אינטרנט  |  ynet  |  בעלי מקצוע  |  קניות

   חדשות תוכן ועדכונים 24 שעות - Ynet

מסור בלי שיניים
הכנה לחורף? גיזום בתל אביב צילום: עופר עמרם
הכנה לחורף? גיזום בתל אביב צילום: עופר עמרם
 
כריתת ברושים בתל אביב. ארכיון צילום: יואב זיתון
כריתת ברושים בתל אביב. ארכיון צילום: יואב זיתון
 


ynet בסלולר
 

ת"א: מי מאשר לעירייה לכרות עצים? העירייה

בתל אביב, כמו גם בחיפה ובירושלים, כדי לכרות עצים בעיר פונה העייריה לפקיד היערות העירוני - שהוא עובד שלה. יתרה מזאת: בת"א, האיש שמאשר את הכריתה הוא גם זה שמופקד עליה בפועל. הצעת חוק חדשה תנסה לקטוע את המציאות המעוותת ולהכניס לתמונה גורם מפקח חיצוני

יואב זיתון
פורסם: 26.10.10, 16:09

כשעירייה כלשהי רוצה לכרות עץ, כדי לפנות מקום לחניון למשל, היא צריכה לפנות לפקיד היערות המחוזי של קק"ל או משרד החקלאות ולבקש אישור. במקרה של עיריית תל אביב התהליך קל יותר: פקיד היערות הוא עובד העירייה, כך שלמעשה העירייה פונה לעצמה ולרוב גם מקבלת את האישור לכריתת עצים, מבלי שיש עליה פיקוח חיצוני.

 

המציאות המשפטית המעוותת הזו קיימת גם בעיריות חיפה וירושלים, ולטענת ארגוני סביבה היא מובילה לא פעם לאצבע קלה על המסור.

 

בתל אביב למשל, כשכמה עצי פיקוס ברחוב אבן גבירול הפריעו להקמת מגדל חדש אושר גיזומם על ידי העירייה. כך גם לגבי עצי ברוש עתיקים שנכרתו כחוק על ידי יזם פרטי לפני מספר חודשים במגרש סמוך לרחוב הרכבת, חרף מחאת תושבי האזור.


גיזום עצים בתל אביב (צילום: עופר עמרם)

 

אז, בהתערבות ynet שתיעד את הכריתה והאישורים שנתן פקיד היערות העירוני, הופסקו העבודות לפני כריתת העץ האחרון. אלא שכעבור מספר שבועות אושרה השלמתה לטובת הקמת מיזם נדל"ן חדש. פקיד היערות הארצי במשרד החקלאות, האגרונום ישראל גלון, מתח אז ביקורת חריפה על העירייה.

 

כעת, יוזמה משותפת של חבר מועצת עיריית תל-אביב, עו"ד ראובן לדיאנסקי וחבר הכנסת ניצן הורוביץ ממרצ, מבקשת להפקיע את הסמכות לכרות עצים בתל אביב מידי העירייה, ולהפקידה בידי פקיד היערות הארצי.

 

יוזמה: גם בערים הגדולות יהיה פיקוח חיצוני

לאחרונה הניח ח"כ הורוביץ על שולחן הכנסת הצעת החוק פרטית שקובעת כי סמכות הענקת האישורים לכריתת עצים תעבור לפקיד היערות הארצי.

 

ניצחון לנדל"ן:
שני ברושי ענק נכרתו בתל אביב / יואב זיתון
פעילי סביבה הצליחו ברגע האחרון למנוע, לפחות לעת עתה, כריתת עץ נוסף במגרש ברחוב טיומקין, שעליו מיועד לקום פרויקט בנייה חדש. "העיר מתחננת לשטח ירוק", הם אומרים, וקוראים לערוך "סקר עצים לשימור", שיקבע באילו אסור לגעת
לכתבה המלאה

אבל עד שהצעת החוק תתקדם, ימשיכו המסורים לזמזם בקרבת העצים שברחובות תל אביב והערים האחרות. בימים האחרונים למשל, ביצעו קבלנים מטעם עיריית תל אביב גיזום בשורת על עצי פיקוס ברחובות דיזנגוף וריינס, ועבודות נוספות בקרבת בניין העירייה בשדרות בן גוריון.

 

"בתום הטיפול העירוני נראים העצים עלובים למדי וכך גם הרחובות", אמר לדיאנסקי. "בחודשים האחרונים הבאתי בפני ראש העירייה מקרי גיזום דומים שנעשו בעיר, אשר הגיעו לכדי מעשי התעללות של ממש בעצים. אך כנראה שזה לא מזיז לו. צר לי כי בעיני תושבים רבים הפכה עיריית תל אביב להיות לאויבת מספר 1 של עצי העיר", אומר חבר המועצה.

 

"בעירייה קיים עיוות בכך שפקיד היערות העירוני, שגם אמור להגן על העצים, מופקד מטעם העירייה על שיפור פני העיר, ובכלל זה על גיזום וכריתות עצים", מסביר לדיאנסקי. "אני סבור שמצב כזה, מלבד היותו בעייתי מאוד מבחינה עניינית וציבורית, יוצר קושי אמיתי למי שנושא בכפל התפקידים הזה".

 

העירייה: הגיזום - למנוע קריסת ענפים בחורף

בישיבת מועצת העיר אמש אמר ראש העירייה רון חולדאי כי הגיזום האחרון ברחוב דיזינגוף התבצע כדי להתאים את גובה צמרת העצים לקוי המתח הפרוסים לאורך הרחוב. בנוסף, הסבירו בעירייה, הגיזומים בעיר הינם בטיחותיים, ונעשים בתקופה זו לקראת החורף כדי למנוע קריסת ענפים ברוח. בעירייה הזכירו כי רק לפני שבועיים התמוטט ענף כבד על שתי נשים ברחוב גורדון וגרם לפציעתן, מעץ שהיה אמור לעבור גיזום מספר ימים לאחר מכן.

 

בעירייה מפנים את תשומת הלב גם לסקר שביצעו ביולי האחרון, בקרב 2,000 תושבים, "שהביעו שביעות רצון בשאלת גיזומי העצים. 68 אחוז סברו כי הגיזום הוא מדויק ו-24 אחוז טענו שהגיזום לא מספיק".

 

ח"כ הורוביץ לא מתרשם מהנתונים: "יש צורך אמיתי להגן על העצים בסביבה העירונית, ולכרות אותם רק במקרים בהם באמת אין ברירה אחרת. האישור הניתן לעיריות הגדולות להיות גם האחראיות על הכריתה בפועל בהתאם לצרכי העיר, וגם להיות הסמכות המאשרת בעניין הוא בעייתי. אפעל לחקיקת חוק שיחייב הסכמה של המשרד להגנת הסביבה לפני כל כריתת עצים, כפי שהדבר מתחייב בערים שאינן שלוש הגדולות".

 

שתף ב-שתף ב-שתף ב-

תגיות: תל אביב | עצים

 

תגובה לכתבהתגובה לכתבה   הדפסההדפסה  שלחו כתבהשלחו כתבה    שמירהשמירה   לפורוםלפורום



 
פעילויות גולשים
החברים שלי
חדשות
דעות
ספורט
כלכלה
צרכנות
תרבות ובידור
מחשבים
בריאות
ירוק
יהדות
תיירות
רכב
אוכל
יחסים
רכילות
סרטים
הוט
כלכליסט
משחקים
מקומי
קהילות
לימודים
אינדקס
לאישה
דרושים
ynet-shops
ynettours
winwin
בעלי מקצוע
ביגדיל
 

אודות ועזרה
כתבו אלינו
עזרה
מדיניות פרטיות
תנאי שימוש
מפת האתר
ארכיון
לאתר הסלולרי
Israel News
 
אודות האתר
RSS
הפוך לדף הבית
ynet בסלולר
ניוזלטרים
פרסמו אצלנו
אנציקלופדיה
באבלס
ערוצי תוכן
חדשות
כלכלה
ספורט
תרבות
בריאות
מחשבים
נופש
Xnet
יהדות
דעות
צרכנות
תיירות
אוכל
רכב
בעלי חיים
קטלוג אופנה
יחסים
קהילות
אסטרולוגיה
מעורבות
ירוק
לאשה
דילים
ynetart
כלכליסט
בלייזר
Go
מנטה
משחקים
mynet
מפות
מוסכים
כלים ושירותים
קניות
מניות
דרושים
מחירון רכב
דירות להשכרה
קופונים
רכב חדש
דירות למכירה
לוח רכב
יד שניה
בעלי מקצוע
משחקים Games
עברית.evrit
דירות חדשות

CISCOYIT  - פיתוח אינטרנט ואפליקציותRealCommerce - ניהול תוכןTotal media - Interactive media technologiesApplication delivery by radwarePowered by Akamaiהאתר פועל ברישיון אקו"םהאתר פועל ברישיון תל"י
as31-c  כל הזכויות שמורות לידיעות אינטרנט ©