שתף קטע נבחר

יו מאסט טייסט דה חומוס

לאן לקחת אורחים מחו"ל? רק לא למסעדות גורמה מעונבות. 10 מקומות שיגרמו לתיירים שלכם להתגעגע לישראל. כפי שפורסם במוסף "מסלול" של "ידיעות אחרונות"

אחת הטעויות הכי נפוצות כשמגיעים אליכם אורחים מחו"ל היא לקחת אותם לסיבוב שוויץ במסעדות עילית יקרות ומוקפדות. העניין הוא, שמסעדות גורמה כמו כתית ומסה יש לתיירים גם בבית. פה כדאי לעשות להם היכרות עם המטבח המקומי והאותנטי, כולל החומוס-צ'יפסלט המסורתי, ושפע המאזטים שנוהגים לפרוש אצלנו ברוחב יד. אלה המקומות שיגרמו לתיירים שלכם להתגעגע לישראל כבר כשיעלו על המטוס בדרך הביתה.

 

בלו בוסה, חוף דור

טוב, בואו נודה, האוכל אינו הסיבה העיקרית לבוא לכאן. לא שהוא רע, אבל גם לא מבריק. המיקום - על חוף דורנחשולים המקסים מכל, הוא האטרקציה האמיתית פה. פסקול המוזיקה - ג'אז בעיקר - יפעל על האורחים כמו קסם, ואם תתזמנו את הביקור במועד המדויק שבו השמש שוקעת, תקבלו קומבינציה מנצחת, שתותיר אצל התיירים חוויה מפעימה. במנות המומלצות: קוסקוס דגים נחמד, ברבוניות מטוגנות ומושט בטמפורה.

 

בלו בוסה, חוף דור-נחשולים, טל' ‭057–9440621‬

 

אל-באבור, אום אל-פאחם

למה שלא תדגימו לאורחים שלכם פרק בדו-קיום, ותציגו להם את המטבח הערבי בכל תפארתו? אל-באבור אמנם התרחבה לפני יותר משנה ופתחה סניף גדול ומפונפן ביקנעם, ממש על כביש ‭,6‬ אבל אם אתם רוצים לבחור בגישה האותנטית, שימו פעמיכם למסעדה הראשונה, המצויה באום אל-פאחם. התפריט התחדש פה ממש לפני שבועיים, ומציג בישול ערבי מתוחכם ועילי. סיר קטן עם צלעות טלה, אורז וצנוברים, שכוסו בפרחי קישואים ועלי גפן, קבב כבש ועגל ממולא בגבינה כחולה, ירקות על האש עם אבוקדו ושמן כמון, וירקות מטוגנים בביצה עם רוטב ירוק משום ותרד בר. לא תמצאו מנות כאלה בשום מקום אחר.

 

אל-באבור, אום אל-פאחם, צומת עין-אבראהים, כביש ואדי ערה, טל' ‭04–6110691‬

 

סעיד, עכו

לא יעד לארוחת ערב, כמובן, אבל זו ההזדמנות שלכם להעביר את האורחים חוויית בוקר-צהריים אולטימטיבית: מטיילים בנמל עכו ובשוק ועוצרים בחומוסייה של סעיד, ללמד את התיירים פרק בהלכות המשחה הלאומית. זה בדיוק הזמן לשאת הרצאה קצרה על חומוס כאמצעי המושלם לקירוב לבבות ולהדגים להם איך טובלים פיתה בתוך התשלובת המענגת הזאת, של חומוס חם, גרגירים ענוגים ושמן זית ירקרק.

 

סעיד, השוק העממי, עכו העתיקה, טל' ‭04–9913945‬


(צילום: דורון גולן)

 

שווארמה בינו, יפו

קחו את האורחים שלכם לשיטוט ביפו - הגיוני שהקסם האוריינטלי יעשה את שלו. יפו העתיקה, שוק הפשפשים, כיכר השעון - בעיניים זרות הכל נראה מקסים כל כך. בתום הטיול הביאו אותם לשווארמייה החדשה של בינו גבסו, ומובטח לכם שטעמה יישאר בפיהם (ובפיכם) עוד זמן רב אחרי שימריאו מפה.

 

גבסו למד את סודות הכנת השווארמה מאיש תורכי עוד כשהיה בן‭,11 ‬ וכבר 35 שנה נוצר בתוכו את התשוקה למכור שווארמה להמונים. בשנה האחרונה הוא מימש את התשוקה חלקית, כשהגיש שווארמה מעולה בימי שישי במסעדת ד"ר שקשוקה. מעתה אפשר ליהנות מהפלא לאורך כל השבוע, במקום החדש שפתח, המצטרף למתחם הוותיק. יהיה פה גם מנגל עם שיפודים טובים, אבל האטרקציה המרכזית מסתובבת על עמוד: בשר כבש טחון, המשובץ בפרוסות עגל, ומעל לכל שומן כבש ניחוחי ועוד איזה תבלין סודי. הקומבינציה כולה ראויה להכתיר את גבסו באופן רשמי לפרופסור הישראלי הראשון למדעי השווארמה.

 

שווארמה בינו, רזיאל 26 (בפסאז' של ד"ר שקשוקה) יפו, טל' ‭03–5186560‬

 

מאנטה ריי, תל-אביב

אין תענוג גדול יותר מלשבת עם אורחים שבאים מאירופה הקפואה על שפת הים התל-אביבי שלנו ולחזות בקנאתם המתפרצת לנוכח מזג האוויר הישראלי, המאפשר לאנשים לשבור את הגלים גם באמצע נובמבר. בשעה שבני משפחתם מתכרבלים במעילי הפוך ודואגים לכיסויי אוזניים ולהסקה הולמת, יישבו איתכם האירופים ויביטו בהשתאות בכחול הכחול הזה, בשמשיות ובשחקני המטקות.

 

רבים סבורים שמאנטה ריי היא המסעדה האולטימטיבית לאירוח אנשים מחו"ל. אנחנו מסכימים איתם: יש לה מיקום מעולה, תפריט מוצלח בבוקר ובערב ואווירה נעימה ובלתי מכופתרת. זה הזמן להרשים את האורחים בשפע של מאזטים ים תיכוניים (אל תחמיצו את הבורי בסומאק ובצל‭,(‬ דגים ופירות ים.

 

מאנטה ריי, עלמה ביץ‭,'‬ ליד מוזיאון האצ"ל תל-אביב, טל' ‭03–5174773‬


הנוף של מאנטה ריי (צילום: אבי גנור)

 

הבאסטה, תל-אביב

מסעדת השוק התל-אביבית אולי פחות צבעונית ממקבילתה הירושלמית, ומלווה בפחות רעש וצלצולים, אבל יש בה קסם נונשלנטי והאוכל המוגש בה בהחלט אינו נופל ממחניודה, להפך. יש פה שילובים מעולים כמו ארטישוק ירושלמי עם בייקון ופקורינו, או דלעת בתחמיץ עם מסקרפונה ופיסטוקים, וגם רביולי כבש (מופלא‭,(!‬ לצד מנות שוק פשוטות וחביבות כמו כרובית אפויה בטחינה.

 

סוגיית המחיר: למרבה הצער, אי אפשר להתעלם מהעובדה שקיים דיסוננס בין המחירים המפולפלים בבאסטה לבין העובדה שבסך הכל מדובר במסעדת שוק עם שיק מאוד פשוט. מפות לבנות, מפיות מעומלנות וגביעי בדולח לא תמצאו פה. עצה ידידותית שלנו: קחו לפה את אורחיכם מרובי הממון, והניחו להם באלגנטיות לשלוף את הארנק בתום הארוחה.

 

הבאסטה, השומר ‭,4‬ שוק הכרמל, תלאביב, טל' ‭03–5169234‬

 

דלאל, נווה-צדק, ת“א

נווה-צדק הפך כבר מזמן למתחם הנדל"ן המבוקש ביותר בתל-אביב, וסיור בשכונה, על סמטאותיה הקטנות, חנויותיה הקסומות וגלידריותיה המתוקות הוא סיבוב חובה לתיירים שלכם מחו“ל. מסעדת דלאל תציג לאורחים משחקים מעניינים של המטבח הישראלי החדש באווירה עדכנית ושיקית.

 

דלאל, שבזי ‭,10‬ תל-אביב, טל' ‭03-5109292‬

 

איציק הגדול, יפו

מבחינתכם אולי מדובר בתופעה יומיומית, שגדלתם עליה מגיל אפס, אבל עבור אורחים זרים, ביקור בשיפודייה אינו דבר שבשגרה. תיירים רבים מתעלפים מאושר למראה שיפודים המלווים בחומוס-צ'יפסלט המסורתיים, ושלל הסלטים. ביקור אצל איציק הגדול ביפו יספק להם את חוויית השיפודייה המושלמת. הרבה סלטים (שימו לב שמחייבים עליהם בתשלום נפרד‭,(‬ הרבה פיתות, ואחלה בשר על הגריל. מה רע? שימו לב רק שלא דוחפים לכם יינות במחירים מוגזמים. גם זה קורה פה לפעמים, כשרואים תיירים מחו"ל.

 

איציק הגדול, רזיאל ‭,3‬ יפו, טל' ‭03–5181802‬

 

מחניודה, ירושלים

נקווה שגם האורחים שלכם יידבקו באווירה המגניבה של המקום הזה, למרות שיש סכנה שבשלב מסוים של הארוחה הם עלולים ללקות בעצמם ביתר סחבקת. מחניודה, מסעדת השוק הירושלמית, היא היא השתקפות הישראליות: האוכל אמנם לא הכי מדויק ולא תמיד מהודק, אבל הרעש, הבלגן, הצבעוניות, אווירת השוק הזרוקה, התפריט המשעשע והאלתורים מוכיחים שאפשר לעשות פה שמח למרות הקשיים. השפים יתקשרו איתכם באופן בלתי אמצעי, המוזיקה תוגבר לפול ווליום, ובתום הארוחה מובטח לכם שהאורחים ייצאו הלומי מבט מכל החוויה.

 

מחניודה, בית יעקב ‭,10‬ ירושלים, טל' ‭02–5333442


לא תשכחו את זה, מחניודה (צילום: אלכס קולומויסקי) 

 

שמאלץ, ראשון-לציון

אם יש לכם אורחים שהם אנשי עסקים מיפן או מניו-מקסיקו, זה אינו המקום עבורם. לכאן תסחבו תיירים בעלי שורשים יהודיים, רצוי כאלה הנגועים בגעגועים לאוכל הנשכח מהעיירה היהודית בבריסק. במסעדה החדשה של השף אליעזר לויה, שהיא למעשה חמארה יהודונית, תמצאו את ההארד קור של המעדנים הנוסטלגיים: רגל קרושה, גפילטע פיש, הרינג בשמנת ותפוחים, קרעפלעך עגל, כבד קצוץ, ורניקי תפו"א ובצל, קוגל, ולקינוח – קומפוט פירות ושטרודל תפוחים. גם באגף המשקאות יש יציאות מגניבות: שנאפס תוצרת בית, ושפריץ - הרי הוא יין עם סודה. יש אנשי יין שיחתכו ורידים אל מול התופעה.

 

שמאלץ, משה בקר 11 א.ת. ישן, ראשל''צ, טל' ‭03–9677549

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מנגבים עם האורחים
צילום: דנה קופל
מומלצים