שתף קטע נבחר

זנגביל וקליל: עוגיות ג'ינג'ר

פריכות, מתובלות ובעלות ארומה מיוחדת - העוגיות הנהדרות האלה מוכיחות מעל לכל ספק שלמרות חריפותו, שורש הג'ינג'ר יכול להשתלב באופן מושלם גם במאכלים מתוקים. בזכות המדריך המצולם הן גם קלות במיוחד להכנה

אני חובב מושבע של אוכל אסיאתי, הוא מתובל, מושקע, ויחד עם זאת קליל. אחד התבלינים האהובים עליי במטבח האסיאתי הוא הג'ינג'ר (זנגביל). טעמו החריף והרענן של הג'ינג'ר משתלב מצויין בעוגיות מתוקות ומעניק להן ארומה מיוחדת. נסו את העוגיות האלה עם כוס תה מהביל. תאמינו לי, לא תתחרטו.

 

טיפים:

  1. חשוב לבחור שורש ג'ינג'ר בעל קליפה מתוחה. את הג'ינג'ר אפשר לקלף ולהקפיא בתוך שקית ניילון אטומה ואז להוציא ולגרד בהתאם לצורך.
  2. בעוד שבעוגה בחושה נדרשת הקצפה ארוכה של שומן וסוכר כדי להגיע לתוצאה אוורירית, הרי שבעוגיות ההקצפה היא מינימלית ומטרתה להגיע לבצק אחיד.
  3. להכנת סירופ הסוכר יש לשים בסיר כמות שווה של סוכר ומים ולבשל על אש בינונית, עד לקבלת סירופ במרקם אחיד.
  4. את החומרים היבשים מנפים משני טעמים: (א) שלא יסתננו חרקים כלשהם (ב) חומרים מנופים קלים יותר לעבודה בזכות האווריריות - ולא נוצרים בהם גושים כשהם באים במגע עם נוזלים.
  5. אחרי שהעוגיות מתקררות, יש לאפסנן בכלי סגור הרמטית על מנת לשמור על טריות.
  6. חשוב לחלק את הבצק לגלילים ולהקפיאם על מנת שיהיה ניתן לפרוס את העוגיות.


(צילום: דודו אזולאי)

 

עוגיות ג'ינג'ר

המרכיבים:

1/4 1 חבילה (125 גרם) חמאה

1/2 כוס סוכר חום כהה

50 מ"ל סירופ סוכר (עשוי מ-1/2 2 כפות סוכר + 1/2 2 כפות מים)

1 כפית קינמון

1 כפית ג'ינג'ר טחון

קורט ציפורן טחון

4 כפות שקדים מולבנים פרוסים

1 כף אבקת אפייה

1/2 1 כוסות קמח

לציפוי (לא חובה):

חלבון

שקדים מולבנים

סוכר חום

 

אופן ההכנה:
  1. מקרימים יחד את החמאה והסוכר החום הכהה בגיטרה עד שהחמאה מוקצפת, בצורה כזו שלא יווצרו גושי חמאה ושהחמאה והסוכר יהיו במרקם אחיד .
  2. מנפים יחד את כל החומרים היבשים, למעט השקדים, ומוסיפים לקצף החמאה ולאחר מכן מוסיפים את השקדים ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
  3. מוסיפים את סירופ הסוכר הקר לבצק ומערבבים עד ליצירת בצק אחיד.
  4. מחלקים את הבצק לגלילים לפי קוטר העוגיה הרצוי ומקפיאים.
  5. לאחר שהגלילים קפאו, פורסים אותם דק על מנת שיתקבלו עוגיות דקות יחסית ובעלות פריכות גבוהה. לפני הפריסה אפשר, אם רוצים, למרוח כל גליל בחלבון ביצה ולגלגל בפלחי שקדים או סוכר חום ורק אז לפרוס אותו.
  6. מניחים את פרוסות העוגיות על נייר אפייה ואופים בטמפרטורה של 150 מעלות למשך כ-15 דקות. 

 

צילום: דודו אזולאי

 

 

  • אורן בקר הוא השף-קונדיטור של רשת "בליקר בייקרי"

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
חפשו ג'ינג'ר בעל קליפה מתוחה
צילום: אסף אמברם
הקפאת הגלילים מאפשרת לפרוס את העוגיות
צילום: דודו אזולאי
אורן בקר
צילום: דודו אזולאי
מומלצים