שתף קטע נבחר

משהו שוחה במרק שלי

השאלה הכי חשובה שעולה עם אכילת מרק היא: מה מוסיפים? שקדי מרק? קרוטונים? איטריות? כיסונים? מה עוד יש? אז הנה רשימה של הדברים המוכרים וגם הביזאריים שמצטרפים לקערה

אחד הסממנים הראשונים לכך שהחורף הגיע, או לפחות בדרך, הוא המרק. כרגע, הדעות חלוקות לגבי הגיעו של היורה לארצנו: יש שיגידו ששלוליות ענק עטרו את הדרכים במקום מגוריהם ויש שיגידו שלא רק שלא ירדה טיפה, הם בכלל ישבו מול המזגן והתקררו. 

 

בכל מקרה, מסעדות רבות מנצלות את העובדה שירדו מים משמיים ומחזירים את המרקים למנות היום שהם מציעים, אבל השאלה החשובה היא לא איזה מרק נאכל היום, אלא מה נוסיף למרק שלנו?

 

הישראלי המצוי

שקדי מרק: מי אוכל מרק עוף או ירקות בלי שקדי מרק? שירים את ידו. סביר להניח שמדובר באצבעות ספורות, אם בכלל. שקדי מרק עשויים מקמח חיטה, שמנים למיניהם ותוספת של מלח ותבלינים, נשמע לא מלהיב, אבל הפריכות שלהם בשלב הראשוני, ממש רגע אחרי ששופכים אותם למרק, בשילוב הנוזל החם הופכת אותם למעדן.  פעם הוסיפו להם צבע מאכל, אבל מאז שנעשנו בריאים וכל ילד יודע שטרטרזין זה לא בריא, שקדי המרק הפכו לקצת, אבל ממש קצת, פחות מזיקים. אם אתם ישראלים אמיתיים תמשיכו לאכול את הצהוב המשמין והטעים הזה עם כל מרק. רק אל תשכחו שצריך לחכות שהמרק יתקרר קצת, אחרת ישחו לכם שקדים שמנמנים ורכרוכיים במרק ויהרסו הכל.

 

קרוטונים: הם נמצאים בדרגה אחת מעל לשקדי המרק ונחשבים אופנתיים יותר, שלא לומר מהודרים יותר. בתכל'ס הקרוטונים הם בסך הכל קוביות לחם מטוגנות, אבל כנראה שבגלל שמם הצרפתי Croûte (=החלק הקשה של הלחם) הם נחשבים אליטיסטים יותר. קל יותר להכין אותם מאשר את שקדי המרק, אבל הם גם יכולים להיות בטעמים מגוונים יותר, בין אם בגלל השמן או החמאה בהם טוגנו, עשבי התיבול או סוג הלחם. הם משמינים, הם, בדרך-כלל, מאד מלוחים והם לא ממש בריאים, הכל תלוי בדרך ההכנה שלהם. כמו שקדי המרק, לא מומלץ לתת להם לשהות יותר מדי זמן במרק חם.


אל תשאירו אותם יותר מדי זמן בפנים, קרוטונים (צילום: Index Open)

 

קורנפלקס: כן, זה הדבר הכי ביזארי עד כה, צריך לחכות שהמרק יהיה בדיוק מוכן לאכילה ואז להוסיף את הקורנפלקס שיכול לבוא במקום שקדי המרק המשמינים, בעיקר אם מדובר בקורנפלקס בעל ערכים בריאותיים גבוהים, משמע הרבה סיבים.

 

תפוצ'יפס: כן, כן. הוא לא חייב לבוא בצלחת אירוח בצורה המקורית, אפשר לפורר אותו קצת ולהוסיף למרק, רק שימו לב שהמרק שלכם לא מלוח מדי כי אז זה הופך לבריכת מלח אחת גדולה, וגם חשוב להכניס את התפוצ'יפס כשהמרק מספיק צונן לאכילה.

 

ישראלי בריא

ירקות: מרק ירקות מגיע, מן הסתם, עם הירקות המבושלים כבר בפנים, אבל יש מי שאוהב להוסיף ירקות טריים פנימה וזה כולל עליי מנגולד קצוצים, עלי תרד, כרוב ירוק קצוץ, בצל ירוק קצוץ, שום כתוש, פטרוזיליה וכוסברה.  

 

שיבולת שועל: זה אולי נשמע לכם מוזר, כי מה עושה שיבולת שועל במרק? בדרך-כלל צריך לבשל את שיבולת השועל במים או בחלב, אבל מסתבר שיש אנשים שאוהבים את המרק שלהם קצת יותר סמיך. לכן, כף גדושה של שיבולת שועל, ערבוב קל ויש לכם מרק סמיך.


תכתשו ותוסיפו שום (צילום: יעל גרטי) 

 

עדשים כתומות: העדשים הכתומות הן אלו שמצריכות כמה שפחות בישול, לכן השרייה קצרה במים תאפשר להוסיף אותן למרק, אל תשכחו לחכות שיצטנן מעט אחרת העדשים יהפכו לעיסה, והוסיפו אותן, הן תמיד מעלות את ערך המרק, בעיקר בגזרת הצבע, וגם את הערך הבריאותי.

 

שימורים: מאחר ואוכל בשימורים לא מצריך בישול ואפשר לאכול אותו כפי שהוא, חימום בתוך מרק יכול בהחלט לשדרג אותו - החל מתירס, פטריות, שעועית שחורה או לבנה, אפונה, גרגירי חומוס וכל מה שתמצאו לנכון.

 

ישראלי חם

יש כמובן את כל התוספות שמצריכות הכנה מבעוד מועד, ולרוב לא נשאר מהן מספיק למנה שנייה של מרק, אבל לדקות הספורות שהן עוד שוחות במרק, שווה להזכיר אותן:

 

קניידעלך: הם אולי הכי מזוהים עם ליל הסדר, אבל לא חייבים לחכות לחג הפסח כדי לאכול מהקציצות העגולות והכל-כך טעימות האלו. וכמובן שלפעמים המרק הוא רק תירוץ.

 

קרעפלך: אלו מזוהים בעיקר מרק עוף בשישי בערב, אבל מתאימים לכל ארוע וטעימים גם בלי שום קשר למרק. אפשר למלא אותן בהמון דברים, כך שאפילו הצמחונים יכולים ליהנות ממרק צח (בלי עוף) וקרעפלך (או קניידעלך).


לא רק בפסח, קניידעלך (צילום: אסף רונן) 

 

בצקניות: הן רק מזכירות את הקרעפלך, אבל ריקות מתוכן, קוראים להן גם כרמזלאך או שפאצעל'ס והן מצריכות בישול במים רותחים לפני שהן נכנסות למרק הרותח.

 

איטריות: שוק האיטריות למרק רק הולך וצומח, אם פעם האופציה היחידה היתה האיטריות הצהבהבות הרחבות שסבתא היתה מכינה במיוחד עבור המרק, היום יש איטריות ביצים, איטריות אורז, איטריות ללא גלוטן ועוד ועוד. 

 

ישראלי לא בריא במיוחד

שמנת מתוקה / חמוצה / לבישול: שמנת תמיד משדרגת את המרק, הופכת אותו לסמיך ויכולה להציל כל מרק מתוק מדי, כמו למשל מרק בטטה, מסיום בפח האשפה. אבל שמנת משמינה ולא ממש בריאה. תחליטו אתם אם היא מתאימה למרק שלכם.


חמוצה, מתוקה או לבישול. העיקר שיש שמנת (צילום: יעל גרטי)

 

מה אתם מוסיפים למרק שלכם? טקבקו ותיהנו!

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
איזה איטריות אתם מוסיפים למרק?
צילום: index open
מומלצים