שתף קטע נבחר

מה צופים האנליסטים לשותפויות הגז?

בפסגות מדברים על ירידה של עשרות אחוזים בשווי שותפויות הגז, בעקבות מסקנות ועדת ששינסקי שהעלו את המסים על רווחיהן. מגדל מציעים להמתין החלטת בית משפט ובאקסלנס סבורים שהשד אינו נורא כל כך. כך מנתחים האנליסטים את המצב

גם האנליסטים מגיבים להמלצות ועדת ששינסקי, שפורסמו אתמול (ד') וטילטלו את ענף חיפושי הנפט והגז.

 

ליאת גלזר, אנליסטית SELL SIDE של אקסלנס, כותבת היום כי "מסקנות הביניים של הוועדה הינן התרחיש הגרוע ביותר והוא איננו כזה נוראי בעינינו. מפה יש רק מקום להקלות והתאמות לשלבים השונים בהם נמצאים הפרויקטים. אופן יישום ההיטל מביא לכך שלא צפוי שינוי משמעותי בהיקף התשלומים למדינה בשנים הראשונות להפעלתו של מאגר – משמע ההשפעה על שוויים של המאגרים נמוך יחסית".

 

"אומנם לדברי חברי הוועדה חלקם של המדינה והציבור ברווח הנקי לאחר החזר ההשקעות ממכירת הגז והנפט יעלה משיעור של כשליש לכשני שליש במאגרים רווחיים יחסית - אך זאת ללא ביצוע היוון על תשלומים אלו. כידוע, שקל שיש לנו ביד היום איננו שווה לשקל שנקבל מחר. למעשה, משמעות הנוסחה היא שבמאגרים בגודל בינוני/גדול יחל המיסוי לאחר 8 שנות הפקה בעוד שבמאגרים קטנים יחל תשלום המס לאחר כ-15 שנים".

 

בכך מציג בית ההשקעות אקסלנס, הנשלט על ידי יצחק תשובה, עמדה הפוכה לעמדת קבוצת דלק - שהגיבה כבר כי המסקנות פוגעות פגיעה מהותית בפעילות הקידוחים ומסכנת השקעות עתידיות.

 

פסגות מורידים המלצות

בפסגות מעריכים כי מדובר בפגיעה חמורה יותר וכותבים כי "הפגיעה הצפויה להערכתנו בתמחור מאגרי הגז הנוכחיים גבוהה ביותר. שרשור ההחלטות באופן מלא ליחידות ההשתתפות מוביל לפגיעה של עשרות אחוזים בשוויין. לכך יש כמובן להוסיף את העובדה כי בעיננו, כבר תחת משטר המס הנוכחי, מחירי השותפויות מקבוצת דלק כבר מתמחרים הצלחה ויותר מכך לפחות בכל הנוגע לתגלית גז בלווייתן.

 

"לאור זאת אנו מוצאים כי בתנאים אלו רמת הסיכון גוברת על הסיכוי ואנו מורידים את המלצותינו לתשואת חסר לאבנר, לדלק קידוחים ולדלק אנרגיה. לגבי ישראמקו, נציין כי מחירה בשוק אינו מתמחר "חלומות" אולם לאור העלייה ברמת הסיכון ופוטנציאל הפגיעה אנו מורידים המלצתנו לתשואת שוק".

 

אקסלנס מחכים ללוויתן, מגדל מעדיפים את דלק אנרגיה

באקסלנס כותבים עוד כי "בסוף החודש צפויות שותפויות קידוח לוויתן להודיע האם יש גז במאגר או לא. אנו ממליצים למשקיעים אשר רוצים חשיפה לסקטור הגז לקראת ההודעה לנצל את המחזורים הגבוהים הצפויים היום (וגם את הירידות) על מנת להגדיל חשיפה".

 

ערן יונגר, אנליסט האנרגיה של מגדל שוקי הון כותב כי "להערכתנו יחידות ההשתתפות נסחרות בפרמיה גבוהה לעומת מניית דלק אנרגיה. פער זה עשוי לנבוע מהחשש לעליית שיעור המס החל כרגע בעיקר על דלק אנרגיה. ועדת ששינסקי לא הבדילה בין שתי ישויות מס אלו ואנו מעריכים כי רק לאחר גיבוש החלטה סופית תיתן רשות המס את דעתה על כך. אנו ממשיכים להמליץ בשלב זה על השקעה בדלק אנרגיה לעומת השקעה בשותפויות".

 

ירון זר מכלל פיננסים ברוקראז', נמנע מהצהרות גדולות וכותב היום כי "בשלב זה מוקדם לקבוע את מידת הפגיעה הצפויה בשותפויות הגז".

 

עו"ד ירון אלי: המדינה פוגעת במשקיעים

לאחר שבחן את מסקנות הוועדה אמר היום עורך הדין ויועץ המס ירון אלי ממשרד גרוס, קלינהנדלר,חודק, גרינברג, הלוי ושות' כי "אם אכן יאומצו מסקנות הועדה יהיה מדובר על מקרה שבו המדינה מגדילה את השתתפותה ברווחים ופוגעת במשקיעים במגזר הגז והנפט, באמצעות שינוי של מצב חוקי קיים".

 

לזכותה של הועדה מציין עו"ד אלי את העובדה כי "מקריאה ראשונית של המסקנות עולה כי הוועדה השקיעה מחשבה רבה ועבודה רבה בניסיון לרכך את הפגיעה במשקיעים, זאת על ידי המלצתה כי העלאת שיעור המס תיעשה באופן הדרגתי".

 

בהכנת הידיעה השתתפו: גיל קליאן וחנן פייגנבאום
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
איתן ששינסקי
צילום: נועם מושקוביץ'
מומלצים