שתף קטע נבחר

יועצת רשות המסים לסמנכ"ל: שתוק בדיון בכנסת

ישיבה בוועדת הכספים בעניין תיקון לחוק ההסדרים שיחייב הגשת דו"ח חודשי מקוון על הכנסות העובדים נקטעה, לאחר שסמנכ"ל ברשות המסים טען כי הדו"חות מיותרים, והתבקש לשתוק בידי היועצת המשפטית של הרשות. התעשיינים: הרשות מנסה להסתיר את האמת. ח"כים: אנחנו לא רובוטים

ישיבה של ועדת הכספים פוצצה הבוקר (ד') בגלל חילוקי דעות בין היועצת המשפטית של רשות המיסים לבין סמנכ"ל בכיר ברשות - סביב תיקון לחוק ההסדרים שיחייב את כל העוסקים להגיש לרשות המיסים דו"ח חודשי מקוון על הכנסות העובדים. עד כה, נדרש להגיש רק דו"ח שנתי, ולטענת המעסיקים חוק ההסדרים, שנקרא גם "חוק ההתייעלות", מסרבל ומסבך אותם בביורוקרטיה מיותרת.

 

 

במהלך חילופי הדברים הקשים קטעה היועצת המשפטית של רשות המסים, עו"ד מיכל דויטש, את דבריו של סמנכ"ל בכיר ברשות המיסים לניהול שומה וביקורת, אמנון לבנטל, שטען כי התיקון לחוק לא יסייע להתנהלות המערכת. בתגובה ניסתה דויטש להשתיק אותו, אחרי שיחה טלפונית שלה עם מנהל הרשות, ודרשה שילך לדבר עם הממונה עליו.

 

התנהלותה עורר זעם רב בקרב חברי הוועדה, והיו"ר, ח"כ משה גפני (יהדות התורה), הפסיק בזעם את הישיבה ויצא מהחדר. ח"כ יצחק וקנין (ש"ס) אמר: "ירדנו לשפל המדרגה, אנחנו לא רובוטים שלכם". נציגי התעשיינים העצמאיים בלשכת רואי החשבון אמרו: "ברשות המיסים לא רוצים שתשמעו את האמת".

 

שיקולי יוקרה

ועדת הכספים זומנה לדיון דחוף שזומן כדי לקדם את התיקון בחוק ההסדרים השוטף. נציגי העוסקים טענו כי בדיון קודם על החוק טענו סמנכ"לי הביטוח הלאומי ורשות המיסים כי התיקון המוצע בחוק מיותר ולא דרוש לצרכיהם.

 

היום טענה עו"ד דויטש, כי הדיווח דרוש לביטוח הלאומי לצורכי מתן קצבאות זקנה. נציג התעשיינים, חזקיה ישראל ונציג לשכת רואי החשבון עופר מנירב, טענו כי אין קשר בין הדו"חות לקצבת הזקנה שניתנת אוטומטית בגיל 70 בלי מבחן הכנסה. הם ציינו עוד, כי בדיון קודם טענה הרשות שהדיווח דרוש לצורכי מס הכנסה שלילי והיום הם משמיעים סיפור אחר.

 

הדיון המתוח הגיע לשיאו כשסמנכ"ל ברשות המיסים, לבנטל, אמר כי אכן הדו"חות הנדרשים לא יעזרו לאף אחד. כאן התערבה עו"ד דויטש, יצאה לנהל שיחה טלפונית וחזרה כדי להשתיק את לבנטל במטרה שיילך לדבר עם הממונים עליו.

 

התנהלות זו של רשות המיסים שאינה מדברת בקול אחד הרגיזה את חברי הוועדה והיו"ר כאמור החליט להפסיק את הדיון. לאחר מכן חידש גפני את הישיבה אולם לא חזר לנושא השנוי במחלוקת כדי לתת לאוצר אפשרות לדון בו מחדש.

 

במהלך ההפסקה קרא עוזר של שר האוצר ללבנטל החוצה, ואמר לו שהוא מדבר בניגוד לעמדת השר. לבנטל, שתפקידו ליישם את החוק המוצע, אמר שהוא לא ביטא עמדה כלשהיא, אלא רק מסר עובדות מעשיות לגבי החוק. לשאלת ynet אם לוחצים עליו לשנות את דעתו, השיב לבנטל: הדבר היחיד שהם יכולים זה רק לבקש ממני לעזוב את הוועדה.

 

נראה שעמדת האוצר בהקשר לתיקון השנוי במחלוקת, אינה לגופו של עניין, וכי התערבות השר נובעת משיקולי יוקרה, התיקון כבר הופיע בהצעת חוק ההסדרים לפני שנתיים, והוצא מהצעת החוק כדי להעבירו בהליך חקיקה רגיל. במשך כשנה אף אחד לא הזדרז לטפל בעניין, עד לדיון הדחוף שזומן השבוע כדי לאשר אותו.

 

מנהל רשות המסים, יהודה נסרדישי, הובהל לוועדה בכדי לומר שהחוק דרוש גם לצורכי מס הכנסה שלילי, וגם לביטוח הלאומי. אולם גפני החליט לדחות את המשך הדיון וההצבעה לשבוע הבא וביקש שהממשלה תבוא עם נוסח מוסכם ואחיד. "אם תבואו שוב עם שתי דיעות, הוועדה תכריע", אמר.

 

גפני גם הזהיר את רשות המסים "לא ליפות את הדברים" ודרש שכל נציגי הרשות יופיעו לישיבה הבאה. "אם מישהו לא יבוא בגלל דעותיו, לא נמשיך את הדיון".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
יהודה נסרדישי
צילום: גיל יוחנן
משה גפני
צילום: גיל יוחנן
הדיון בוועדת הכספים
צילום: גיל יוחנן
מומלצים