שתף קטע נבחר

הקבלן ביקש, חולדאי נתן: הצבע הפך לאדום-לבן

עיריית תל-אביב אסרה את החנייה בחלק מרחוב אחד העם, כדי לאפשר לכלי העבודה של הקבלן להיכנס ולצאת ממתחם הבנייה שם. כך נעשה גם ברחוב אחר. העירייה: "זה יימשך שנתיים"

מצוקת החנייה במרכז תל-אביב ממילא קשה במיוחד, אבל בסוף השבוע האחרון גילו תושבי האזור שחלק לא מבוטל מהמעט שכבר יש - נלקח מהם ללא התרעה מוקדמת. בעקבות פניית הקבלן האחראי על הקמת בניין ברחוב אחד העם, בוטלו בסביבות אתר הבנייה כמות לא מבוטלת של מקומות חנייה - לטובת הצבת מכולות או לצורך פינוי הדרך לכלי העבודה השונים שנכנסים ויוצאים מהמקום.

 

העובדה שבמבט על שפת המדרכה, שנצבעה אדום-לבן, עדיין מבצבץ בבירור הצבע הכחול - לא הפריעה לפקחי החנייה להתסער על המכוניות שעדיין המשיכו לחנות שם כתמול-שלשום. מלבד התושבים, סובלים מביטול מקומות החנייה גם העובדים והלקוחות של בתי העסק הפועלים באזור.


"דרישת שלום" מהעירייה. כך יעשה למי שיחנה את רכבו  

 

"למעשה, הם ביטלו גם את המדרכה, אבל בניגוד לאיך שנהוג לעשות באתרי בנייה אחרים - אף אחד לא דאג אפילו להציב שלט שמפנה את הולכי הרגל למדרכה שממול באופן בטוח יותר", האשימה רותי פינסקי, תושבת הרחוב.

 

אחד משכניה, בעל מכונית פרטית, הוסיף: "גם ככה אנחנו נאלצים לחפש מקום חנייה ברדיוס של חצי קילומטר בכל פעם כי זהו אזור עמוס ביותר. הייתי מצפה שהעירייה תטיל על הקבלן את האחריות להסדיר לנו מקומות חנייה חלופיים בתקופה הזו. אני במקרה משפץ את הבית שלי בימים האלה, ולא נראה לי שיאשרו לי לסגור מקום חנייה כדי להציב בו מכולה".

 

חברת מועצת העיר מסיעת "עיר לכולנו", רחל (רוחיק) וולנר-גלעד, האשימה: "מדובר בהתעמרות ובאפליה. ראינו את זה קורה גם באתרי בנייה גדולים יותר, שבהם מוקמים מגדלים באיזורים צפופים וסואנים, והעירייה נותנת עדיפות מוחלטת לקבלנים וליזמים על חשבון נוחות מינימלית של התושבים. במקרה הזה, יש לא מעט חניונים באזור אתר הבנייה, שהיו יכולים לשמש פתרונות חלופיים לתושבים בלבד".

 

וולנדר-גלעד ציינה ש"כאשר העירייה מארגנת אירועים סגורים למוזמנים בלבד, יודעים שם היטב לדאוג שיהיו מקומות חנייה זמניים. אין שום סיבה שהעירייה לא תדרוש מהקבלנים לממן חנייה זמנית לתושבים שסובלים מהתופעה".

 

בעירייה טוענים מנגד כי "ברחוב אחד העם פינת מזא"ה ניתן היתר לבניית בניין חדש, כולל מתן אפשרות לתנועת רכבי עבודה במקום. על-מנת שלא לסגור את הכביש לתנועה בזמן העבודות, ובכך לגרום למטרד ולפגיעה באיכות חיי התושבים, הוחלט על פתרון תנועתי שבמסגרתו יבוטלו מספר חניות ציבוריות, אולם נתיב הנסיעה יישאר פתוח במשך כל שעות היממה. הבנייה צפויה להימשך כשנתיים". 


הכחול הפך אדום. אזור אתר הבנייה בתל-אביב

 

אבל המציאות שעמה מתמודדים תושבי רחוב אחד העם אינה נחלתם בלבד. הפגיעה באיכות חיי התושבים לטובת יזמי הבנייה חוזרת כמעט בכל אתר בנייה בתל-אביב, כך גם ברחוב אסתר המלכה. אמיר, תושב הרחוב, נאלץ להחנות את רכבו למשך זמן קצר בלבד באדום-לבן, כדי לפרוק טלוויזיה מביתו שאותה העביר לתיקון.

 

רק דקות ספורות אחר כך, המתין על שמשת הרכב דו"ח חנייה. בניסיון לשנות את רוע הגזירה, פנה עמיר למנהל אגף החנייה בעירייה, אברהם פרץ, בניסיון להסביר לו שלא הייתה לו כל ברירה אחרת. אבל תחנוניו לא עזרו, כשהנימוק המרכזי בתשובת לכך היה "דאגה לרווחת הציבור".

 

גם כאן, אותו קטע אסור לחנייה - סומן למען הקבלנים באתר הבנייה הסמוך, שוב על חשבון התושבים. "לא חלפו כמה ימים, ומול הבית שלי, לאורך 30 מטרים, העירייה צבעה את המדרכה באדום-כתום, חנייה שמותרת לפריקה וטעינה בלבד. כך בוטלו להם לפחות 10 מקומות חנייה במקום בעייתי בכל מקרה", סיפר אמיר בייאוש.

 

הנימוק שהציגה לו העירייה על ההתעקשות לא לבטל את הקנס הצליחה להרגיז אותו במיוחד: "הסיבה לכל המצב הוא שמול הבית עומד לקום מגדל חדש, ובהמשך הרחוב כבר יש אתר בנייה נוסף שסביבו בוטלו מקומות חנייה נוספים. הנציגים של היזם סיפרו שהבנייה שם תימשך לפחות עוד שנה. זו לא רווחת הציבור, אלא רק דאגה לרווחת הקבלן".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צבע אדום. החנייה בוטלה
רון חולדאי. למי הוא דואג?
צילום: עופר עמרם
מומלצים