שתף קטע נבחר
צילום: אסף אמברם

לכבוד האלווין: מאפינס דלעת ופטה

היום חל ליל כל הקדושים, החג הכי כתום שיש. יעל גרטי מזמינה אתכם להכין מאפינס דלעת עם גבינת פטה עיזים ועירית, בעיטור של זרעי דלעת. אז מה אם זה לא חג שלנו

אמנם ליל כל הקדושים, שחל היום, איננו חג שלנו, אך זוהי הזדמנות נפלאה להתייחס לדלעת, שהיא ירק נפלא (אם כי מבחינה בוטנית מדובר בפרי) שמתאים גם למאכלים מלוחים וגם למאכלים מתוקים.

 

הפעם החלטתי להכין מאפינס דלעת עם גבינת פטה עיזים ועירית קצוצה, שאותם עיטרתי בזרעי דלעת, שיצרו ציפוי פריך ומשגע. אתם מוזמנים להצטרף לחגיגה.

 

עוד מתכוני דלעת:


טריק אור טריט? (צילום: יעל גרטי) 

 

 

מאפינס דלעת, גבינת פטה, עירית וזרעי דלעת

למעשה מדובר במיני-פשטידה שנאפתה בתבנית מאפינס, מה שמבטיח הגשה חיננית יותר מהגשת פשטידה. אם רוצים, אפשר לאפות את כל העיסה בתבנית פיירקס מלבנית משומנת היטב, אך משך האפייה יתארך, כמובן.

 

במקום גבינת פטה עיזים מעודנת אפשר להשתמש בכל גבינת פטה לטעמכם, אלא שכדאי לטעום את הגבינה לפני רכישתה כדי לוודא שהיא לא מלוחה יתר על המידה. אם היא מלוחה מאוד יתכן שלא תצטרכו להמליח כלל את התערובת.

 

מומלץ לגזור את העירית בעזרת מספריים ישר לתוך קערת התערובת: זה חוסך שימוש בקרש והעירית נחתכת כך נהדר.

 

אם יש ילדים קטנים בקרב הסועדים, אפשר לאפות את המאפינס בתבנית מיני-מאפינס או בתבנית שקעים (משך האפייה יהיה קצר יותר, כ-20-25 דקות) ולוותר על זרעי הדלעת.

 

ניתן להכין את המאפינס מראש, לצנן היטב, להשאיר בקופסה סגורה בטמפ' החדר במשך שעתיים-שלוש לפני ההגשה ולחמם בתנור לפני ההגשה. לא מומלץ לחמם במיקרוגל.

 

המרכיבים (ל-16 מאפינס גדולים):

1.4 ק"ג דלעת (משקל ברוטו, לפני קילוף, שתי פיסות בינוניות-גדולות)

2-3 כפות שמן זית - לאפיית הדלעת

מלח אטלנטי/גס

פלפל שחור גרוס גס

200 גרם גבינת פטה עיזים במליחות מעודנת 16%

1/4 צרור עירית, שטופה וקצוצה דק

4 כפות שמן זית

4 ביצים L, טרופות

360 גרם (1/2 2 כוסות ועוד כף) קמח לבן

2 כפיות אבקת אפייה

מלח דק

לעיטור: 80 גרם (2 חופנים) זרעי דלעת קלופים

לשימון: שמן זית

עזרים: נייר אפייה, מעבד מזון, תבנית מאפינס (רצוי מסיליקון, בעומק 5-6 ס"מ) או תבנית שקעים

 

אופן ההכנה:
  1. מחממים תנור ל-200 מעלות ומכינים תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה.
  2. שוטפים את פיסות הדלעת (עם הקליפה), מניחים בתבנית, מזלפים 2-3 כפות שמן זית, בוזקים מלח אטלנטי/גס ופלפל שחור גרוס גס, מעסים את פיסות הדלעת כדי שהטעמים יחדרו היטב ומכניסים לתנור. אופים במשך 50-60 דקות או עד שניתן לנעוץ מזלג בדלעת כך שיינעץ כמעט עד בסיסה. מוציאים ומצננים עד שניתן לקלוף.
  3. מנמיכים את חום התנור ל-175 מעלות.
  4. קולפים את הדלעת ומעבירים למעבד מזון. מרסקים עד לקבלת מחית חלקה.
  5. מוסיפים גבינת פטה ומרסקים עד שהיא הופכת לפירורים קטנים או מתאחדת עם הדלעת.
  6. מעבירים את תוכן מיכל מעבד המזון לקערה בינונית-גדולה.
  7. מוסיפים עירית, שמן זית וביצים טרופות ומערבבים בעזרת מרית.
  8. בקערה קטנה מערבבים קמח ואבקת אפייה. מוסיפים לקערת הדלעת ומערבבים בעזרת מרית, עד לאיחוד ולא מעבר לכך.
  9. מתבלים במעט מלח ובפלפל שחור גרוס גס, טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך.
  10. יוצקים מן העיסה לשקעים בתבנית, עד 2/3 גובה כל שקע.
  11. מעטרים בנדיבות בזרעי דלעת ומכניסים לתנור. אופים במשך 35-40 דקות או עד שקיסם הננעץ במאפינס יוצא ויבש ושצדם העליון של המאפינס זהוב מאוד/משחים קלות. מוציאים, מצננים כ-10 דקות ומחלצים מהתבנית. מגישים מייד.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים