שתף קטע נבחר

איך למצוא מוזיקה חדשה באינטרנט

אתרי אינטרנט שמנתחים את הטעם שלכם במוזיקה וממליצים על שירים חדשים, בלוגים שנותנים אלבומים בחינם ואפליקציות שיודעות לזהות מה משמיעים עכשיו בגלגל"צ. ככה תמצאו שירים חדשים לאוסף

פעם, כדי לגלות מוזיקה חדשה היה צריך לנסוע עד לתל-אביב, להתייצב בחנות דיסקים בשינקין או בסנטר, להסתכל בעיניים למוכר בעל המבט המלגלג ולבקש המלצות. לכל מי שחזה את מות תעשיית המוסיקה עקב שירותי שיתופי הקבצים באינטרנט, מוקדשת הרשימה הבאה של שירותים מקוונים, שמציעים מוזיקה חוקית ובחינם.

 

YouTube Disco

פרויקט תגלית המוזיקה של יוטיוב קל לשימוש כיוון שהוא אינו דורש מהגולש ללמוד טריקים חדשים ולא עולה כסף. אלגוריתם הקסמים של יוטיוב ייקח את שם האמן או השיר האהוב עליכם, יסרוק את הקליפים באתר, ויציג בפניכם את רשימת שירים של האמן שבחרתם ואמנים בסגנון דומה. תוכלו לבחור בין שלוש רשימות שירים אלטרנטיביות. בנוסף, ניתן להקשיב לפלייליסטים שהורכבו על ידי משתמשים אחרים של האתר. היתרון הוא המעבר האוטומטי בין קליפים, שמבטל את הצורך בהקלקה על השיר הבא.

 

Last.FM

Last.FM, רדיו אינטרנטי די מוצלח, מספק גם שירות המלצות מוזיקה המבוסס על תוכנת Scrobbler, שמתעדכנת אוטומטית במוזיקה שאתם מנגנים על המחשב או באייפוד שלכם ומוריד אותה לספריית המוזיקה שלכם. בנוסף, הסקרובלר שולח לאתר נתונים על הרגלי ההאזנה שלכם – שירים מועדפים, אמן מועדף ועוד – ולפיה ממליץ לכם על מוזיקה דומה. ערוצי הרדיו של האתר ישמיעו לכם מיקס של מוזיקה מוכרת וחדשה לכם לפי אמן, סגנון או תקופה. ניתן גם להתחבר דרך השירות לטוויטר או לאייפון, לאלו מביניכם שחשוב להם שהחברים שלהם ידעו למה הם מקשיבים.

 

iTunes Ping

"טוויטר ופייסבוק פוגשים את אייטונס" – כך הגדיר סטיב ג'ובס בצניעות אופיינית את פינג. הרשת החברתית של אפל מבוססת על אייטיונס, נגן המוזיקה שהוא חנות. פינג ניתנת לשימוש גם באייפון ובאייפוד. היא מאפשרת למשתמשים ליצור מעגל חברים על בסיס חיבה משותפת למוזיקה, לעקוב אחר אמנים ולגלות מה הטעם המוזיקלי שלהם ולקבל מידע על הופעות חיות. לאחר מספר חודשים של תקלות ושמועות על אי הסכמה בין אפל לפייסבוק בנוגע לשיתוף מידע, החל מספטמבר כבר ניתן למצוא את חברי הפייסבוק שמשתמשים בפינג ללא בעיות.

 

Shazam

באחד הפרקים של נישואים פלוס, אל באנדי נרדף על ידי שיר מנעוריו, שאת שמו הוא לא מצליח לזכור, פרט לזמזום שתי המילים הראשונות בו: "Hmm Hmm Him". אם רק היתה לבאנדי גישה לסמארטפון, אינטרנט ושזאם, הפרק היה מסתיים תוך חמש דקות. ובכלל, האפליקציה הזו היא דרך נפלאה להרשים אנשים בידע המוזיקלי הענף שלכם: דמיינו לעצמכם שבפאב שבו אתם יושבים מנגן שיר לא מוכר שמוצא חן בעיניכם. אתם שולפים את הנייד ותוך מספר שניות מופיע לפניכם שם השיר, האמן, השנה ואפילו עטיפת האלבום. טכנולוגיית זיהוי המוסיקה של שאזאם מכילה ארכיון של למעלה משמונה מיליון שירים, היא תומכת ברוב פלטפורמות הניידים, כולל בלאקברי, אייפון ואנדרואיד.

 

בלוגים עצמאיים

לא קל להיות בלוגר מוזיקה. גם אם אתה בלוגר מוצלח, שכותב ביקורות מעניינות ומעלה קבצי MP3, אתה נעלם בים של מבקרי מוזיקה מטעם עצמם ואתרי מוזיקה מסחריים. בדיוק בשביל לעשות סדר בבלגן הזה הוקם שירות The Hype Machine. השירות קורא ומסנן בלוגי MP3 ומעלה את הטובים ביותר לצפייה בעמוד הבית, הקבצים עצמם ניתנים לשמיעה ולא להורדה, אך זוהי דרך יעילה להתחיל להכיר הרבה מוזיקה חדשה ומהר.

 

מהזווית הישראלית, בלוג המוסיקה עונג שבת, שהתחיל כמדור בהשרת העיוור, מכיל לא רק ביקורות וסקירות מוזיקה, אלא אלבומי וקבצי מוזיקה להורדה לפי המלצותיו ואוספיו של כותב הבלוג, גיא חג'ג'. חג'ג', שמעיד על עצמו שהוא "לא שבע ממוזיקה לעולם" יצר בלוג שהפך לשם דבר בין חובבי המוסיקה העצמאית, האלטרנטיבית והחיה. הבלוג מגריל לעתים קרובות בין קוראיו כרטיסים להופעות ואלבומים.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מוזיקה בסגנון ווב 2.0
צילום: IndexOpen
מומלצים