שתף קטע נבחר

ישי נלחם במסתננים: מתיפייפים, בואו לדרום ת"א

שר הפנים לא מרפה במאבק נגד כניסת הזרים לישראל. בדיון בוועדת הכנסת, ביום בו מתחילה בניית הגדר האלקטרונית בגבול מצרים, הוא אמר כי "צריך לעצור את השיטפון הזה"

באותו יום בו נפתחה שביתת החקלאים , דנו בכנסת בגירוש העובדים הזרים ובמאבק נגד המסתננים. שר הפנים, אלי ישי, הבטיח הבוקר (ב') בוועדה לבחינת בעיית העובדים הזרים להמשיך ולהיאבק בכניסת מהגרי העבודה לארץ, למרות החשש ממחסור זמני בעובדים בענף. ביום בו תחל בניית הגדר האלקטרונית בגבול מצרים, דרש ישי "לעצור את השיטפון" ומנה פעולות נוספות שיש לדעתו לעשות.

 

"אני לא רוצה לחזור על דברים שנאמרו על הסכנה של אובדן הרוב היהודי במדינת ישראל, אבל הסכנה היא סכנה קיומית", הזהיר ישי והעניק המלצות למתנגדים לגירוש. "מי שלא מסתובב בשכונות ימשיך לדבר ולהתיפייף, אני מציע לכל האנשים האלה לבוא לדרום תל-אביב ולראות מה קורה שם, לראות איך הכול מתרסק ומתמוטט לנו. הייתי שם בסיור עם שר האוצר לפני חצי שנה, פשוט לבכות ממה שקורה שם".

 

לדעת שר הפנים, "אין הבדל בין מהגר עבודה שנכנס דרך היבשה, האוויר או הים". הוא טען כי רק 0.01 אחוז מאותם מהגרים הוכרו כפליטים, והתייחס רק לסערת גירוש הילדים: "אני אומר דבר פשוט מאוד - ילדים זה לא פוליסת ביטוח. מי ששוהה פה שלא כחוק יצטרך לעזוב את הארץ".

 

היום תחל בניית הגדר המשופרת בגבול מצרים, אך ישי סבור שפרט לכך, יש לבצע כמה דברים נוספים כדי להילחם במסתננים: "הגדר צריכה להיבנות באופן מיידי ועל ידי זכיין אחד, יש להציב בגבול כוחות צבא כמכשול אנושי, לבנות מתקני כליאה סגורים במעברים ולמנוע מהחודרים לישראל לקבל עבודה. צריך להיות ברור שמי שמעסיק אותם עובר על החוק. חייבים לעצור את השיטפון הזה".

 

בעקבות זאת, אמר ישי כי הנחה את ראש רשות האוכלוסין וההגירה, אמנון בן-עמי, לאכוף מינואר "בחריפות" את החוק האוסר על העסקת עובדים זרים, ולהטיל על המעסיקים קנסות כבדים.

 

עמוס גלעד: "ההסתננות - עסק כלכלי אדיר"

מנכ"ל משרד הביטחון גילה בישיבה שהגדר תוצב רק 140 ק"מ, ולא את כל 250 הק"מ. "נושא הקרקע בעייתי. מדובר לא רק בהצבת מכשולים פיזיים, אלא גם במרכיבים אלקטרוניים", אמר אהוד שני. "התקציב לתוכנית כרגע הוא 1.4 מיליארד שקל, וזה יספיק ל-140 ק"מ בלבד".

 

ראש העיר אילת, בה אחוז המסתננים הגבוה ביותר בארץ, האשים את הרשויות. "בשנה וחצי העיר פתאום מקבלת שינוי צורה מבלי שהיא יודעת איך לשלוט עליו, יש כאן כאוס מוחלט", אמר מאיר יצחק-הלוי. "מדובר פה במפעל כספי שמגלגל מאות מיליוני דולרים, סביב כל מסתנן מסכן מתגלגלים אלפי דולרים".

 

עמוס גלעד, ראש האגף הביטחוני-מדיני במשרד הביטחון, החרה-החזיק אחרי ראש העיר: "זה עסק כלכלי אדיר. המצרים יעשו ככל יכולתם, אבל התוצאה לא תשתנה בגלל הרבה מאוד סיבות, ובהם הכוח העצום של הבדואים בסיני".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
ישי. מעניק המלצות
צילום: גיל יוחנן
גבול מצרים. "צריך גם מחסום אנושי"
צילום: AP
מומלצים