שתף קטע נבחר

חרף האיום במאסר: השובתים בצרפת לא נסוגים

הערב צפוי הסנאט לאשר את העלאת גיל הפרישה, אולם העובדים מסרבים לשוב לעבודה - גם לאחר שבממשלה איימו עליהם בעונשי מאסר כבדים. סקר: 70 אחוז מהאזרחים תומכים במאבק

השובתים בצרפת מוכנים לשבת בכלא - אך לא לוותר על המאבק על זכויותיהם. חרף צו משפטי שהוציאה הממשלה שמאלץ את עובדי הדלק לשוב לעבודה או להסתכן בעונשי מאסר כבדים, הודיעו היום (ו') ראשי המאבק על המשך השביתה ביומיים נוספים. הם הדגישו עוד כי יסכלו כל ניסיון של עמיתיהם לחזור לעבודה מחשש לסנקציות משפטיות נגדם.

 

בינתיים פרצו כוחות המשטרה את המצור שהטילו המפגינים על בית הזיקוק המרכזי שמספק דלק לפריז. שר הפנים הצרפתי דיווח כי המבצע עבר ללא תקריות, אולם מאחד האיגודים השובתים נמסר כי שלושה עובדים נפצעו בפעילות.

 

בשעות הערב היום צפויה להיערך ההצבעה הסופית על הרפורמה השנויה במחלוקת שיזם הנשיא ניקולא סרקוזי. במסגרת זו צפוי גיל הפרישה לעלות מ-60 ל-62 עבור עובדים שהפרישו במהלך השנים כספים לקרנות, וגיל הזכאות לקצבת פנסיה מלאה עבור אנשים שלא הפרישו במהלך השנים כספים באופן מסודר, יעלה מ-65 ל-67. גם עם כניסת החוק לתוקפו, יהיה זה אחד מגילאי הפרישה הנמוכים באירופה.

 

סרקוזי מקווה כי ההתנגדות להצעה תפחת לאחר שתהפוך לחוק, אולם המפגינים מתעקשים כי אין בכוונתם לסגת. "המפגינים לא עוצרים, פשוט יש לנו חילוקי דעות כיצד להמשיך", אמר מנהיג אחד הארגונים הרדיקליים, ז'אן-קלוד מיילי. "אנחנו עדיין חושבים שלהפגין זה לא מספיק. אנחנו צריכים להמשיך את השביתה במגזר הציבורי והפרטי".


מפגינים מחוץ לבית הזיקוק. יסכלו כל ניסיון לשוב לעבודה (צילום: רויטרס)

 

הממשלה נקטה בצעדים מיוחדים כדי לזרז את אישור ההצבעה בסנאט,

ובמקביל גובר הלחץ על סרקוזי להגיע לפשרה עם האיגודים לפני חופשת אמצע הכהונה, שתחל בסוף השבוע הזה. השביתה בבתי הזיקוק נמשכת כבר 11 יום והביאה לסגירת 20 אחוז מתחנות הדלק במדינה, לדברי שר האנרגיה הצרפתי ז'אן-לואי בורלו.

 

אולם נדמה כי השיבושים הרבים, הכוללים גם חסימת שדות תעופה ושביתות במערכות החינוך והתחבורה, אינם מעוררים מורת רוח בקרב אזרחי צרפת. יתרה מכך, סקר שהתפרסם היום מראה כי 70 אחוז מהתושבים דווקא תומכים בשביתות.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
העובדים מנסים לפרוץ לבית הזיקוק מחוץ לפריז
צילום: רויטרס
מומלצים