שתף קטע נבחר

מבט לים: תע"א משדרגת את מטוס עיטם

התעשייה האווירית משדרגת את המערכות הטכנולוגיות של מטוס הביון. המטרה: הוספת יכולות של גילוי, מעקב וזיהוי של מטרות שטח ימיות

מטוס עיטם (G-550) מתוצרת התעשייה האווירית מתרחב גם אל הים: לאור הצרכים המבצעיים המתפתחים בזירה הימית, התעשייה האווירית (תע"א) מציגה הרחבת יכולות טכנולוגיות ומערכתיות גם לתחום זה. למטוס Conformal Airborne Early Warning and Control, המייצר תמונה אווירית של מטרות בטווחים ארוכים מאד, נוספו עכשיו יכולות של גילוי, מעקב וזיהוי של מטרות שטח ימיות.

 

קבלת תמונה אווירית וימית כוללת של הזירה הימית היא צורך חיוני של מדינות רבות בעידן של גידול מתמיד בתעבורה הימית והאווירית ולאור האיומים המתרבים, בראשם איומי הטרור הימי והפיראטים. אבישי יצחקיאן, סגן מנהל מפעל מערכות מכ"מ משולבות מוטסות באלתא, חטיבה וחברה בת של התעשייה האווירית, יציג את הנושא בכנס לתעשיות תעופה וחלל שייערך מחר בבנייני האומה בירושלים ביום ב'.


 

מטוס התראה מוקדמת, העיטם (CAEW), מתוצרת התע"א, הוא דור שלישי למטוסי ההתראה בטכנולוגית (Active Electronically Scanned Array (AESA. ה- CAEW מבוסס על מטוס מנהלים מסוג G-550 המתאפיין בטווח טיסה ארוך, זמן שהיה ממושך באזור המשימה וגובה טיסה גבוה במיוחד המבטיח גילוי מטרות מנמיכות טוס בטווחים ארוכים ביותר. הוא פועל בהצלחה מרובה בחיל האוויר הישראלי ובקרב לקוחות זרים ונחשב למוביל בתחומו.

 

ה-CAEW הוא חלק ממבחר מטוסים רב משימתיים, שפותחו באלתא, למגוון רחב של משימות הנגזרות מהדרישות של שדה הקרב המודרני. אלתא מציעה כיום פתרונות המותקנים על מטוסי מנהלים ומטוסי נוסעים, המיועדים למשימות כמו מודיעין חוזי, סיור ימי, מודיעין אלקטרוני ועוד.

 

ההתפתחות של ה- CAEW תעניק שילוב פורץ דרך של יכולות ייחודיות לגילוי, מעקב וזיהוי של מטרות אוויריות ומטרות שטח ימיות בטווחים ארוכים תוך דגש על שילוב רב- מערכתי בזירה הימית כחלק מרכזי במערך הרשתי (Network Centric).

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מטוס "עיטם" בפעולה
באדיבות התעשייה האווירית לישראל
מומלצים