שתף קטע נבחר

האיטלקייה הטובה: ביסקוטי שוקולד ופקאן

מוצאן באיטליה ומלבד הביצים, עוגיות הביסקוטי אינן מכילות שומן ולכן שומרות על טריותן זמן יחסית רב. חוץ מזה, הן נהדרות לטבילה בקפה ולמעשה בכל מצב. ככה מכינים אותן בבית

 

(הפקה ובימוי: אלעד רובינשטיין)

 

ביסקוטי שוקולד ופקאן

מתכון של הקונדיטורית שירה אפרתי, בוגרת מצטיינת של מגמת הקונדיטוריה של "בית הספר הגבוה לקולינאריה - בישולים"

 

המרכיבים: 

1/2 2 כוסות קמח

1 כוס סוכר

1 כפית אבקת אפייה

3 ביצים גדולות

1/4 1  כוסות (155 גרם) פקאן קלוי, קצוץ גס

200 גרם שוקולד מריר קצוץ גס

 

אופן ההכנה:

  1. במיקסר עם מטרפה מקציפים את הסוכר והביצים במהירות בינונית בערך 5 דקות, עד שהתערובת מאוד תפוחה בהירה ויציבה.
  2. מוסיפים את הקמח ואבקת האפייה לתערובת המוקצפת ובעזרת מרית מקפלים אותם לתערובת עד שמתקבל בצק אחיד. מוסיפים את הפקאן והשוקולד וממשיכים בתנועות הקיפול עד לפיזור הומוגני של הפקאן והשוקולד בבצק.
  3. הבצק המתקבל הוא דביק ומאוד רך, מרטיבים את הידיים, ומחלקים את הבצק לשני חלקים שווים.
  4. יוצרים גליל מכל חצי בצק, את הגלילים (5 ס"מ ברוחב) מניחים על תבנית עם נייר אפייה, אם צריך מרטיבים את הידיים שוב כדי להחליק את פני הגליל.
  5. אופים כ-20 דק' בתנור שחומם מראש לטמפ' של 175 מעלות עד להזהבה. שולפים את התבנית מהתנור ומחכים שהגלילים יתקררו.
  6. מנמיכים את החום בתנור לטמפ' של 150 מעלות.
  7. מעבירים את הביסקוטי שהתקררו לקרש חיתוך ופורסים לעוגיות בעובי 1 ס"מ.
  8. מניחים על תבנית עם נייר אפייה ואופים כ-15 דק' בערך עד שהעוגיות מתייבשות לחלוטין.

 

איך יצא לכם? ספרו לנו בעמוד של ynet בפייסבוק

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
ביסקוטי שוקולד ופקאן
צילום: יהונתן צור
מומלצים