שתף קטע נבחר

זירת הקניות

מפגינים לשרי אריסון: "תחנת הכוח תסכן את חיינו"

כ-200 תושבים מחו נגד הכוונה של חברת שיכון ובינוי להקים תחנה לייצור חשמל מגז בקרבה לבתיהם. ראש עיריית קריית מלאכי: "תאונה בתחנת הכוח, עלולה לגרום לתגובת שרשרת בגלל החומרים המסוכנים שיש באזור ולסכן את חייהם של אלפים"

"איננו מתנגדים להקמת תחנת ייצור חשמל מגז, אנחנו מתנגדים להקמת תחנה כזאת באזור שלנו". כך אמר הערב ראש עיריית קריית מלאכי, מוטי מלכה, בעצרת מחאה שקיים עם המועצה האזורית באר טוביה נגד הכוונה להקים תחנת כוח לייצור חשמל מגז באזור.

 

המפגינים מחו כי תחנת הכוח, בהספק של 400 מגוואט, מתוכננת לקום במרחק 200 מטרים מ-70 טון של גז אמוניה וכלור באזור התעשייה של קריית מלאכי וכ-400 מטרים מבתי תושבים בעיר. לעצרת המחאה הגיעו כ-200 איש, שהביעו אכזבה על כך שאנשים לא מבינים עד כמה מסוכנת התחנה בקרבת תושבים.

 

משה שמעון, יו"ר מטה המאבק ששימש בעבר ראש העירייה בקריית מלאכי, ציין כי "במקרה של תאונה או פגיעה מכוונת בתחנת הכוח, הפיצוץ עלול לגרום לתגובת שרשרת בגלל החומרים המסוכנים שיש באזור עם ולסכן את חייהם של אלפי תושבים".

 

"העתירה לבג"ץ כבר מוכנה"

כבר 5 שנים שראשי היישובים באזור מנסים למנוע את הקמתה של תחנת הכוח. עד לפני שנתיים היזם שלה היה נוחי דנקנר, שהסכים לוותר על ההקמה. חברת שיכון ובינוי, שבראשה עומדת שרי אריסון, רכשה את הקרקע עליה מתוכננת לקום תחנת הכוח.

 


בהפגנה. "כל תקלה תגרום לשרשרת של אסונות באזור" (צילום: צפריר אביוב)

 

מאחר שמדובר בקרקע פרטית, אין צורך להתמודד במכרז או בהליכי בירוקרטיה מול מנהל מקרקעי ישראל. את תחנת הכוח מקדמת הות"ל (הוועדה לתכנון לאומי), שהזמינה תסקיר השפעה על הסביבה, שמתפקידו לבדוק את השפעות הקמת תחנת הגז על האזור. מנגד טוענים התושבים, כי מאחר שהחברה המתכננת מממנת את התסקיר, יהיה בכך משום ניגוד עניינים.

 

"היזמים לא הסכימו לבדוק חלופות אחרות להקמת התחנה. כבר הוכן תסקיר סביבתי שהוכיח כי כל תקלה תגרום לשרשרת של אסונות באזור", אמר ראש המועצה האזורית באר טוביה, דרור שור.

 

"העתירה לבג"ץ כבר מוכנה והיא תוגש בקרוב", הוסיף שור. "לא ניתן להם לחשוב שאנחנו אזרחים סוג ב'. הם מציעים פיתויים כספיים, אולם הבריאות והחיים של התושבים חשובים יותר מכל הון שבעולם. המשמעות של ייצור של 400 מגוואט היא ייצור 3% מכל צריכת החשמל של ישראל.

 

"רוצים חשמל, אבל גם לשמור על נפשותינו"

בעצרת השתתף גם רב העיר בקריית מלאכי ובאשדוד, הרב חיים פינטו, שאמר: "אנחנו רוצים חשמל אבל אנחנו גם מאוד רוצים לשמור על נפשותינו. אני מקווה שיימצא פיתרון לסוגייה. אני מברך גם את שרי אריסון בעוד עושר וכבוד, אבל גם שהיא תשמור על בריאותנו".

 

מרלן בר מוחא, תושבת העיר קריית מלאכי, דיברה בשם אימהות האזור ואמרה: "הכנתי קלסר כרס על כל התוכנית הזו. ישבתי גם עם אנשי אריסון והשתכנעתי שאנחנו קרובים לאסון אקולוגי. לא נשרת את אבירי הכסף של אריסון ואני מבקשת מכל תושבי האזור לצאת ולהילחם כנגד הקמת התחנה".

 

משתתפי עצרת החמאה הוחתמו על עצומה והתבקשו להתנדב לתלות שלטי מחאה בבתיהם. ראש עיריית קריית מלאכי חשף, כי במבצע עופרת יצוקה התבצע תרחיש של פיקוד העורף במהלכו נפגעו כביכול שני מפעלים באזור התעשייה, אמגל וטנא נוגה. לדבריו, אם ייפול טיל באזור - קריית מלאכי נמחקת.

 

"ביקשו ממני לשמור על שקט כדי שהחמאס לא יראה בנו מטרה להפצצה והבטיחו שמייד אחרי עופרת יצוקה הנושא יטופל כך שכמות האמוניה הנמצאת במפעלים תופחת. והנה עכשיו באה עלינו מכה חדשה מתוכנו. אני קורא לגברת אריסון להגיע אלינו, שבי איתנו, יש לנו פיתרון לבעיות שלך אבל לא במקום שאת רוצה. אנחנו נמצאים בסכנה אם תקום התחנה".

 

משיכון ובינוי נמסר: "אנחנו מאמינים שהפרויקט בעל חשיבות לאומית. אנחנו מבינים את הרקע לחששות התושבים. הסקר הסביבתי שנערך בימים אלו על פי הנחיות הוועדה לתשתיות לאומיות, לוקח בחשבון את מכלול השיקולים הסביבתיים וייתן מענה, כך אנו מקווים, לחששות".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
שרי אריסון
צילום: ורדי כהנא
המפגינים
צילום: צפריר אביוב
מומלצים