שתף קטע נבחר

נאחז באוויר: לראות את הנגב מכדור פורח

הטיסה הראשונה בכדור פורח התרחשה ב-1788 בצרפת. קצת יותר מ-200 שנה לאחר מכן, יצאנו לראות את הארץ בדרך קצת אחרת, בכדור הפורח הגדול ביותר שהגיע לכאן

פיליאס פוג ועוזרו פספרטו, גיבורי ספרו של ז'ול ורן "מסביב לעולם ב-80 יום", הבינו כבר במאה ה-19 שאין כמו לראות את העולם בכדור פורח. בשעת בוקר מוקדמת, הצטרפנו גם אנחנו לדרך מיוחדת שבה ניתן לראות את ישראל מהאוויר, אבל ב-80 דקות.

 

 

הכדור הפורח הראשון שבו טסו בני אדם הופעל בידי האחים מונגולפְיֶה בשנת 1788 מצרפת, ושימש לטיסות מאוישות. כיום משמשים הכדורים הפורחים בעיקר לספורט ותיירות, כשאחד המוקדים המרכזיים להפרחת כדורים פורחים הוא בקיבוץ רוחמה שבנגב, שם גם קיים בית ספר להטסת כדורים פורחים.

 

ניפוח הכדור אורך כרבע שעה, במהלכו מוזרם אוויר ממאווררים גדולים,

ואוויר חם שיוצא ממבער אש. מיד לאחר מכן עולים הנוסעים לתוך סל שיכול לשאת עד 18 איש, ונחשב לגדול מסוגו בישראל. משקלו הכולל של הכדור כשלושה טון, גובהו 32 מטר ונפח הבלון הוא כ-8,500 קוב.

 

עם שחרור העוגנים עולה הכדור לאוויר וחולף לאיטו על פני נופי הנגב, עצים, שטחים חקלאיים וגבעות. בגובה של 3000 רגל, ההתמכרות לשקט ולנוף היא בלתי נמנעת. עם הנחיתה זוכים הנוסעים לכוס שמפניה, לכל משתתף מוענקת תעודת טיסה חגיגית וארוחת בוקר מפנקת מחכה בשטח.

 

אגב, השלווה הזאת מעל שדות הנגב עולה לא מעט כסף: המחיר לאדם הוא 1,050 שקל באמצע שבוע (א'-ה') ו- 1,200 שקל בסוף השבוע. ריחוף נעים. 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילו של הכדור על שטחי החקלאות בנגב
צילום: זיו ריינשטיין
ממלאים את הכדור באוויר חם על הקרקע
צילום: זיו ריינשטיין
להתמכר למראות ולשקט. הנוף מהכדור
צילום: זיו ריינשטיין
עד 18 איש בטיסה. הכדור באוויר
צילום: זיו ריינשטיין
להחזיק חזק! שניות לפני המראה
צילום: זיו ריינשטיין
מומלצים