שתף קטע נבחר

אתגר הטלה

לחוץ מהערות השכנה, החליט ניר צוק לעשות בדק בית במטבח, לשחק קצת בבשר, לצלות, לתבל וכך גם המציא שתי מנות חדשות שעושות רק טוב לנתחי טלה רכים וטעימים

אני אוהב אתגרים ומבצעים מיוחדים. תנו לי לבנות שולחנות מיוחדים, גופי תאורה מרחפים בשמים, ואם צריך, לאפות כבש שלם - אני האיש שתרצו לצידכם. השבוע, בעודי עומד בחצר הג'אפה בר ובודק כיצד מרכיבים חבית יין, על מנת שאוכל להפוך אותה לשולחן, עצרה לברך אותי שכנה יפואית, מהזן שיודע הכל ומומלץ לברוח כמה שיותר רחוק כל אימת שניחוח הבושם שלה עולה באפך, ואם לא, צפויה לך חקירה צולבת שתמיד בסוף תגמר "בפרט מפתיע" שקשור לחייך הלא מושלמים.

 

עמדנו ופטפטנו (בעיקר היא) וגיליתי מי מכר מה ובכמה, ואיזה שכן הודיע לאיזה שכן שאם לא יתחיל לאסוף את 'המתנות' שמשאיר כלבו הוא יפנה לעירייה ועוד אינסוף רסיסיי אינפורמציה, כשהגרנד פינאלה היה הודעה שכבר חודש ימים לא היתה מנה חדשה בקורדיליה.

 

אף אחד לא אוהב להשיאר פעור פה. לילה בלי שינה עבר עלי והכל בזכות אותה שכנה. כמובן שבבוקר נשבעתי להחליף תפריט באופן מידי. יצאתי אל השווקים לקבל השראה, עברתי בכל חנויות הדגים, ולבסוף הגעתי אל אחי הגדול הידוע בכינויו הקצב. אני מיררתי על מחירי הירקות, הוא מירר על עליית מחירי הבשר הטרי, שנינו הגענו למסקנה שלא נותר לנו אלא לפתוח בקבוק ערק, ולאכול משהו 'קטן', למזלי הרב הגעתי ביום שחיטה, והיה מח מאוד טרי ושקדי עגל נפלאים לקינוח, ועל האש עלו טיבונים קטנים של טלה. הטי מורכב, למעשה, בצורת T, בצידה האחד סינטה ובשני פילה קטנטן.

 

בזכות הרגיעה והערק שיחקתי קצת עם האוכל, הזזתי, ריחרחתי, נישנשתי באופן לא אלגנטי והגעתי למסקנה שחבל להשאיר את הפילה על העצם, כי בשמן שלוקח להכין את הסינטה הפילה מתייבש וחבל. העמסתי בשרים, ויצאתי לדרך. בעדינות פירקתי את הפילה מהעצם וחתכתי את הסינטה לפרוסות עם העצם שיהיה כיף לאכול בידים, שיחקתי, תיבלתי, צליתי ויש מנות חדשות.

 

פילה טלה בקרם שום

המרכיבים:

3 פילה טלה

10 שיני שום

3 תפוחי אדמה מקולפים ומבושלים עד לרכות מלאה

1/4 כוס שמן זית

3 ענפי זעתר טרי

 

אופן ההכנה:

  1. מבשלים שום בשמן זית בסיר קטן, למשך חמש דקות עד לריכוך.
  2. פירה שום: טוחנים יחד את תפו"א המבושלים עם הקונפי שום ומעט משמן הזית, מתבלים במלח ופלפל.
  3. פילה טלה: צורבים את הפילה טלה במחבת חמה עם מעט שמן זית, למשך שתי דקות משני הצדדים.
  4. הגשה: מניחים את הפירה בתחתית הצלחת, פורסים את פילה הטלה לטבעות דקות, מניחים מעל הפירה, מזלפים – במידה ויש – ציר טלה, לא חובה, מפזרים מעל עלי זעתר טרי ומגישים.


פילה טלה בקרם שום (צילום: דודו אזולאי)

 

 

סינטה טלה על עצם

מומלץ להגיש את המנה עם פירה

 

המרכיבים:

18 פרוסות סינטה טלה עם העצם בעובי 1 ס"מ

1 גמבה אדומה

1/2 פלפל חריף

4 שיני שום

5 גבעולי בצל ירוק

100 גרם אגוזי מלך

 

אופן ההכנה:

  1. מוציאים את הסינטה מקירור כחצי שעה לפני ההכנה להעלאת הטמפרטורה
  2. קוצצים גמבה, פלפל חריף, שום, בצל ירוק ואגוזי המלך לקוביות קטנות, מקפיצים במחבת על אש גבוהה את השום, לאחר מכן מוסיפים פלפל חריף, גמבה ואת אגוזי המלך, עד ריכוך הגמבה. מוסיפים בצל ירוק ומורידים מהאש מתבלים במלח ופלפל.
  3. צורבים על מחבת חמה עם מעט שמן זית, את הסינטה כשלוש דקות משני הצדדים.
  4. הגשה: מסדרים פירה במרכז הצלחת, מעמידים בתוכו את נתחי הסינטה, ומפזרים את הסלט החם מעל.


סינטה טלה על מצע של פירה (צילום: דודו אזולאי)

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
פילה טלה
צילום: דודו אזולאי
מומלצים