שתף קטע נבחר

זירת הקניות

כרתו ובנו בלי לשאול - וקיבלו אישור בדיעבד

מוסדות התיכנון אישרו להקים מבנים זמניים עבור מפוני גוש קטיף על שטח שיועד לתיירות בקיבוץ נווה ים . בשטח ניצבו קודם עצים - שנכרתו ללא אישור - וגם הכשרת הקרקע בוצעה עוד בטרם ניתן האישור לעבודות. "אדם טבע ודין": גזלו שטח ציבורי

הוועדה לשמירה על הסביבה החופית (ולחו"ף) אישרה לקיבוץ נווה ים להקים מבנים זמניים עבור מפוני גוש קטיף בשטח שהיה בעבר ירוק והעצים נכרתו ממנו ללא היתר.

 

ההחלטה התקבלה חרף מחאתם של ארגוני הסביבה, שהתנגדו למהלך בטענה שהקיבוץ כרת את העצים והחל לקבוע עובדות בשטח ללא היתר, ובטענה שלא בוצעה בדיקה של חלופות למבנים בתוך שטח הקיבוץ. היחיד שהתנגד להחלטה בדיון הוועדה לשמירת הסביבה החופית היה נציג החברה להגנת הטבע ניר פפאי, שאף הגיש הצעה נגדית.

 

מי שהוביל את המאבק בשטח היו אנשי עמותת "אדם טבע ודין", שכבר מספר חודשים פועלים לצד תושבי הסביבה כדי למנוע את הצבת המבנים ולמצוא להם מיקום אחר בתוך הקיבוץ. המבנים אמורים לשמש כ-25 משפחות מקרב מפוני גוש קטיף, שכיום מתגוררות ברובן בקיבוץ כרמיה בדרום.

 

בעמותה טוענים כי הקיבוץ כרת את העצים שניצבו בשטח ללא היתר כנדרש, ולאחרונה אף החל בהנחת תשתיות להקמת המבנים עוד בטרם התקבל לכך אישור הוולחו"ף.

 

השטח השנוי במחלוקת מיועד בתוכנית ההרחבה של הקיבוץ לתיירות. תוכנית ההרחבה אמורה להרחיב את הקיבוץ משמעותית מ-90 ל-350 יחידות דיור.  

 

עם זאת, בעמותה טוענים כי במסגרת ייעודו התיירותי של הקרקע, על הקיבוץ לבצע בשטח פעולות רבות לטובת הציבור - בין השאר הקמת טיילת ושטח ציבורי פתוח. לטענת אנשי העמותה, הפיכת האזור למגורים תגזול מהציבור את זכותו בשטח.

 

ראש המועצה האזורית חוף הכרמל, כרמל סלע, אמר כי הוא "מברך על החלטת הוולחו"ף שהבינה את הצורך בעליית 'גרעין אל הים' (שמה של קבוצת המתיישבים - י.ד) ליישוב הקבע בנווה ים, ולאפשר להם אכסניה זמנית. בדרך זו יוכלו לבנות את בית הקבע שלהם בסמוך למקום".

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
לפני: שטח ירוק
באדיבות עמותת אדם טבע ודין
עובדים בשטח ללא היתר
באדיבות עמותת אדם טבע ודין
כורתים עצים
באדיבות עמותת אדם טבע ודין
השטח כיום
באדיבות עמותת אדם טבע ודין
מומלצים