שתף קטע נבחר

מעטים הצביעו במיאנמר: "אנחנו נרדמים פה"

אזרחים רבים העדיפו לא להצביע בבחירות, שתוצאותיהן ידועות מראש, ובמקום בילו בכנסיות ובמשחקי כדורגל. החונטה הצבאית גם לא ממהרת לפרסם את נתוני ההצבעה: "זה יקרה בבוא העת"

רק מעטים מאזרחי מיאנמר מימשו את זכות ההצבעה בבחירות הכלליות שנערכו היום (א') במדינה, לראשונה זה 20 שנה. עם סגירת הקלפיות, בצל ביקורת בינלאומית על זיופים ואי-סדרים, סירבה החונטה הצבאית השלטת לומר מתי תפרסם את התוצאות. נציגיה רק הודיעו בלקוניות: "זה יקרה בבוא העת".

 

אזרחי מיאנמר נקראו להצביע בכ-40 אלף קלפיות שהוצבו ברחבי המדינה. בבחירות, הנתפסות במערב כלא יותר מהצגה חסרת משמעות, מתמודדות שתי מפלגות הזוכות לתמיכה מצד החונטה, בעוד על התנועה למען הדמוקרטיה הוטלו מגבלות קשות המסכלות כל אפשרות שתנצח.  


מעדיפים כדורגל על הקלפי. תושבי ינגון (צילום: AP)

 

שוטרים וחיילים חמושים ניצבו בכוחות גדולים סביב הקלפיות וסיירו ברחובות ינגון. הממשלה הטילה איסור מוחלט על כלי תקשורת זרים ועל משקיפים בינלאומיים לנוע בחופשיות במדינה. במקביל, נרשמו תקלות מרובות בתשתית האינטרנט וההערכה היא שמדובר בצעד מכוון של החונטה.

 

עדי ראייה סיפרו כי קלפיות רבות בבירה ינגון כמעט לא משכו בוחרים, בעוד האזרחים העדיפו לבלות את זמנם בטקסי יום ראשון בכנסיות. "אנחנו נרדמים פה", אמר נציג ועדת הבחירות שאייש קלפי בעיר. "אנשי הממשל נאלצו לדחוק באנשים להצביע".

 

לא חופשיות, לא הוגנות

מפלגת "איחוד הסולידריות והפיתוח", המזוהה עם החונטה, הציגה 1,112 מועמדים ל-1,159 המושבים בפרלמנט, שמורכב משני בתים, ול-14 בתי נבחרים אזוריים. היריבה העיקרית שלה, "מפלגת האחדות הלאומית" שזוכה לתמיכת אוהדי המשטר הצבאי הקודם במדינה, הציגה 995 מועמדים. מפלגת האופוזיציה הגדולה ביותר, "הכוח הדמוקרטי הלאומי" מתמודדת על 164 מושבים בלבד. 


אבטחה כבדה סביב מרכזי ההצבעה, היום (צילום: AP)

 

בפעם האחרונה שהתקיימו בחירות במיאנמר, ב-1990, ניצחה התנועה למען הדמוקרטיה בראשות כלת פרס נובל לשלום אונג סן סו-צ'י. אולם החונטה הצבאית דחתה את תוצאות ההצבעה ומאז רדפה ללא רחם את סו צ'י, שהוחזקה במעצר בית ב-15 מתוך 20 השנים האחרונות.

 

בימים האחרונים קראה סו צ'י לתומכיה להחרים את ההצבעה באומרה: "לא הייתי אפילו חולמת" על השתתפות בבחירות. עם זאת, מנהיגת התנועה לדמוקרטיה

עשויה לשוב לפעילות ציבורית, לאור העובדה שמעצר הבית האחרון שנגזר עליו יסתיים ב-13 בחודש.

 

גם נשיא ארצות הברית, ברק אובמה, ניצל הבוקר את ביקורו בהודו כדי למתוח ביקורת על המשטר במיאנמר. "היום מתקיימות בחירות בבורמה שהן רחוקות מלהיות חופשיות והוגנות, כך לפי כל דיווח שאנו מקבלים", אמר אובמה בשיחה עם סטודנטים במומבאי.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
אשה שדווקא כן הצביעה
צילום: רויטרס
צילום: איי פי
החרימה. סו צ'י
צילום: איי פי
לא התרשם. אובמה
צילום: AFP
מומלצים