שתף קטע נבחר

המשפחה ב-3D - הצצה למצלמת תלת ממד

ג'יימס קמרון, מאחוריך. בקרוב גם ישראל ישראלי יוכל להוציא סרטי תלת ממד מדהימים, אם יהיה מוכן להשקיע אלפי שקלים. שיחקנו עם אחת המצלמות הראשונות. הכתבה עדיין בשני ממדים

רוצים לצפות בתוכן בתלת מימד בטלוויזיה? יש אווטאר, ועוד היצע תכנים דל ביותר. רוצים לצלם בעצמכם את אווטאר? אתם לא יכולים. אתם לא ג'יימס קמרון. האפשרות שנותרה, היא להפיק תוכן כזה בעלות קטנה הרבה יותר - חברת פנסוניק השיקה את מצלמת הוידאו הביתית הראשונה בעולם שתומכת ב-3D, ובעתיד בטח יצאו נוספות על ידי חברות אחרות.

 

 

דו תלת ממד

אז במה מדובר למעשה? ערכת התלת מימד מורכבת משני חלקים, האחד הוא גוף מצלמה HDC-SDT750, מצלמת וידאו רגילה HD במראה המוכר, עם עדשת 35 מ"מ (בצידה הרחב) בעלת זום אופטי כפול 12, שלושה חיישני CMOS בתצורה יחודית לפנסוניק ואפשרות צילום במצב 1080/50p.

 

מה שמבדיל אותה ממצלמות דו מימדיות אחרות, היא היכולת להתקין עדשת תלת מימד (זוג עדשות במבנה יחיד) ולצלם תמונה סטריאוסקופית לעין שיוצרת במוח אפקט של עומק.

 

בעתיד הקרוב, צפויות לצאת מצלמות תלת מימד משני סוגים, הסוג הזול מצלם במקור בדו מימד ומוסיף מימד עומק בעזרת אלגוריתם מתמטי, בדומה לתהליך המרת סרטי קולנוע מדו מימד לתלת ממד - כמו ב"אליס" למשל.

 

הסוג היקר יותר של מצלמות תלת מימד, יגיע עם עדשה כפולה, שתצלם במקור שני פריימים של אותו האובייקט – כל אחד מהם בזוית שונה, בדומה לעיקרון שבו פועלת הראיה האנושית עם שתי עיניים. נסו להביט באובייקט וכל פעם לעצום עין אחרת - תראו שהוא כאילו זז.

 

עוד ב-dtown: ביקורת על XTREAMER PRO

 

מבנה המצלמה

המצלמה של פנסוניק, שייכת לסוג השני. ללא עדשת ה- 3D. המצלמה מוכרת לתפעול, עם מתג זום עליון דו כיווני שתפקודו משתנה על פי מצב ההפעלה, בזמן צילום הוא משמש כמתג שליטה על זום, במצבים אחרים שולט על ווליום או זום לתמונות בזמן צפיה.

 

בצידה השמאלי של המצלמה, ישנם שני לחצנים עבור מעבר בין מצב צילום אוטומטי או ידני והפעלת מייצב רעידות. בצד ימין למטה ליד רצועת האחיזה יש כניסה למיקרופון חיצוני ויציאת אוזניות, המיקרופון הינו רב כיווני, לפי המראה נראה שיש לו חמישה ערוצים נפרדים.

 

חיבורי המצלמה כוללים יציאת HDMI (מיני), חיבור מיני USB, חיבור AV עם מתאם, חריץ כרטיס SD.  מתחת למסך מגע יש שורת לחצני מגע עבור כניסה לתפריטים, התחלת והפסקת צילום, זום ועוד. מלבד המסך, ישנה אפשרות צילום דרך עינית אלקטרונית צבעונית (פעילה במצב צילום דו מימד בלבד).

 

עוד ב-dtown: ביקורת על מגבר סטריאו ARCAM FMJ A28

 

צילום עם עומק אבל בלי זום

למי שמורגל בצילום עם מצלמות וידאו ביתיות, הפנסוניק מתגלה כפשוטה למדי לתפעול, אך מה קורה במעבר לצילום עם עומק? כאן יש כבר צורך להתאמן בצילום תלת מימד בטכניקה נכונה כדי לקבל אפקט אמין ומוחשי לעין.

 

ראשית, כדאי לדעת כי במצב 3D, יש מגבלות בהשוואה לצילום רגיל בדו ממד. לאחר הברגת העדשה, נכנסים למצב תלת מימד שבו מתבטלות מספר יכולות כמו אפשרות לזום אופטי, מייצב משולב וגם הרזולוציה מתקבעת.

 

ה- HDC-SDT750 מצלמת בשיטת "תמונה לצד תמונה". בפורמט הזה, מתקבלות שתי תמונות, אחת בצד השניה בו זמנית. אם תנסו להציג את הוידאו על מסך רגיל, תראו על המסך שתי תמונות מוקרנות במקביל. בנוסף מסביב לכל תמונה יש מסגרת שחורה מסביב, כך שגם אם מקבלים על מסך תלת מימד תמונה אחת משולבת, היא תהיה קטנה יותר ביחס למצב דו מימד. איך זה עובד? למען האמת, לא רע בכלל.

 

 

צילום משפחתי יקר מאוד

לאחר התנסות של מספר ימים במצלמה, גילינו כי למעשה נפתח בפנינו עולם חדש של אפשרויות אומנותיות, גם צילום של נושאים שבלוניים הופך לענין חדש לגמרי כאשר מתווסף אליו המימד השלישי. מימד המשחק בין אובייקטים שהינם קרובים ורחוקים מהצלם הופך למשעשע ומאתגר בניסיון לקבל אפקט וואו גדול ככל האפשר.

 

צילום של הילדים בפארק, נסיעה מרכב, הליכה ביער, במיוחד בין ענפים ועלים נמוכים, כל אלו הופכים למשחק ויזואלי משעשע ומלא פוטנציאל  בנוסף, לצפיה בבני משפחה מוכרים בתלת מימד יש אפקט שלא קיים במקרים אחרים, כמו למשל צפיה בסרט קולנוע.

  

עולם התלת מימד הביתי נמצא רק בתחילתו של מסלול, המצלמה החדשה של פנסוניק מהווה סנונית ראשונה בהחלט ובתור חלוצה, יש לה גם מגבלות כאלו ואחרות, אבל האפקט של עומק עובד ונראה לעין.

 

כיאה לסנונית יוקרתית, המחיר לא צפוי להיות נמוך: 7,990 ש"ח למצלמה, ועליו יש להוסיף מחירו של מסך תלת מימד שבו אפשר לצפות בתמונות (כ-16,000 ש"ח לפחות) עם זוג משקפיים אחד או יותר.  

 

הכתבה המלאה פורסמה ב-dtown

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
המצלמה תלת ממדית. וגם הסרטים שמצלמים בה
צילום: רותם פלדנר ליאור קורן
מומלצים