שתף קטע נבחר

נילי פריאל רוצה לקנות שקט; "ברק מתחמק"

היועץ המשפטי צפוי לדחות את בקשת רעיית שר הביטחון לשלם קנס ולסגור את פרשת העובדת הפיליפינית, ושוקל לפתוח את התיק. בתנועה לאיכות השלטון אמרו: "בארצות-הברית, שר היה שם את המפתחות על השולחן כבר יום למחרת"

אחרי שאת העוזרת הפיליפינית שעקבותיה נעלמו איתרה כתבת קול ישראל ולאחר שרעייתו של שר הביטחון, נילי פריאל, ביקשה לשאת בקנס על העסקתה ללא היתר כדי לסיים את הפרשה, יש מי שסבור כי המהלך לא רק שהתבצע מאוחר מדי - אלא מסיר אחריות, שלא בצדק, מאהוד ברק עצמו.

 

היועץ המשפטי לממשלה, יהודה וינשטיין, צפוי להשיב בשלילה לבקשתה של פריאל. במשרד המשפטים הבהירו כי כל עוד לא הצטברו ראיות על העסקת אותה העובדת בניגוד לחוק, לא ניתן להטיל עליה כל קנס. היא עצמה כבר הציעה בעבר לשלם קנס, אולם גם אז נדחתה ועל-כן אין כל סיבה נראית לעין לאפשר זאת כעת.

 

 

בלשכתו של וינשטיין ערכו התייעצויות כדי לבחון את הצעדים הבאים בפרשה, ואם לפתוח שוב את התיק, אך החלטה טרם התקבלה. על-פי ההערכה, לאחר שידור הראיון עם העובדת, תפתח בכל מקרה חקירה נוספת כדי לנסות למצוא אותה.

 

גורם משפטי בכיר לשעבר בשירות המדינה אמר ל-ynet כי סגירת התיק נגד פריאל בפרקליטות "מלאכותית מאוד ומלווה בטעם מר בפה. לאף אחד לא היו סוגרים ככה תיק. יכול מאוד להיות שהיא לא סיפרה היכן העובדת כי רצתה להיטיב עם מצבה שלה, או שבאמת לא רצתה להזיק לעובדת - אפשרות שנראית הגיונית הרבה יותר. איך שלא יסתכלו על זה, זו החלקה רצינית של היועץ המשפטי לממשלה".

 

"למה הנגבי כן והיא לא?"

גם יו"ר התנועה לאיכות השלטון, עו"ד אליעד שרגא, הביע אי נוחות לנוכח ההתפתחויות בפרשה. "היה נכון יותר מבחינתה של פריאל, גם ברמה הציבורית וגם בזו המשפטית, לבקש לשלם את הקנס עוד קודם לכן, בתחילת הדרך, ולא להיכנס למחול השדים הזה. היא הייתה צריכה לבוא, להודות ולהגיע להסדר טיעון. לא מדובר רק בקנס, אלא בהרשעה, רישום פלילי, וכל מה שכרוח בסטנדרט הנהוג. את כל אלה הייתה פריאל צריכה לעשות בשעתו".

 

אלא ששרגא סבור שכעת, לאחר הזמן שחלף והפרטים החדשים שהצטברו, "יש כבר דברים נוספים שמשנים את תמונת המצב. על פניו, כפי שנלמד מהחלטת היועץ המשפטי לממשלה, לא ברור שהיא אמרה את כל האמת כשנחקרה באזהרה. אם זה ככה, זו עדות שקר שלא יכולה להסתיים בהטלת קנס מינהלי בלבד. למה שרק צחי הנגבי יעמוד לדין על עדות שקר?".

 

עם זאת, הדגיש שרגא כי "צריך לנהוג בפריאל כמו בכל אדם.

לכן, אם אחרים חותמים על הסדרי טיעון אין לי בעיה עם זה, אבל נשאלת השאלה: האם במקרים דומים האשמה נופלת רק על האשה, או שגם הבעל נושא באשם?".

 

ומה צריכות להיות הנורמות שיובילו את שר הביטחון במקרה זה? "בארצות-הברית, כששרת המשפטים העסיקה עובדת שלא כדין, כבר יום למחרת היא שמה את המפתחות על השולחן. יש דברים שפוליטיקאי לא עושה, אבל זו הנורמה וזו המציאות".

 

כדוגמה להלך הרוח הפסול שרווח בארץ, עקץ שרגא במרומז את השר לשעבר, אריה דרעי. "יש אצלנו אנשים שגם כשהם יוצאים מהכלא ושרים להם שהם זכאים, הם מרגישים שהם יכולים להמשיך ולהיות שליחי ציבור. הכל הפוך כאן".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: יריב כץ
נילי פריאל. אמרה את כל האמת?
צילום: יריב כץ
אהוד ברק. ואיפה הוא?
צילום: דודו אזולאי
מומלצים