שתף קטע נבחר
 

על הפלנצ'ה: קלמארי וטחינה שחורה

אוהבים דיונונים? הנה מנה שלא תשאיר אף אחד אדיש: קלמארי שעובר צריבה קלה על מחבת נח על מצע של סלט עשבי תיבול וטחינה מיוחדת עם חצילים קלויים בקליפתם

סלט קלמארי על הפלנצ'ה עם טחינה שחורה

מתכון של השף איתן ששון, מסעדת גוצ'ה

 

המרכיבים (ל-4-6 מנות):

1 ק"ג קלמארי בינוני שלם טרי, מנוקה

חופן פטרוזיליה

חופן כוסברה

1 כוס עלי בזיליקום

1 כוס עלי נענע

1 בצל סגול פרוס

מיץ מ-1/2 לימון

1 שן שום קצוצה

שמן זית

מלח ופלפל גרוס טרי

לטחינה:

2 כוסות טחינה גולמית

2 חצילים בלאדי בינוניים

1/2 שן שום קצוצה

מלח ופלפל

מיץ לימון

מעט מים קרים


(צילום: בועז לביא) 

 

אופן ההכנה: 

  1. מכינים טחינה שחורה: שורפים חצילים על אש פתוחה וטוחנים במעבד מזון יחד עם הקליפה. מוסיפים את שאר חומרי הרוטב ומתקנים תיבול.
  2. מפרידים את עשבי התיבול לעלים ומניחים בקערת ערבוב יחד עם השום הקצוץ והבצל הפרוס.
  3. מחממים פלנצ'ה או מחבת פסים לחום גבוה.
  4. מניחים קלמארי על המחבת, מתבלים במלח ופלפל וצורבים כדקה וחצי מכל צד עד שמשחים מעט.
  5. מוציאים את הקלמארי לקערה עם הסלט ומתבלים בלימון ושמן זית.
  6. מסדרים מעט רוטב במרכז כל צלחת ועליו עורמים את הסלט עם הקלמארי. מזלפים על המנה מעט שמן זית איכותי.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
קלמארי על הפלנצ'ה
צילום: בועז לביא
מומלצים