שתף קטע נבחר

אוכל של מסיבות

הזמנתם חברים ואתם תוהים מה כדאי להכין? עושים מסיבה ורוצים להכין משהו פשוט אבל שייראה מושקע? ספר הבישול החדש שהוציאו רותי כרמי ודורית טוקמן, "מסיבות - אוכל | יין | חברים", יסייע לכם לבחור את המנות המתאימות. הנה 4 מתכונים שיפתחו את התיאבון

סלט אצות וואקמה

אפשר לשמור את הרוטב במקרר במשך כמה ימים

 

המרכיבים:

5 מלפפונים

10 גרם אצות וואקמה יבשות

שומשום לבן קלוי

לרוטב:

1/2 כוס חומץ אורז

1/4 כוס רוטב סויה

½4 כפות שטוחות סוכר

 

אופן ההכנה:

  1. חוצים את המלפפונים לאורכם ובעזרת כפית מוציאים את בשר הירק והגרעינים. חותכים את רצועות המלפפונים לרוחב דק ככל האפשר, לקבלת פרוסות בצורת סהרונים.
  2. משרים את האצות במים קרים במשך 4 דקות ומסננים. מערבבים עם המלפפונים.
  3. מערבבים את כל חומרי הרוטב בקערה, עד שהסוכר נמס. יוצקים על הסלט, מפזרים מעל מעט שומשום ומגישים.


(צילום: אילן נחום) 

 

מרק קובה "חמוד" עם דלעת

מאכל שנאכל בדרך כלל ביום חמישי או שישי בצהריים, כדי לפנות זמן להכנת הארוחה העשירה של ליל שבת

 

המרכיבים (ל-4 מנות):

לקובה:

500 גרם סולת

1 כף אבקת מרק עוף

עד 1 כוס מים (לפי הצורך)

500 גרם בשר בקר טחון

1 בצל גדול, קצוץ

שאריות עלי סלרי, קצוצים דק

מלח ופלפל, לפי הטעם

למרק:

8-6 כוסות מים

1/2 כוס מיץ לימון משומר

2 קופסאות קטנות של רסק עגבניות

1 כף סוכר

4 גבעולי סלרי עבים, חתוכים לרצועות

אבקת מרק עוף, לפי הטעם

מלח, לפי הטעם

500 גרם דלעת, מקולפת וחתוכה לקוביות

 

אופן ההכנה:

  1. הקובה: מערבבים היטב סולת ואבקת מרק. מוסיפים מים בהדרגה, תוך לישה, עד קבלת בצק דביק. משהים בצד.
  2. מערבבים היטב בנפרד בשר, בצל, עלי סלרי, מלח ופלפל.
  3. המרק: יוצקים את המים לסיר ומוסיפים את שאר חומרי המרק, מלבד הדלעת. מערבבים היטב, מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש.
  4. נוטלים מעט מהבצק בידיים לחות (מרטיבים אותן לפי הצורך) ומעבדים לצורת כדור. משטחים את הכדור בכף היד, מניחים באמצע 1 כפית מתערובת הבשר וסוגרים את הבצק בצביטות. מעצבים שוב לכדור ומוסיפים למרק.
  5. חוזרים על הפעולה עד תום הבצק, ובכף עץ משחררים בעדינות רבה את הקובה מתחתית הסיר.
  6. מוסיפים דלעת ומבשלים בסיר מכוסה חלקית כשעה על אש קטנה.
  7. טיפ: אם נשאר מילוי ללא בצק אפשר ליצור כדורי בשר ולהניחם להתבשל במרק.


(צילום: אילן נחום)  

 

פאייה עוף, פטריות ואורז

הפאייה הייתה במקור "אוכל עניים". היו מערבבים במחבת שטוחה בעלת שוליים נמוכים שאריות בשר ודגים עם מעט אורז ותבלינים, מוסיפים מים ומבשלים הכול יחד. כמו הפסטה פוטנסקה והגראפה (שאריות מייצור יין), גם הפאייה הפכה ברבות השנים למאכל גורמה

 

המרכיבים (ל-6 מנות):

שמן לטיגון

6 כרעי עוף

1 בצל גדול

1 פלפל אדום

4 שיני שום

3 עלי דפנה

1/4 כפית פלפל אנגלי טחון (או 3 גרגרים שלמים)

2 כוסות אורז

10 פטריות שלמות

4 כוסות ציר עוף (או 3 כפיות אבקת מרק עוף ו-4 כוסות מים רותחים)

4 כפות שטוחות מלח

1 כפית שטוחה זעפרן

300 גרם אפונה ירוקה קפואה

 

אופן ההכנה:

  1. מחממים שמן ומטגנים את העוף עד הזהבה. מוציאים לצלחת.
  2. באותה מחבת מטגנים בצל ופלפל אדום עד הזהבה. מוסיפים שום, עלי דפנה ופלפל אנגלי ומטגנים יחד כמה דקות.
  3. מניחים את העוף במחבת עמוקה בקוטר 30 ס"מ לפחות ומסדרים סביבו את הירקות המטוגנים. מוסיפים את האורז והפטריות.
  4. מרתיחים את ציר העוף. מוסיפים מלח וזעפרן, מערבבים ויוצקים על תכולת המחבת (מוודאים שהנוזל מכסה היטב את כל התבשיל).
  5. מכסים את המחבת ומבשלים כ-45 דקות על אש קטנה. לקראת סוף הבישול מוסיפים אפונה ומבשלים עד שהיא חמה וכל המים נספגו באורז.
  6. טיפ: אפשר להחליף את הכרעיים ב-20 כנפי עוף ולהוסיף בשלב הכנת העוף גם נקניקיות צ'וריסוס, המוסיפות פיקנטיות למנה.


(צילום: אילן נחום)  

 

עוגת שוקולד חצי-חצי

את העוגה המיוחדת הזו קיבלתי מאמי לפני 40 שנה, והיא נכנסה כמעט מיד לנבחרת העוגות שלי. אפשר להכין יום מראש

 

המרכיבים (לתבנית בקוטר 24 ס"מ):

150 גרם שוקולד מריר

6 ביצים, מופרדות

250 גרם חמאה, רכה

2 כוסות (250 גרם) אבקת סוכר

1 כף קוניאק

4-2 כפות פירורי לחם

 

אופן ההכנה:

  1. ממיסים את השוקולד בסיר קטן המונח מעל סיר ובו מים רותחים (באן מרי).
  2. מקציפים חלמונים, חמאה ו-2/3 מכמות אבקת הסוכר. מוסיפים שוקולד מומס ומערבבים.
  3. מקציפים בקערה נפרדת חלבונים ושארית אבקת הסוכר. מקפלים את הקצף לתערובת השוקולד. מוסיפים קוניאק.
  4. מחלקים את התערובת לשניים. את החצי האחד מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר. לחצי השני מוסיפים פירורי לחם, מערבבים ויוצקים לתבנית אפייה משומנת.
  5. אופים 10 דקות בתנור שחומם מראש ל-190 מעלות. מנמיכים את הטמפרטורה ל-170 מעלות ואופים עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא יבש עם מעט פירורים לחים (נזהרים מאפיית יתר שתייבש את העוגה). העוגה תתפח באפייה ו"תיפול" לאחר מכן, מה שיפנה מקום לחצי התערובת שנותר. מצננים בטמפרטורת החדר.
  6. כשהעוגה קרה לגמרי מורחים עליה את הקרם שנשמר במקרר. משהים במקרר כמה שעות לפני ההגשה.
  7. טיפ: כדי להעשיר את העוגה או להכינה כקינוח בפסח, החליפו את פירורי הלחם באגוזים טחונים.


(צילום: אילן נחום)  

 

  • "ספר מסיבות - אוכל | יין | חברים" מאת רותי כרמי ודורית טוקמן, הוצאת "מבשלים ספרים", מחיר 119 ש"ח. לרכישה היכנסו לאתר

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
עטיפת הספר "ספר מסיבות - אוכל | יין | חברים"
צילום: אילן נחום
מומלצים