שתף קטע נבחר

פרשו 3 מ-5 חברי ועדת בדיקת הגיורים בצה"ל

ימים ספורים לאחר שהוקמה בעקבות החלטה של מועצת הרבנות הראשית, הוועדה שהייתה אמורה לבחון את הגיורים בצה"ל איבדה מכוחה. שלושה רבנים התפטרו מהתפקיד, להערכת גורמים ברבנות בשל הלחצים הציבוריים והתקשורתיים

משבר גיורי הצבא הולך ומסתבך: שלושה מחמשת חברי ועדת הרבנים שהוקמה לבחינת הגיורים בצה"ל הודיעו כי הם פורשים ממנה. לטענת השלושה, הרבנים יהודה דרעי, ד"ר רצון ערוסי ויעקב רוז'ה, יש צורך בבדיקה יסודית של הנושא, אך הרבנות לא נערכה כראוי לקראת עבודת הוועדה.

 

ראשון הפורשים היה דרעי, רב העיר באר שבע, שהודיע על כך כבר בראשית השבוע. היום (ג') הצטרף אליו הרב ערוסי מקריית אונו ומיד אחריו הודיע גם רוז'ה על התפטרותו. כעת נותרו בוועדה שני חברים בלבד - רב העיר רעננה יצחק פרץ והרב יצחק רלב"ג.

 

הרב רוז'ה הסביר ל-ynet שפרש כי לדעתו נחוצים לעבודתה התקינה של הוועדה דיין בכיר ומשפטן. לדבריו, לאחר שהתפטרו מהוועדה הרב דרעי, שהוא אב בית הדין בבאר שבע, והרב ערוסי, המומחה למשפט עברי, היא איבדה את סמכותה לדון בנושא.

 

ברקע הודעות הפרישה נשמעות טענות על כך שהרב הרב הראשי הספרדי שלמה עמאר, האחראי על הגיורים, גלגל את האחריות לפתור את המשבר אל חברי הוועדה שהקים, משום

שמדובר בתפוח אדמה לוהט שאיש אינו רוצה להכריע בעניינו. בימים האחרונים - מאז מונתה הוועדה לייעץ לרב, הוסטו הלחץ והביקורת הציבוריים והתקשורתיים מהרב עמאר לחבריה, וברבנות מעריכים כי הם לא עמדו בכך.

 

על הקמת הוועדה הוחלט בישיבה של מועצת הרבנות הראשית, במטרה לדון בהיבטים ההלכתיים של הגיור הממלכתי בישראל - אזרחי וצבאי - בעקבות הספק שהתעורר באחרונה בדבר מעמדם ההלכתי והחוקי של הגיורים בצה"ל. בישיבה נקבע כי הוועדה תחקור את הליך ההכשרה ואת הגיור עצמו, ותגיש את מסקנותיה בתוך ארבעה חודשים לרב עמאר ולרב הצבאי הראשי תא"ל רפי פרץ.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: קובי קואנקס
הרב רוז'ה. אין לוועדה סמכות
צילום: קובי קואנקס
הרב עמאר. הלחץ הוסט
צילום: גיל יוחנן
מומלצים