הונחה על השולחן לפני כחודש ונדחתה על ידי הפלסטינים, אך עובדים על מציאת נוסחאות אחרות".

 

"אם ההנהגה הפלסטינית תאמר חד משמעית לעמה שהיא מכירה בישראל כמדינת הלאום של העם היהודי, אהיה מוכן לכנס את ממשלתי ולבקש השהיה נוספת של הבניה לפרק זמן קצוב",

 אמר נתניהו בפני מליאת הכנסת, בנאום המיוחד לתחילת מושב החורף.

 

שר בכיר המקורב לראש הממשלה אמר אמש כי "דבריו של ראש הממשלה משאירים דלת פתוחה לגבש הסכמות סביב נוסחת ההקפאה, כאשר נתניהו מנסה בדרך לזכות בנקודות בכל הנוגע לאופיה מדינת ישראל כמדינה יהודית. ההקפאה עדיין על השולחן".

 

היום צפויה להתקיים ישיבה של פורום שרי השביעייה, אך עדיין לא ברור אם הנושא הבוער יעלה על סדר היום. אמש נפגש ראש הממשלה בכנסת גם עם שר הביטחון ברק וגם עם שר החוץ ליברמן, וביום חמישי יוועד עם יו"ר האופוזיציה, ח"כ ציפי לבני, לפגישת עדכון חודשית.

 

בעד הקפאה "עם תמורה משמעותית מארה"ב"

דווקא מהצד הימני של הקואליציה, נתניהו זכה אתמול לחיזוק. יו"ר ש"ס אלי ישי אמר ל-ynet במשדר המיוחד מהכנסת, כי המפלגה לא תפרוש מהממשלה גם אם תהיה הקפאה נוספת - "כדי שקדימה לא תיכנס ואז ההקפאה תהיה עמוקה יותר". זאת בהמשך לפרסום עוד מאוגוסט, על כך שהרב עובדיה לא מתנגד להמשך הקפאה לתקופה מוגבלת.

 

גם על רקע זה, בקואליציה שוררת תמימות דעים כי נתניהו יוכל להשיג רוב בממשלה להקפאה נוספת, אפילו אם ש"ס, ישראל ביתנו והבית היהודי יתנגדו. חלק מהשרים הבכירים בליכוד

 ילכו עם ראש הממשלה "בתמורה להסכמות בעלות משמעות עם האמריקנים". רמז נוסף בכיוון סיפק אתמול נתניהו כשאמר בישיבת סיעת הליכוד ש"יש אינטרסים חשובים נוספים מעבר לבנייה בהתנחלויות", דברים שהקפיצו את האגף הימני במפלגה.

 

מצד שמאל, גם כן מופעלים לחצים על נתניהו - ובתווך נמצא יו"ר מפלגת העבודה, אהוד ברק. בעבודה דנו אתמול בתהליך המדיני ובסיכויי הצלחתו, וברק חזר על עמדתו לפיה הדברים יתבררו עד חודש אפריל - אז גם יתברר מעמדה של מפלגת העבודה בקואליציה. שרי העבודה מדגישים שללא תהליך מדיני, אין טעם להישארותם בממשלה.

 

Read this article in English

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
נתניהו, אתמול בכנסת. מוכן להקפיא, למרות הכל
צילום: גיל יוחנן
ישי. לא יפרוש
צילום: גיל יוחנן
ברק. לחץ מבית
צילום: AFP
מומלצים