שתף קטע נבחר

דאבל פרי: עוגת תפוחים ואוכמניות

נטלי לוין מגישה עוגת פירות בחושה וקלה להכנה שאפשר לטמון בה תפוחים, אגסים או אפרסמונים - והכי כדאי להצמיד להם אוכמניות או פירות יער אחרים

אין דבר אהוב עליי יותר מריח של עוגת תפוחים הנאפית בתנור. מבחינתי זהו ריח של חורף אמיתי, ולמרות שהחורף עדיין לא ממש כאן, אלא רק מגיע לגיחות קצרות, אין זמן מתאים מעכשיו להכין עוגת תפוחים מהירה וטעימה.

 

מה שכיף בעוגה הזאת - מעבר לעובדה שקל מאוד להכין אותה - זו האפשרות לשחק עם המרכיבים. אם אין לכם תפוחים אפשר בהחלט להשתמש בפירות קשים אחרים: אגסים, אפרסקים, ואפילו אפרסמון. אני החלטתי להכין את עוגת התפוחים המסורתית, אך הוספתי לה טאץ' טעים - שהוא גם שדרוג ויזואלי - של אוכמניות. האוכמניות משתלבות באופן מושלם עם התפוחים, וכיף להיתקל בהן בין חתיכות התפוח.

 

כמה הערות לפני שמתחילים

  • אם לא אוהבים אוכמניות אפשר להמיר אותן בתפוח נוסף.
  • אפשר להשתמש בכל פרי יער שאוהבים, ולא רק באוכמניות. פטל, דומדמניות ודובדבנים יכולים מאוד להתאים גם כן, ואפילו תערובת שלהם.
  • חשוב לא לוותר על מיץ הלימון, שמשתלב מצוין עם התפוחים והאוכמניות, ונותן ממד נוסף של טעם.
  • אפשר לוותר על סוכר הדמררה מעל העוגה, אך הוא מוסיף קראנצ'יות נעימה בפה בעת האכילה.
  • שומרים את העוגה במקרר עד חמישה ימים, עטופה היטב. מומלץ להגיש את העוגה חמימה או בטמפרטורת החדר.
  • אני השתמשתי באוכמניות קפואות. חשוב לא להפשיר את האוכמניות הקפואות אלא לערבב אותן כמו שהן בתערובת.


(צילום: נטלי לוין) 

 

עוגת תפוחים ואוכמניות

המרכיבים (לתבנית אינגליש קייק גדולה):

1/2 כוס גדושה (125 גרם) סוכר לבן

2 ביצים

1/2 כוס (100 מ"ל) שמן צמחי

1/2 מיכל (100 מ"ל) שמנת חמוצה

1 כפית תמצית וניל איכותית

קורט מלח

1 כפית קינמון

מיץ + קליפה מגוררת מ-1/2 לימון

1/2 1 (210 גרם) קמח לבן

1 כפית אבקת אפייה

3 תפוחים קלופים וחתוכים לקוביות בינוניות

100 גרם אוכמניות (טריות או קפואות)

מעט סוכר חום דמררה לקישוט

 

אופן ההכנה:

  1. מחממים תנור ל-170 מעלות.
  2. בקערה גדולה טורפים יחד עם מטרפה ידנית סוכר, ביצים, שמן, שמנת חמוצה, תמצית וניל, מלח, קינמון, קליפת לימון ומיץ לימון עד שמתקבלת תערובת אחידה.
  3. מנפים פנימה את הקמח ואבקת האפייה ומערבבים בעזרת לקקן/מרית, עד שהתערובת מתחילה להיות אחידה.
  4. מוסיפים את התפוחים והאוכמניות וממשיכים לעבד רק עד שאחיד.
  5. מעבירים את הבלילה לתבנית אפייה משומנת קלות.
  6. מפזרים מעל מעט סוכר חום לקישוט.
  7. אופים את העוגה כ-35-45 דקות, או עד שקיסם הננעץ במרכזה יוצא עם פירורים לחים.
  8. מצננים לחלוטין בטמפרטורת החדר ומגישים.

 

  • נטלי לוין היא קונדיטורית, מפתחת מתכונים ובעלת בלוג המתוקים עוגיו.נט 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
עוגת תפוחים ואוכמניות
צילום: נטלי לוין
מומלצים