שתף קטע נבחר

זירת הקניות

בלי אישור: בנווה ים כרתו עצים ועכשיו גם בונים

כדי להקים מבנים זמניים עבור מפוני גוש קטיף כרתו בקיבוץ נווה ים חורשת עצים - בלי לקבל אישור מראש. אבל הם לא הסתפקו בכך: רק אחרי שהחלו עבודות בשטח ביקש הקיבוץ - ואף קיבל - אישור לבנייה ולשימוש חורג בקרקע. מי יעצור אותם עכשיו?

בקיבוץ נווה ים לא הסתפקו בכריתת עצים בלתי חוקית לפני חודשיים. לאחרונה החל הקיבוץ להקים מבנים זמניים על השטח ש"נוקה" - זאת, עוד בטרם קיבלו לכך את כל האישורים. מאחר שאתר הבנייה השנוי במחלוקת נמצא בגבול 100 מטרים מחוף הים, מי שאמורה להכריע בעניין בקרוב היא הוועדה לשמירה על הסביבה החופית.

 

המבנים הזמניים שמבקש הקיבוץ להקים אמורים לשמש כ-25 משפחות מקרב מפוני גוש קטיף. אך בעמותת "אדם טבע ודין", שעוקבת אחר הפרשה בעקבות תלונות תושבים, טוענים שהתחלת העבודות בשטח ללא אישור מראש היא עבירה. עוד טוענים בעמותה כי אם תאושר לבסוף הקמת המבנים, יהיה הדבר בגדר גזילת שטח מהציבור.


כרתו ללא אישור. העצים בשטח

 


קובעים עובדות בשטח: עבודות הנחת התשתית בנווה ים

 

הקמת התשתית הראשונית למבנים החלה בשטח כבר לפני מספר שבועות. אלא שרק לאחר מכן הגיש הקיבוץ לוועדה המקומית חוף כרמל בקשה לשימוש חורג בשטח - ובוועדה החליטו לאשרה. ב"אדם טבע ודין" ציינו כי החלטה זו איננה סופית, שכן היא טעונת אישור של הוועדה לשמירה הסביבה החופית.

 

בשיחה עם ynet הבהירה יעל דורי, ראש תחום תכנון בעמותה, כי החלטה לאשר את העבודות בדיעבד היתה שגויה וכי היא בבחינת מתן פרס לעבריינות. כעת, ממתינים בעמותה להכרעת הוועדה לשמירת הסביבה החופית, וקוראים לה שלא לאשר את התוכנית.

 

"תוכנית ההרחבה המקורית של הקיבוץ מייעדת את השטח המדובר לשטח תיירותי. במסגרת זאת, מחויב הקיבוץ לעשות מספר פעולות גם לטובת הציבור - כגון הקמת טיילת ונטיעת גינה. כעת, אם תאושר התוכנית למגורים זמניים, יופקע השטח מהציבור - בעוד שישנן עתודות בנייה אחרות בתוך שטח הקיבוץ".

 

מהמועצה האזורית חוף כרמל נמסר כי "קיבוץ נווה ים הגיש בקשה להיתר למבנים זמניים, עבור מפוני גוש קטיף שעתידים לבנות את ביתם ביישוב, זאת לתקופת הבנייה. אחד התנאים שהתנתה הוועדה הינו אישור הולחו"ף, הנדרש על פי החוק".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
השטח לפני
באדיבות עמותת אדם טבע ודין
ירוק בעיניים. לפני
באדיבות עמותת אדם טבע ודין
מומלצים