שתף קטע נבחר

בצעד חריג: צה"ל צפוי להציב מאבטח בבית הפצ"ר

ההתנכלויות לפרקליט הצבאי הראשי, אלוף אביחי מנדלבליט, הגיעו לשיא הבוקר עם ריסוס הכתובות "בוגד" על ביתו. בצה"ל חוששים מהתרחבות המעשים לקראת גזר הדין בפרשת "נוהל ילד", ורוצים להעניק "תחושת ביטחון" לפצ"ר ומשפחתו

נוכח השיא בהתנכלויות לפרקליט הצבאי הראשי, אלוף אביחי מנדלבליט, בצה"ל שוקלים צעד חריג במיוחד - אבטחה לאלוף. זאת על רקע ריסוס כתובות "בוגד" על גדר ביתו בפתח-תקווה, והכרוזים שהופצו באזור לפני מספר ימים.

 

על-פי ההערכה, בשלב זה לא יוצמד לפצ"ר מאבטח צמוד, עם זאת יוצב זקיף סמוך לביתו על מנת שיוכל למנוע אירועים דומים, וכך להעניק תחושת ביטחון למנדלבליט ולמשפחתו. הסברה היא כי הכתובות באות על רקע העמדתם לדין פלילי של חיילים על אירועים במבצע "עופרת יצוקה" בעזה.

 

עצם קיום דיונים בנושא נחשב חריג ויוצא דופן, שכן יחידת האבטחה המטכ"לית אינה נוהגת לאבטח את הפצ"ר, ולמעשה אלופי צה"ל כולם - למעט מקרים בהם יש הערכות מצב המצדיקות זאת - אינם מאובטחים.

 

לרמטכ"ל יש דרך קבע מאבטחים צמודים, ולרוב גם לסגנו. לעתים, כפי שקרה לפני כשנתיים, מוצמדת אבטחה זמנית גם למפקד חיל האוויר. אולם גם אלוף פיקוד דרום היוצא, יואב גלנט, לא זכה לאבטחה לאחר מבצע "עופרת יצוקה".

 

בצה"ל חוששים כי הפעולות נגד הפצ"ר עשויות לעלות מדרגה. לפי שעה לא ברור מי עומד מאחוריהן, עם זאת לא נראה כי מדובר בחיילים ששירתו בחטיבת גבעתי, אלא בגורמים קיצוניים יותר. החשש הוא כי עם התקרבות מועד גזר הדין של שני לוחמי גבעתי בפרשת "נוהל ילד", עשויים מעשי ההתנכלות לפצ"ר להתרחב. מדובר צה"ל נמסר בתגובה כי "מטבע הדברים לא ניתן להתייחס ולפרט בסוגיות של אבטחה".

 

יש שכנים שתומכים בריסוס הכתובות

במקביל לגינויים, דווקא שכנים של מנדלבליט, שממש לידם רוססו הכתובות, לא התביישו היום לומר ש"הם צודקים". אחת מהם הסבירה שהיא מסכימה עם האלמונים וציינה כי אותם חיילים שהואשמו "בסך הכל משרתים את המדינה, גם הבן שלי בצבא ומשרת את המדינה. לא צריך להעמיד לדין פלילי חיילים".

הכתובות בפתח תקווה. השכנים סוברים: "הם צודקים" (צילום: עופר עמרם)

 

תושב אחר, יעקב, אמר על הכתובות ש"זה לא יפה", אך הוסיף: "צריך להתחשב בחיילים שמשרתים את המדינה ולבוא לקראתם. מצד אחד, זו העבודה שלו אבל מצד שני, אנחנו יהודים. אסור להם לעשות כל מה שהם רוצים, אבל את מי שצריך להעמיד לדין זה מפקדים שעומדים מאחוריהם ולא אותם. את המפקדים צריך לחקור".

 

ראשי המאבק למען החיילים המורשעים דווקא הביעו זעזוע לאחר המקרה. "אני יכול להגיד שאני כועס, זועם ומגנה בכל תוקף כל אדם שקשור לאירוע הזה. זה מעשה לא ראוי כשלעצמו והנזק שנגרם לשיח הציבורי ובסופו של דבר לגורל החיילים בעקבות המעשה הוא גדול", ציין יאיר ליכטרמן, ששימש מפקד הצוות של הלוחמים במהלך הכשרתם. "אין לי מושג מי חושב שהוא עוזר לחיילים ובעצם הורס. אין אף אחד מאיתנו שלא מבין כמה מעשה כזה אינו ראוי ונוגד את המטרה של המאבק שלנו. זה נזק לדמוקרטיה, לחיילים, לפצ"ר ולמאבק עצמו".

מפגינים תמיכה בחיילים. "זה לא אנחנו" (צילום: אבי רוקח)

  

ליכטרמן אף הביע תקוותו כי האנשים העומדים מאחורי הגרפיטי

ייעצרו בהקדם. "האחראים צריכים להבין שאם בסופו של דבר החיילים ייכנסו לכלא, יהיה להם אחוזים בזה. בסופו של דבר, הציבור יבין שהמאבק שלנו נכון ולא צריך להיות כאן מאסר בפועל, ולצערי הדברים האלו מערפלים את חושי השופטים בעניין".

 

גם ניקול בן שושן, אמו של לוחם ששירת לצד אחד המורשעים ופעילה בולטת במאבק למענם, מבהירה כי "אין לנו כעס, לא על המערכת ולא על הפרקליט. קרה מה שקרה ואנו כועסים שהביאו אותם למשפט. אם חייל עשה טעות תוך כדי לחימה, להט קרב, והפעיל שיקול לא נכון - אנו לא בעד להגיע לרישום פלילי, לבית משפט ולנפח את המקרה.

 

"התמיכה שלנו באה לחזקם, ללכת איתם ופשוט להיות להם לעמוד תווך", הדגישה בן שושן. "כל הריסוס הוא עניין שאנו מתנגדים לו בכל תוקף. זה לא אנחנו עשינו, זה לא החברים של הלוחמים ולא החברים של החברים".

 

השתתף בהכנת הידיעה בועז פיילר
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
הערכה: גורמים קיצוניים, לא חיילי גבעתי
צילום: עופר עמרם
הפצ"ר, אביחי מנדלבליט. "אין כעס עליו"
צילום: ירון ברנר
החיילים בבית המשפט. "המעשה נוגד את המטרה"
צילום: אליעד לוי
מומלצים