שתף קטע נבחר

זירת הקניות

7 דברים מעניינים שקורים החודש

סרט נשכח על האופנה בישראל, גלריה ציבורית חינמית בחוף גורדון, פסטיבל "הרמת מסך", להקת "אטליז" - וגם המלצות למי שרוצה להישאר בבית

סיפורי בדים

מזה חודשיים מתקיים שיתוף פעולה מרתק ופורה בין סינמטק חולון למוזיאון העיצוב בעיר. במסגרת הפרויקט "סיפורי בדים" מלווה הסינמטק את התערוכה "אופנה מכאנית - טווים סדר חדש" במגוון אירועים העוסקים בקשר שבין אופנה לקולנוע.


 

ב־16.12 ייערך בסינמטק ערב עם העיתונאי איתי יעקב, שאיתר סרט נשכח של הבמאי המנוח עמוס גוטמן העוסק באופנה בישראל. בסרט, שנוצר בתחילת שנות ה־80, מופיעים מעצבים מיתולוגיים כמו פיני לייטרסדורף ודורין פרנקפורט. הקרנת הסרט תתקיים בנוכחות בני משפחתו של הבמאי.

 

חיסון כבר קיבלת?

הגעגועים לרן דנקר הורגים אותך? השהות שלו בנֵכר מדירה שינה מעינייך? בחנוכה הזה תוכלי לקבל מנה גדושה שלו, כשיככב בתפקיד הראשי בסרט האימה "כלבת". ז'אנר האימה אף פעם לא הצליח לתפוס בארץ, ו"כלבת" מאת אהרון קשלס ונבות פפושדו הוא ניסיון מהוקצע ואיכותי לגרום לנו לפחד פחד מוות - אבל בכחול־לבן.


 

הסרט מגולל את סיפורם של אח ואחות הנמלטים מביתם בעקבות סוד אפל ונופלים לידיו של פסיכופת רצחני. מסע ההצלה שלהם סוחף ארבעה טניסאים, שני שוטרים ויערן אחד למערבולת של פחד, אימה ואלימות. הקאסט של "כלבת" הוא חלומו של כל במאי, ותיק ומתחיל כאחד, ולצד דנקר מככבים גם אניה בוקשטיין, עפר שכטר, הנרי דויד, מנשה נוי, ליאור אשכנזי, דני גבע ואחרים.

 

  • "כלבת", בבתי הקולנוע מ־21.1

 

חורף על החוף

הגלר/ים (שילוב של המילים "גלריה" ו"ים") הוא פרויקט מעניין שעומד לעטר את חוף גורדון התל אביבי בחג החנוכה ולאחריו. במסגרת הגלר/ים יוצבו על החוף, דרומית לכיכר אתרים, עשר יחידות ברזל שיהוו מסגרת ליצירות של מאיירים ישראלים. היצירות יוצגו על רקע שקוף ויוארו בלילות, כך שצִלן יוטל גם על החול. הפרויקט המסקרן - שיזמה הסטודנטית דפי הגאי מהמכון הטכנולוגי בחולון, בעידוד המרצה איתן ברטל ובסיוע עיריית תל אביב - הוא בעצם גלריה ציבורית חינמית, שתפעל 24 שעות ביממה על רקע אחד ממשאבי הטבע המופלאים ביותר שיש. שווה ביקור.


  • גלר/ים, חוף גורדון, ת"א, 16.12-5.12

 

המסך עולה

פסטיבל "הרמת מסך" ממשיך לספק לקהל הרחב הזדמנות לחזות בכמה מהכישרונות הגדולים ביותר בעולם המחול המקומי. השנה ינהלו אמנותית את הפסטיבל יוצרי המחול המוכרים והמוערכים תמר בורר, רונית זיו, רננה רז וסהר עזימי - כולם החלו את דרכם ב"הרמת מסך". כל יוצר התבקש לבחור ולחנוך יוצרים צעירים, שעבודותיהם יועלו בבכורה באירועי הפסטיבל השנה. הבמה הופכת למקום שבו משתלבות ונשזרות אמירותיהם האמנותיות של היוצרים הוותיקים ושל דור העתיד. הפסטיבל יתקיים בתאריכים 4.12-23.11 בתל אביב ובירושלים. מחיר כרטיס: 60 שקל.


 

אז איך את מעדיפה את זה?

ערוץ הסרטים yes3 החליט להעלות קצת את החום לקראת החורף הקרב, וסוגר את השנה עם חודש שלם שבו ישודרו בכל לילה שני סרטים מרתקים וזוכי פרסים של מיטב יוצרי הקולנוע העולמי, שעוסקים בדברים המעניינים באמת - מיניות, תאווה, תשוקה וסקס על סוגיו וגווניו. בין הסרטים שישודרו: "ירח מר" של רומן פולנסקי, "עמנואל", הרומן הצרפתי הארוטי שהסעיר את העולם בשנות ה־70, "הקלות הבלתי נסבלת של הקיום" (עם משולש מפתה בין דניאל דיי לואיס, ז'ולייט בינוש ולנה אולין), "קראש", הדרמה עוכרת השלווה של דיוויד קרוננברג, "החולמים" ו"הטנגו האחרון" של ברנרדו ברטולוצ'י, "סקס ולוסיה" החושני, "אני אוהבת אותך, גם אני לא", הסרט הראשון והפרובוקטיבי שביים סרז' גינסבורג בכיכובה של אשתו דאז ג'יין בירקין, "כמו מים לשוקולדה" מעורר התיאבון והתאווה ועוד. תרגישי חופשייה להחליף למשהו יותר נוח.


  • מין, תאווה ותשוקה במהלך דצמבר ב־yes3 ובשירות ה־VOD

 

דבר איתי בעוד 20 שנה

אמה ודקסטר נפגשים לראשונה ב־15 ביולי 1988, במסיבת הסיום של לימודיהם באוניברסיטה. הכימיה ההדדית ביניהם ברורה, אבל למחרת אמורים השניים לפנות לדרכים חדשות ונפרדות בחיים. הספר "יום אחד" עוקב אחר השניים ומערכת היחסים ביניהם מדי שנה באותו יום, 15 ביולי, במשך 20 השנים שלאחר פגישתם הראשונה והגורלית. השניים מתמודדים עם המשמעות של היום הזה בחייהם, עם אשליות שמתנפצות ועם יד הגורל, שלא תמיד מכוונת אותנו בדרך שבה היינו רוצים. האם ימצאו את הדרך זה לזו בסופו של דבר?


 

הספר זכה השנה לביקורות מהללות (אם ב"ניו יורק טיימס" אומרים לך לקרוא משהו, הם כנראה יודעים על מה הם מדברים), וכבר ישנם דיבורים בהוליווד על עיבוד קולנועי.

 

  • "יום אחד" מאת דיוויד ניקולס (תרגום: קטיה בנוביץ'), הוצאת כנרת, 92 שקל. להשיג בצומת ספרים

 

בשר טרי

מעבר לעובדה שיש להם סולנית מטריפה שהיא גם סוג של אייקון אופנה, "אטליז" עושים מוזיקה מצוינת שאמנם קשה לקטלג, אבל בהחלט חובה לאמץ. לי טריפון והחברים חוזרים עכשיו עם אלבום שלישי, "טיזינג נייצ'ר", שמציין את דרכם החדשה של חברי הלהקה, שעברו תהליך של חיפוש עצמי־פנימי. מדובר באחד ההרכבים היותר מאתגרים ומסקרנים שצמחו כאן, ובזכות התמדה ועבודה קשה הצליחה הלהקה לפרוץ גם באירופה ולקנות לעצמה שם בינלאומי.


 

את האלבום החדש מגדירים חברי הלהקה כניסיוני, בעיקר משום שהוא כמעט חף מאלמנטים של מטאל (שהיו דומיננטיים בעבר), מה שאִפשר ל"אטליז" לפנות את המרחב גם לשימוש באלקטרוניקה. התוצאה היא אלבום חד ומפוקס בהשוואה לאלבומי הלהקה הקודמים.

 

  • אטליז, "טיזינג נייצ'ר" 

 


 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
"הרמת מסך"
צילום: גדי דגון
"כלבת"
כתבו לנו
מומלצים
מומלצים