שתף קטע נבחר

ריבועי תות ולימון. חגיגה אמיתית בגרון

שילוב של עוגיה וממתק הופך את ריבועי התות והלימון לחגיגה מתוקה, עם בסיס פריך ושכבה עליונה חמצמצה-מתוקה. איילת הירשמן מגישה את הפינוק הכי מתאים בעונה זו, ליד הקפה

הבסיס: פריך ביותר (וקל לערבב אותו בכמה דקות, במיקסר, ולאפות במהירות). השכבה העליונה, שטעמי לימון ותות שוישו בה יחדיו: חמצמצה-מתוקה, אבל עם עם דגש רציני על המתוקה, מה שהופך את הריבועים האלה לשילוב בין עוגייה לממתק. וממתקים באים טוב ביחידות קטנות, ולכן חותכים לריבועים קטנים יחסית, ומספיק אחד (או שניים-שלושה, אוקיי) ויש שמחה גדולה ליד הקפה. חשוב לציין: מתחילים את ההכנה יום לפי ההגשה, כי העוגיות צריכות צינון של לילה במקרר.

 

 

ריבועי תות-לימון

מצרכים לכ-15 רובעים, בתבנית בגודל 16 על 25 ס"מ

לבצק

150 גרם חמאה, רכה

80 גרם סוכר

2 כוסות (280 גרם) קמח

לשכבת הלימון

400 מ"ל חלב מרוכז ממותק (בשפופרות או בקופסאות, להשיג ברשתות השיווק ובחנויות מתמחות)

4 חלמונים

100 מ"ל (1/2 כוס) מיץ לימון טרי

קליפה מגוררת מ-1/2 לימון

לתותים

150 גרם תותים, בלי העוקצים הירוקים

2 כפיות ריבת תות

2 כפות סוכר

 

ההכנה:

1. מחממים את התנור לחום בינוני-נמוך (160 מעלות). מרפדים את התבנית בנייר אפייה ומשמנים אותו.

2. הבצק: שמים בקערת מעבד המזון או המערבל, את החמאה, הסוכר והקמח, ומערבלים רק עד שמתקבל בצק אחיד (הבצק רך, וזה בסדר, הוא יתקשה בהמשך) מעבירים את הבצק לתבנית ומשטחים אותו, כך שתתקבל שכבה אחידה. אופים 15 דקות, עד שהבצק מתייצב ומתקשה. מוציאים מהתנור ומצננים לחלוטין.

3. שכבת הלימון: שמים בקערה נפרדת את החלב המרוכז הממותק, החלמונים, מיץ הלימון והקליפה המגוררת וטורפים במטרפה ידנית עד שהמלית אחידה. רק כאשר הקלתית מצוננת לחלוטין יוצקים לתוכה את המלית. אם הקלתית עדיין לא צוננת, שולחים אותה למקרר ומשתמשים בה רק כשהיא ממש קרה למגע. כדאי גם לאחסן את התבנית עם המלית והבצק במקרר ממש עד לרגע האפייה.

4. מחממים שוב את התנור לחום בינוני-נמוך (160 מעלות). אופים 15-20 דקות, רק עד שהמלית מתייצבת ומתחילה להזהיב קלות. מוציאים מהתנור ומצננים בטמפרטורת החדר כ-15 דקות.  

5. התותים: שמים את התותים והריבה בקערת מעבד המזון או הבלנדר וטוחנים למחית חלקה. מערבבים עם 2 כפות סוכר. בעזרת כפית, מניחים על קרם הלימון תלוליות ממחית התות, במרווחים של כמה ס"מ זו מזו, ובעזרת שיפוד עץ, מציירים עם מחית התות בעדינות בחלק העליון של קרם הלימון, כך שתתקבל דוגמת שיש. מאחסנים 4 שעות לפחות במקרר (אבל עדיף לאחסן למשך לילה שלם), עד ששכבת הלימון-תות יציבה מאוד. מגישים. אפשר לשמור עד ארבעה ימים בכלי אטום במקרר.

 

לעוד מתוקים של איילת הירשמן

 

לכל מתכוני שף

 

   


 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
ריבועי תות ולימון של איילת הירשמן
סגנון: נטשה חיימוביץ צילום: יוסי סליס
איילת הירשמן, עורכת שף
צילום: אוהד רומנו
לאשה בפייסבוק
מומלצים