שתף קטע נבחר
צילום: jupiter

איבדה את הבית בגלל חוב של הבעל לשעבר

בני זוג שהתגרשו חתמו על הסכם לפיו תקבל האישה את הזכויות על הדירה המשותפת. אלא שבית המשפט לא אישר את ההסכם, וכשנקלע הגבר לחובות - אישר השופט לעקל את הבית

בין בני זוג שהתגרשו נחתם הסכם גירושין בו התחייב הבעל להעביר את זכויותיו בדירה המשותפת לאישה, אך ההסכם לא אושר על ידי בית המשפט. במקביל, עקב חובות עסקיים של הבעל, הוטל עיקול על הדירה. זכויותיו של מי גוברות במקרה כזה - שלהאישה או של המעקל?

 

 

בית המשפט המחוזי בנצרת קבע, כי מאחר והסכם הגירושין לא אושר בפני בית משפט לענייני משפחה הוא אינו תקף, ולפיכך ניתן להטיל עיקול על הדירה.

 

בני זוג שהחליטו להתגרש חתמו על הסכם גירושין, בו התחייב הבעל להעביר את זכויותיו בדירתם לידי האישה, אולם ההסכם לא הוגש לאישורו של בית המשפט כנדרש על פי החוק, והבעל אף עזב את הארץ.

 

לימים, שקע הבעל בחובות כספיים לשותפו בעסק שניהל, ובעקבות זאת, פתח השותף תיק הוצאה לפועל כנגד הבעל, במסגרתו הוטל עיקול על זכויות הבעל בדירת בני הזוג.

 

השותף: "ההסכם פיקטיבי"

בתביעה שהגישה האישה לבית המשפט המחוזי כנגד השותף וגרושה, התבקש בית המשפט להצהיר, כי היא בעלת מלוא הזכויות בדירה, ולכן העיקולים שהוטלו על זכויות הבעל בדירה מבוטלים.

 

לטענתה, זכויותיה בדירה גוברות על זכותו של השותף משום שהן זכויות ביושר שהוקנו לה על פי הסכם הגירושין טרם העיקול. השותף טען מנגד, כי ההסכם בין בני הזוג הוא פיקטיבי, ונוצר רק על מנת לסייע לבעל להתחמק מתשלום חובותיו.

 

השופט בנימין ארבל דחה את התביעה. נקבע, כי אמנם לא הוכח כי הסכם הגירושין הינו הסכם פיקטיבי, אך בהיותו כפוף לחוק יחסי ממון, טעון ההסכם את אישור בית משפט, ובהיעדר אישור - הוא חסר תוקף, ולכן הוראות הבעל להעביר את זכויותיו בדירה לאישה אינן תקפות.

 

עוד נפסק, כי גם ייפוי כח שנתן הבעל לאישה אינו משנה את התוצאה, מאחר שניתן לאחר הטלת העיקול, ולכן על פי הקבוע בחוק המקרקעין גוברת זכותו של השותף, הקודם בזמן, על זכותה של האישה.

 

לעיון בפסק הדין

 

לאתר המשפט הישראלי פסק דין


פורסם לראשונה 02/12/2010 14:54

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים