שתף קטע נבחר

מתקפת הפגזים: שר ההגנה הדרום-קוריאני פורש

קים טיי-יונג החליט לשאת באחריות לנוכח התנהלותה ההססנית של סיאול אל מול מתקפת הפגזים הצפון-קוריאנית, בה נהרגו ארבעה בני אדם. ברקע נמשכת המתיחות הבינלאומית. סין דחתה הקריאה לריסון צפון-קוריאה והביעה דאגה מתמרונים באזור

שר ההגנה הדרום-קוריאני, קים טיי-יונג, התפטר בצהריים (יום ה') מתפקידו על-רקע הביקורת הגוברת בסיאול על תגובתה הרפה להפגזת הפתע הצפון-קוריאנית על האי יאונפיאונג. כ-200 פגזים נורו שלשום במהלך המתקפה שכוונה ברובה לבסיס צבאי. ארבעה בני אדם נהרגו, בהם שני חיילים, ו-18 נפצעו. עשרות בתים עלו באש.

 

נשיא דרום-קוריאה, לי מיונג-בק, קיבל את התפטרות שר ההגנה, שבאה שעה קלה אחרי שהאחרון שב מביקור ביאונפיאונג. לי הודיע כי מחליפו של קים ימונה בתוך 24 שעות ובינתיים יישאר שר ההגנה בתפקידו. עוד הבטיח הנשיא כי יחזק את הנוכחות הצבאית הדרום-קוריאנית באי שהופגז, העומדת כיום על 4,000 חיילים.


מתקפת הפגזים הצפון-קוריאנית (צילום: AP) 

 

יצויין כי קים הציע את התפטרותו גם בחודש מאי בעקבות הטבעתה של ספינת הקרב הדרום-קוריאנית צ'אונן על-ידי טורפדו צפון-קוריאני. 46 מלחים נהרגו באותה תקרית שהסלימה מאוד את המתיחות בחצי האי הקוריאני. אז דחה הנשיא את בקשת השר. בנוסף לשר ההגנה יעזוב גם יועץ הנשיא לענייני ביטחון את תפקידו. המתיחות גברה עוד בימים שקדמו להפגזה בעקבות חשיפתו של מתקן צפון-קוריאני חדש להעשרת אורניום ובו כ-2,000 צנטריפוגות.

 

התפטרותו של קים באה על-רקע קריאתם של מחוקקים רבים, הן מהקואליציה והן מהאופוזיציה, לפרישת בכירי המערכת הביטחונית וצבא דרום-קוריאה. בתוך כך, הורשו היום עיתונאים להיכנס לראשונה לאי המופגז ונחשפו לרחובות ההרוסים באחת העיירות. חלק מהתושבים שאיבדו את בתיהם הופנו למשרדים ובתי ספר שהפכו למקלטים ולבתי תמחוי.


נזקים ביאונפיאונג. תושבים נאלצו לעבור להתגורר במשרדים ובתי ספר

 

צפון-קוריאה איימה הבוקר לשוב ולתקוף את שכנתה מדרום, והטילה את האחריות להסלמה בחצי האי הקוריאני על ארה"ב. "הים הצהוב משול לחבית אבק שריפה. ארה"ב אחראית למתיחות המתמשכת בשל התעקשותה למתוח באורח חד-צדדי את קו הגבול הבלתי-חוקי בין שתי המדינות", אמר בכיר בפיונגיאנג, בהתייחסו למצב שנקבע עם סיום מלחמת קוריאה ב-1953.

 

בעקבות המתיחות, קראה ארה"ב לסין להתערב בסכסוך ולרסן את צפון-קוריאה. ואולם, הבוקר שיגרה בייג'ינג את תגובתה ובה היא מביעה "דאגה" מהתמרון המשותף שמתכוונים צבאות ארה"ב ודרום-קוריאה לערוך בים הצהוב בשבוע הבא. בתמרונים תשתתף בין היתר נושאת המטוסים "ג'ורג' וושינגטון", העושה דרכה לאזור. 

 

דובר משרד החוץ הסיני מסר כי הצדדים צריכים להתניע בהקדם האפשרי את השיחות הרב-צדדיות, בהן לוקחות חלק שתי הקוריאות, סין, יפן, ארה"ב ורוסיה. דרום-קוריאה הביעה תסכול מתגובתה הרפה של סין, וציינה גם גם רוסיה גינתה את מתקפת הפגזים.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
קים. הולך הביתה
צילום: AP
הכוחות יתוגברו. לי
צילום: רויטרס
מומלצים