שתף קטע נבחר

מה בין אבוקדו כרמל לדג?

לכאורה אין קשר בין השניים, אבל יש להם חבר משותף ששניהם מאד אוהבים, הלימון. לכן, אפשר לחבר ביניהם ולגלות שהם הולכים יחד, יד ביד, בכל מיני מנות, שאולי יראו לכם מוזרות, אבל הטעם יבהיר שזו אהבה גדולה

משרד החקלאות האמריקאי מדווח כי האבוקדו מכיל שמן חד בלתי רווי המגביר את קצב חילוף החומרים, מסייע בהורדת הכולסטרול ובהפחתת הסיכון למחלות לב, ולכן מומלץ לכלול אבוקדו כרמל בתפריט היומי לשמירה על תזונה בריאה, למניעת מחלות ובדיאטות הרזיה. הדגים עשירים בחלבונים ומחזקים את הגוף - אבוקדו כרמל והדג יחד הם ארוחה בריאה ומזינה.

 

סביצ'ה דג ואבוקדו כרמל

מנה ראשונה מרעננת שכל מרכיב בה מקבל את הכבוד שלו וכל ביס בה מורגש. חשוב לדעת שאבוקדו כרמל עשיר בסיבים תזונתיים המסייעים להורדת רמת הכולסטרול בדם

 

המרכיבים:

100 גרם פילה דג ים (בס, מוסר, לברק וכן הלאה) נקי מעור ועצמות, פרוס לפרוסות דקות בגודל של כ-4X4 ס"מ מושרות במיץ מלימון אחד למשך כ-5 דקות

1 אבוקדו כרמל בשל חתוך לקוביות

1 עגבנייה כרמל אדומה, לא רכה, חתוכה לקוביות

1 כף פטרוזיליה קצוצה

מיץ מלימון 1

פלחי לימון (אופציונאלי)

1/4 כוס שמן זית

1/2 בצל סגול פרוס וחתוך לרצועות

מלח גס ופלפל שחור גרוס

 

אופן ההכנה:

  1. מערבבים בעדינות את האבוקדו עם העגבנייה, הפטרוזיליה, הלימון, שמן הזית, המלח והפלפל.
  2. מוסיפים את פרוסות הדג ומערבבים היטב.
  3. מגישים עם טוסטים.


 

אורז עם דג ואבוקדו כרמל

זה אולי יראה לכם מוזר, אבל איך אתם אוכלים את הסושי שלכם? בדיוק ככה, אורז עם דג ואבוקדו. האחרון עשיר בויטמינים ומינרלים המהווים מקור חשוב לאנטי אוקסידנטים הידועים בהגנתם על הגוף מפני רדיקלים חופשיים וביכולתם להאט את תהליך ההזדקנות

 

המרכיבים:

2 כוסות אורז בסמטי

200 גרם פילה דג ים

2 אבוקדו כרמל בשל פרוס לפרוסות

מיץ מלימון 1

חופן צנוברים

 

אופן ההכנה:

  1. האורז: מכינים את האורז עפ"י הוראות היצרן.
  2. הדג: את הדג ניתן להכין בשתי דרכים: מחממים מעט שמן במחבת, כשהמחבת חמה מניחים את פילה הדג וצורבים משני הצדדים למשך כ-5 דקות. ניתן להניח את פילה הדג במרכזו של נייר כסף עם מעט שמן זית, לסגור את נייר הכסף בצורה כזו שיישאר מקום לדג "לנשום" ולהכניס לתנור שחומם מראש לטמפ' של 180 מעלות למשך כ-20 דקות.
  3. אבוקדו כרמל: מחממים מעט שמן זית במחבת, כשהשמן חם, צורבים את פרוסות האבוקדו מכל צד למשך כדקה, מוציאים.
  4. הצנוברים: באותה מחבת מקפיצים את הצנוברים עד להשחמה, למשך 2 דקות.
  5. הרכבת המנה: מניחים את האורז על צלחת, על האורז מניחים את הדג ומסביבו את פרוסות האבוקדו. מזליפים את מיץ הלימון מעל.


תוסיפו לו דג ואבוקדו וזה כמעט כמו סושי (צילום: ויז'ואל פוטוס) 

 

גליליות סלמון ממולא באבוקדו כרמל

למי יש כוח לעמול במטבח ולגלגל אורז או אצות כדי שיחזיקו בפנים את כל המרכיבים? גם ככה הכל מתפרק. הנה פתרון מצוין שלא גורע מהטעם.

 

הידעתם שאבוקדו כרמל עשיר בחומצה פולית? חומצה פולית מונעת מומים מולדים בעוברים ומסייעת במניעת מחלות לב. למעשה, אבוקדו אידיאלי בכל גיל: לתינוקות, ילדים, נשים הרות ומבוגרים

 

המרכיבים:

1 חבילת (200 גרם) סלמון מעושן

1 אבוקדו כרמל גדול בשל, חתוך לרצועות

1 פלפל אדום כרמל חתוך לרצועות

1 חביתה מביצה 1, חתוכה לרצועות

 

אופן ההכנה:

  1. מוציאים את הסלמון מהאריזה בזהירות שלא לקרוע את הפרוסות. מפרידים בין הפרוסות.
  2. על כל פרוסה מניחים רצועות אבוקדו, רצועות חביתה ופלפל אדום.
  3. מגלגלים בזהירות עד שמתקבלת גלילת סלמון.
  4. מומלץ להגיש עם רוטב סויה. לאוהבים, אפשר למרוח על פרוסת הסלמון, בטרם הנחת המרכיבים, מעט גבינת שמנת.

 

רוצים לקרוא עוד? הכנסו לאתר אגרקסקו

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
אבוקדו
חציל בלאדי
תמרים
צבר
עגבניות
בטטות
הדרים
מומלצים