שתף קטע נבחר

ביקורת מצד עורכי הדין: אין מספיק שופטים ערבים

היועץ המשפטי לממשלה שב והציג את תוכניתו לגוף הביקורת על עבודת הפרקליטות בשעה שיו"ר לשכת עורכי הדין בחיפה מתחה ביקורת על מספר השופטים מהמגזר: "בין יותר מ-180 שופטים במחוז מרכז, אין ולו שופט ערבי אחד"

היועץ המשפטי לממשלה, יהודה ויינשטין, אמר הערב (יום ה') כי גוף הביקורת על עבודת הפרקליטות, אותו הוא מבקש להקים, עשוי לפעול במתוכנת הדומה לזו של נציב תלונות הציבור על שופטים. לדבריו, מתכונת זו "נבחנת באופן רציני". ויינשטין דיבר בכנס של לשכת עורכי הדין במחוז חיפה - שם נמתחה ביקורת על מיעוט שופטים ערבים ודרוזים.

 

וינשטיין אמר שביקש מפרקליט המדינה להוציא הנחיה לפיה יש לקיים ישיבות במשפטים פליליים "ברציפות, יום אחרי יום, עד לגמירה". לדבריו, "לא ייתכן כי אירוע פלילי שמתרחש בשנת 2010 יונח על שולחן הפרקליטות ב-2013, יוגש לבית המשפט ב-2016 ופסק דין סופי יינתן ב-2020. איזה ערך יש למשפט כזה?".

 

ברוח זו התייחס גם לקיצור זמן הכנת כתבי האישום, במטרה להביא לייעול וקיצור משמעותיים בהליך זה. בהתייחסו להקמת גוף מפקח על הפרקליטות אמר וינשטיין, כי יש צורך להסדיר, גם באמצעות חקיקה, את מערכת היחסים בין הגוף לגופים מבקרים אחרים בהם משרד מבקר המדינה, נציבות שירות המדינה ואחרים.

 

יו"ר לשכת עורכי הדין בחיפה, עו"ד רחל בן ארי, התריעה על מספרם המועט של שופטים בני מיעוטים, 6.1 אחוזים בכל הארץ. היא ציינה כי בעוד במחוזות הצפוניים מגיע ייצוג המיעוטים לכדי 37 אחוז, בשאר חלקי הארץ ישנם מחוזות ללא שופט ערבי אחד, ובאחרים מגיע הייצוג ל-2-4%. "בין יותר מ-180 שופטים במחוז מרכז, אין ולו שופט ערבי אחד", אמרה.

 

במקביל, התקיים באילת הכנס של ועד מחוז תל-אביב והמרכז של לשכת עורכי הדין. שופט בית המשפט המחוזי בתל-אביב, חאלד כבוב, אמר בכנס כי התקשורת משפיעה על בית המשפט. כבוב, שעמד בראש ההרכב שגזר שמונה שנות מאסר על מאבטח הרמטכ"ל, ארז אפרתי, אמר כי "אם ניתן היה לאכוף את חוק הסוביודיצה זה היה כמובן עדיף".

 

השופט אמר, כי "אשקר לאמת אם אומר שאני לא קורא בעיתונים עדויות לפני שהן מגיעות אליי. אין ספק שזו חשיפה שלא עושה טוב להליך המשפטי. לפני שנים כשהייתי עורך דין, היה כתב פלילי אחד בכל בית משפט, והיום כמעט בכל דיון יש לי שני כתבים והחשיפה גדולה. כשאתה כשופט נחשף לחומר אתה נזהר מאוד ביחס אליו.

 

"כשמפרסמים קטע מתוך הודאה, אני יודע שייתכן שזה רק חלק ולא בטוח שאותו קטע שנחשפתי אליו משקף את דברי העד. מרגע שנחשפתי לחומר אני הרבה יותר זהיר . האינטסטינקט הבסיסי הוא לחשוד בפרסום ולחפש את האנטי בחומר".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
וינשטיין. מתכנן תוכניות
צילום: חגי פריד
מומלצים