שתף קטע נבחר

פקרד בל 6613 OneTwo: כריש שולחני עם פוזה

מהנדסי פקרד בל לקחו את השם "הכל באחד" בצורה מאוד מילולית, ובנו מחשב עצום ומרשים, עם מסך רב מגע 23 אינץ', מצלמת רשת מעניינת ועוד שלל תוכנות ויכולות. מי צריך כזה? טוב, בואו נדבר על זה

כשאומרים מחשב הכל באחד, חושבים על תחנת עבודה שולחנית למשרד, כזו שחוסכת מקום ועולה קצת יותר ממחשב שולחני רגיל. כנראה שכמה מהנדסים בפקרד בל לקחו את המונח "הכל באחד" פשוטו כמשמעו. הייתם רוצים שהמחשב שלכם בעבודה יהיה גם תחנת מולטימדיה מרשימה, עם מסך גדול, ממשק מגע צבעוני והרבה כוח? פקרד בל רוצה. יש לו מסך גדול במיוחד, הרבה זיכרון מהיר, שלל יישומי מגע ועוד כמה הפתעות. איך זה נראה? ממש טוב. את כולן אתם צריכים? ובכן... בואו נדבר על זה.

 

עיצוב ומבנה: אמאל'ה, כריש שולחני

זוכרים את "מלתעות"? כשרוי שיידר קלט שהכריש מולו הוא עומד להתמודד נראה כמו נושאת מטוסים עם סנפירים, הוא אמר את המשפט של הסרט: "אני חושב שנזדקק לסירה גדולה יותר". במקרה של ה-OneTwo תצטרכו שולחן גדול יותר. הרבה יותר.

 


 

זה מחשב הכל באחד פשוט עצום: יש לו מסך רב מגע בגודל 23 אינץ', שנתון בתוך מסגרת רחבה שמתעגלת בחלקה התחתון. מתחת למסך יש תאורת LED שמכוונת למקלדת, וכפתור הפעלה ענקי. למסך יש רזולוציה מקסימלית של 1,600 על 1,200 פיקסלים.

 

הכריש של PB הוא מחשב מאוד יפה ומרשים. החברה טרחה לעשות אותו נאה מאוד, וכזה הוא נשאר כל עוד מסתכלים עליו מלפנים.

 

כשמביטים מהצד, מגלים שהוא עבה מאוד, יחסית למחשב הכל באחד. איזור השקעים שלו מחופה בחתיכת פלסטיק נשלפת שנותנת הרגשה זולה ועממית, ורגל המתכת עליה הוא נשען נראית גסה, תעשייתית ולא ממש קשורה לשאר החבילה. כמו דוגמנית עם שמלת ערב ונעלים של צנחן אחרי מסע.

 

מי שיש לו מקום על השולחן וטעם קצת מצועצע ופוזאיסטי, יחבק את ה-OneTwo ולא יעזוב. שאר המשתמשים ישאלו את עצמם מה הוא יודע לעשות חוץ מלסתום את שולחן העבודה. התשובה: הרבה מאוד.

 

ציון:


 

ממשק: חותרים למגע

ל-OneTwo יש ערכה אלחוטית בסיסית מאוד. המקלדת היא בגודל ומבנה טוב – עם מקשים שטוחים וגדולים בתצורה סטנדרטית (ולא צ'יקלט, שלא נוח לחלק מהמשתמשים). למעט חוגה מצועצעת לשליטה בווליום, אין בה שום דבר שאין במקלדות הפשוטות ביותר.

 

העכבר של הערכה גם הוא בסיסי מאוד. הוא לא זעיר כמו שראינו במספר מחשבי הכל באחד, אבל עדיין, היה נוח יותר לו היה קצת יותר גדול.

 

מה שמייחד את המחשב הוא השילוב בין מסך רב מגע ובין שלל יישומים שבאמת תואמים אותו, דבר שמשום מה לא קל למצוא בימינו. זה כאילו שהיצרניות חושבות שלצרכן מספיק שיש לו מסך מגע, ושהוא כבר יסתדר.

 

פקרד בל יודעת שמאחורי כל מסך מגע צריכות לעמוד תוכנות תואמות, ופעלה בהתאם. ב-OneTwo תמצאו שולחן עבודה אלטרנטיבי, עם דפדפן, שומר מסך, יישום פתקים והודעות, כלי לשיתוף תמונות בפייסבוק ופליקר ועוד.

 

לכל היישומים יש ממשק מגע נוח מאוד ואייקונים גדולים שמתאימים גם לילדים וקשישים.

 

יוצא דופן הוא הדפדפן – גירסה מפושטת של אקספלורר 8, שנראית כאילו נולדה לפני הזמן. אין בה שום סרגל תפריטים, לשוניות מסודרות או אפילו כלי שליטה כמו הוספה למועדפים. מזל שחלונות 7 מגיע עם אקספלורר רגיל, אחרת הגלישה בו היתה פשוט בלתי אפשרית.

 

לפקרד בל מגיע שאפו על חבילת היישומים. החיסרון היחיד הוא שהתגובה למגע אינה מושלמת. המסך הוא קפסטיבי, אבל חלונות 7 פשוט אינה זריזה דיה בתרגום המגע שלכם לפעולות.

 

בעוד חלק מהיישומים דווקא עובדים בסדר, או עם השתהות לא מורגשת במיוחד – חלק אחר יגרום ליד שלכם לגלוש מטה, ולנוח על העכבר. מה גם, שלא כל התוכנות תומכות ברב מגע.

 

למחשב יש שקע HDMI, שמונה שקעי USB, קורא כרטיסים משולב בצידו ושקע אזניות ומיקרופון. רוצים גם כונן DVD? קיבלתם.

ציון:


 

מולטימדיה ותוכנות: יותר מדי באחד

ה-OneTwo הוא תחנת מולטימדיה מרשימה מאוד. המסך כאילו זועק "שימו איזה סרט ותצפו בי". יש לו בהירות גבוהה ואיכות תצוגה מעולה, זווית צפיה טובה שמאפשרת גם לכמה חברים לצפות בו בסרט יחד. באריזה של המחשב תמצאו גם שלט רחוק. חוץ מחבילת פופקורן למיקרו (וסרטים), ל-OneTwo יש כל מה שתצטרכו.

 

איכות השמע בינונית. הרמקולים ממוקמים בחזית המחשב, מול המשתמש. אבל כלי המולטימדיה המעניין ביותר שלו היא ללא ספק מצלמת הרשת.

 

פקרד בל שילבה במצלמה גם רכיב זיהוי תנועה, שמציג יכולות מעקב מצוינות. ביחד עם תוכנה ידידותית במיוחד, כיף וקל לעשות ממנו שיחות וידאו. התוכנה אולי נראית פשוטה, עם שלל פילטרים (כובעים, מסכות, אפקטים ודמויות שיעקבו אחרי פניכם בתמונה), ואפשרות להוריד נוספים – אבל מראה יכול להטעות.

 


 

לתוכנה יש אפשרויות מתקדמות רבות, כמו למשל תפקוד כמצלמת אבטחה במחשב, ולהתחיל לפעול ולהקליט בכל פעם שהיא מזהה תנועה בקרבתו. בנוסף, יש לה כלי עריכה בסיסי, שמירה למגוון פורמטים ועוד.

 

תמצאו בו גם חבילת אופיס 2007 בסיסית, פוטושופ Elements 8, תוכנת צריבה Nero, סקייפ וכמה משחקי פנאי. זו אמנם חבילת תוכנות מרשימה מאוד, אבל המשתמש הממוצע לא צריך את כל יישומי המגע, שהם עדיין פחות אינטואיטיביים מהתוכנות הסטנדרטיות. שולחן העבודה המוקדש לתוכנות המגע פשוט מכביד על המחשב, וחבל.

ציון:


 

ביצועים: גדול גם מבפנים

בינתיים, נראה הכריש השולחני של פקרד בל כמו מכונית של ראפר: זה גדול, זה נוצץ, זה יפה ובפנים יש המון דברים שלאו דווקא ציפיתם למצוא. מצד שני, לוואן ראפרים אין מנוע של מכונית ספורט. ל-OneTwo דווקא יש.

 

מתחת למכסה המנוע פועם מעבד Core i3 550, במהירות שעון של 3.2 גיגהרץ (4mb זיכרון מטמון), וארבעה גיגה זיכרון מהיר (1.3 גיגהרץ) אלו נתונים מרשימים למדי, שיספקו את צרכי רוב המשתמשים. אמנם למעבד יש רק שתי ליבות, אולם הוא חמוש בשלל טכנולוגיות להאצת פעולתו ולשיפור הביצועים כשזורקים עליו הרבה משימות.

 

יש לו כונן קשיח בנפח 640 גיגה. זה לא מחשב גיימינג, ולא יוכל להפעיל את המשחקים החדשים ביותר באיכות הכי גבוהה. אבל מי שמוכן להתפשר קצת על רזולוציה יכול ליהנות ממנו מאוד גם במשחקים תובעניים. כרטיס המסך, 320GT של אנווידיה (זיכרון של עד 996 מגבייט) הצליח לשאת על כתפיו את Crysis ברזולוציה מירבית בלי להתקע יותר מדי.

 

המחשב קיבל ציון לא רע של 3750 במבחן 3DMark Vantage (ו-24,696 בסעיף המעבד) – אבל המבחן הקשה עליו מאוד, מה שבא לביטוי ברעש ועבודת אוורור מורגשת. בסך הכל, ל-OneTwo יש חומרה מספקת בתור מחשב משפחתי, ומוגזמת לחלוטין בתור מחשב עבודה.

ציון


 

סיכום

ה-OneTwo הוא מחשב הכל באחד שבאמת יש בו הכל. כמעט יותר מדי. הבעיה היחידה במחשב הוא הקהל שלו: הוא תופס יחסית הרבה מקום על השולחן, ובמחיר שלו – יותר מששת אלפים שקל – יכול המשתמש הביתי הממוצע לקנות מחשב שולחני סטנדרטי חזק פי שניים. לקוחות ארגוניים, ששואפים לחסוך במקום, בכלל לא צריכים תחנת כוח כזו.

 

למי הוא בכל זאת מתאים? לווידאופילים ומשתמשים שרואים סרטים בעיקר ברשת, ולכל מי שנשבע שתמיד יקנה רק מה שהכי גדול, הכי כבד, והכי חזק בכל קטגוריה. אלו, ישמחו להעמיס את ה-OneTwo אל תא המטען של ההאמר הצהוב שלהם, ולחבר אותו בסלון בסמוך לפלזמה 80 אינץ' שלהם. המשתמש הממוצע יכול להסתפק במחשב פשוט ובסיסי יותר.

 

ציון סופי:


 

יתרונות: תצוגה, ממשק, ביצועים

חסרונות: מחיר, גודל, עיצוב

שורה תחתונה: ראוותני ויקר, לחובבי מולטימדיה

 

מחיר: 6,480 שקל ברשת באג

 

למפרט המלא

 

לכל סקירות הניידים

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים