שתף קטע נבחר

לידיעת הסטודנטים: מלגות לנזקקים פטורות ממס

בעקבות הסערה שפרצה אתמול מדגישים ברשות המסים כי מלגות מטעם מוסדות הלימוד ומלגות פרטיות על הצטיינות, התנדבות או מצב סוציו-אקונומי נמוך "היו ויישארו פטורות ממס". ביטול הפטור חל רק על מלגות מגופים פרטיים, כמו משרדי עורכי דין, שסייעו כספית לסטודנטים שעבדו אצלם

החלטת הממשלה להטיל מס על מלגות תחול רק על מלגות שמעניקים גופים פרטיים, שמתקיימים בהם יחסי עובד-מעביד בין מקבל המלגה לנותן המלגה, למשל במשרדי עורכי דין. כך הבהירו היום (ג') ברשות המסים, בעקבות הסערה שפרצה אמש סביב הידיעות על הכוונה למסות את המלגות לסטודנטים. ברשות ציינו כי מלגות הניתנות על ידי מוסדות הלימוד האקדמיים, וכן מלגות פרטיות הניתנות על הצטיינות, פעילות התנדבותית או מצב סוציו-אקונומי נמוך היו ויישארו פטורות ממס.

 

 

אתמול סערו הרוחות בקרב הסטודנטים, לאחר שפורסם כי הממשלה מתכוונת להטיל מס על מלגות סטודנטים שיינתנו על ידי גורמים מחוץ לאוניברסיטאות, באמצעות תיקון שנוסף לחוק ההסדרים. ואולם הבוקר הבהירו ברשות המסים, כי הפטור ממס הכנסה על מלגות לימודים ומחקר כבר קיים בחוק שהתקבל בכנסת ונכנס לתוקף כבר לפני 8 חודשים. לטענתם, מטרת התיקון הנוכחי בחוק ההסדרים היתה לסתום פרצה שאפשרה לגופים פרטיים לנצל את החקיקה.

 

התיקון לפקודת מס הכנסה ולחוק ולחוק מע"מ פורסם כבר במרס 2010, והעניק פטור על מלגות שניתנו ללומדים ולחוקרים במוסדות מוכרים להשכלה גבוהה ולמחקר, וכן לחוקרים במוסד מחקר תורני. החקיקה קבעה כי מלגה לסטודנט בתקופת לימודיו במוסד להשכלה גבוהה תהיה פטורה ממס, ללא הגבלת סכום, ומלגה שניתנה לחוקר במהלך לימודיו במכון מחקר תהיה פטורה ממס עד לסך של 90,000 שקל לשנה.

 

ברשות טוענים, כי כוונת החוק המקורית היתה מלכתחילה לפטור ממס רק מלגות שניתנות על ידי מוסד אקדמי מוכר לסטודנטים או לחוקרים, ובטעות לא צוין כך במפורש בחוק.

 

בנסיבות אלה כמה עורכי דין שהבחינו בכך ביקשו במהלך השנה לנצל את הפטור גם על מלגות שמשרדיהם נותנים לסטודנטים מצטיינים למשפטים במטרה לקשור אותם למשרדים לאחר סיום לימודיהם.

 

ההחלטה להכניס את התיקון המשלים בחוק ההסדרים התקבלה לאחר שהתברר כי סטודנטים למשפטים עובדים במשרדים של חלק מעורכי הדין שתרמו להם את המלגה - כולל בתקופת ההתמחות. הדבר נעשה בניגוד לחוק האוסר על הסטודנט בעל המלגה לתת תמורה כלשהי עבורה.

היוזמה לתיקון בחוק ההסדרים יצאה מח"כ אלכס מילר (ישראל ביתנו), אליה הצטרפו ח"כים נוספים, והיא קיבלה את תמיכת הממשלה. נודע כי הח"כים שיזמו את החקיקה המקורית שנכנסה לתוקף בתחילת השנה, לא התנגדו לתיקון המוצע.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
הפגנת הסטודנטים, אתמול בירושלים
צילום: נועם מושקוביץ
מומלצים