שתף קטע נבחר

ילדים אוכלים בריא עם כרמל

אתם ודאי זוכרים את המאכל שאמא היתה מתעקשת להכין לכם ואתם הייתם מתעקשים לא לאכול. הילדים שלנו, היום, עושים את אותו הדבר. אז איך משכנעים אותם לאכול ירקות? משחקים איתם במחבואים

לכל אחד מאיתנו יש מאכל שהוא זוכר לרעה בתור ילד, יש כאלו שלא יכלו להסתכל על השעועית הצהובה, אחרים מעדיפים לשכוח את מראה כרוב הניצנים ויש כאלו ששנאו חצילים. אם תשאלו רבים מהם, שמאז התבגרו, הם יגידו לכם שהיום, אותו מאכל ששנאו, אהוב עליהם ביותר והם מעדיפים לאכול אותו בכל יום על פני דברים רבים אחרים.

 

אז איך אנחנו יכולים לשכנע את הילדים שלנו לאכול אוכל בריא, שאנחנו מאד אוהבים, אבל הם לא מסוגלים להסתכל עליו? האמת היא שזו בעיה לא קטנה, ילד יכול להחליט מה הוא אוכל על בסיס המראה בלבד, ואם נוסף לזה ריח שלא מוצא חן בעיניו, מוטל וטו מוחלט על המנה. אבל יש כמה אפשרויות שיכולות לעזור להורים לתת לילדים אוכל בריא ולגרום להם לפתח את הטעם האישי שלהם, בכל הקשור באוכל.

 

כפי שנאמר, חצילים הם אחד מהמאכלים שילדים לא אוהבים, שפים רבים מספרים שכילדים זה היה המאכל השנוא עליהם, בעוד שהיום הם "חולים" על חציל בלאדי של כרמל ומכינים ממנו אינספור מנות מגוונות, בין אם טיגון, אידוי, אפייה ועוד, ואפשר לצרף אותו או לצרף אליו, אינספור מרכיבים אחרים וליהנות ממנו.

 

את הילדים זה אולי לא יעניין, אבל אתם ודאי תרצו לדעת שאתם נותנים לילדים שלכם משהו בריא לאכול.

 

אז רגע לפני שמתחילים, רק לוודא שאתם יודעים איך בוחרים חצילים טובים: חצילים עם קליפה מתוחה ולא מקומטת, מבריקה וכהה מאד, סביר להניח יהיו מצויינים, וכן חצילים במשקל קל ביחס לגודלם הם טריים יותר. ובכן, איך משכנעים את הילדים לאכול חצילים? ראשית, אפשר לבקש מהילד שיעזור לכם להכין את המנה, יכול מאד להיות שכשהילד יראה את תהליך ההכנה הוא יבין ממה מורכב הירק/פרי ויתעניין גם בטעמו. יתרה מזאת, כשהילד הוא שותף להכנה, הוא גם מרגיש שהשקיע ולכן רוצה לטעום מפירות ההכנה. חשבו על זה, כשאתם משקיעים באוכל שאתם מכינים, הוא בדר"כ גם טעים לכם יותר. אפשרות נוספת, קצת מסתכנת, היא פשוט לא לומר לילדים שהחצילים מתחבאים במנה. נכון, הם עלולים לשאול ו/או לגלות לבד, אבל אם תחביאו אותם טוב-טוב, יש סיכוי שהם אפילו ייהנו מהמנה, ואז תוכלו לספר והם יווכחו שהשד לא כזה נורא.

 

הנה שתי הצעות לירקות בריאים של כרמל שמתחבאים במנות אהובות שילדים תמיד שמחים לאכול:

 

פיצה חצילים

המרכיבים (ל-2 פיצות גדולות):

לבצק:

3 כוסות קמח רגיל

1 כף שמרים יבשים

1/2 כפית מלח

2 כפיות סוכר

3 כפות שמן זית

1/2 1 כוסות מים

לרוטב:

1 קופסה של רסק עגבניות

1 כוס מים

1 כפית מלח

1 כפית סוכר

או לחילופין:

רוטב פיצה קנוי

אפשרויות:

1 בצל לבן קצוץ דק

2 שיני שום כתושות

על הפיצה:

1 חציל בלאדי כרמל

1 עגבנייה כרמל

1 בצל ירוק

500 גרם גבינה צהובה מגוררת


מי מזהה את חציל בלאדי כרמל בפיצה? (צילום: index open)

 

אופן ההכנה:

  1. הבצק: מניחים בקערה את הקמח, השמן, המלח, הסוכר והשמרים ומוסיפים את המים בהדרגה תוך כדי לישה (אפשר גם במערבל עם וו לישה במהירות נמוכה) עד שהבצק הופך לאחיד וחלק.
  2. מכסים את הבצק בעזרת מגבת, מניחים במקום יחסית חמים בבית ומחכים כ-50 דקות עד שהצד מכפיל את נפחו.
  3. הרוטב: מחממים את רסק העגבניות בסיר קטן, כשהרוטב מתחיל לבעבע מוסיפים את המלח והסוכ, טוענים ומתקנים. במידה ואתם מעוניינים, אפשר ליצור רוטב יותר מעניין, מטגנים את הבצל עד להזהבה, למשך כ-10 דקות, מוסיפים את השום הכתוש, מטגנים עוד כ-5 דקות, מוסיפים את רסק העגבניות ואת הסוכר והמלח ומבשלים עד לרתיחה.
  4. על הפיצה: פורסים העגבנייה לפרוסות דקות. קוצצים את הבצל הלבן בצורה הבאה: את החלק הלבן קוצצים דק, את הגבעולים קוצצים לאורך כך שנוצרים סרטים ירוקים ודקים. את החציל פורסים לפרוסות בעובי של כ-2 ס"מ וכל פרוסה לרצועות.
  5. הרכבת הפיצה: מוציאים את הבצק התפוח ומחלקים לשניים. מרדדים כל חלק בנפרד על גבי נייר אפייה מקומח מעט.
  6. על כל פיצה מורחים בנדיבות את הרוטב, מפזרים מעט גבינה צהובה, מעליה מפזרים את פרוסות העגבנייה, החציל והבצל הירוק ומעליהם את שאר הגבינה (כך הילדים לא יזהו את החצילים).
  7. ממתינים 15 דקות לתפיחה קלה נוספת ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות למשך כ-25 דקות או כשהגבינה מבעבעת.

 

דרך נוספת להחביא ירקות במאכלים, היא ע"י מילוי של בצק עלים או עלי פילו. יתכן ותופתעו אבל יש הרבה מאד ילדים שלא מוכנים לגעת בבטטה, ולכן הם מפסידים את טעמה המתוק של בטטה כרמל. בטטה כרמל היא פחמימה מתוקה והיא יכולה לסייע בתשוקה למתוק אחרי ארוחה כבדה. אפשר לאכול אותה כצ'יפס, כמחית ובדרכים אחרות ונפלאות. צבעה הכתום תמיד משמח את הצלחת. היא עשירה בויטמין A החיוני לראייה טובה בחושך ומסייע לתהליכי הגדילה של הגוף.

 

מומלץ לשלב את הבטטה לעיתים קרובות במסגרת התפריט השבועי, כמקור לשלל פיגמנטים כתומים ברי-עוצמה.

 

עלי פילו ממולאים בבטטה כרמל

המרכיבים:

4 בטטות בינוניות קלופות ופרוסות

1 גליל גבינת עיזים פרוס

1 חבילה (250 גרם) עלי פילו

1 כף דבש

1 כף רוטב טריאקי

שמן זית

מלח

פלפל


בטטות כרמל, גם בתוך עלי פילו

 

אופן ההכנה:

  1. מניחים את פרוסות הבטטה בתבנית אפייה.
  2. מערבבים את הדבש עם רוטב הטריאקי.
  3. מורחים את הרוטב על הבטטות ואופים בתנור שחומם מראש לטמפ' של 180 מעלות למשך כ-20 דקות או עד שהבטטות רכות.
  4. פורסים את עלי הפילו, מורחים בשמן זית וחותכים לריבועים בקוטר של 10X10 ס"מ.
  5. מניחים במרכז כל ריבוע 2-3 פרוסות בטטה ופרוסה של גבינת עיזים. סוגרים את הבצק כך שנוצר מעין פרח.
  6. מכניסים לתנור ואופים בתנור בטמפ' של 150-160 מעלות עד להשחמה, כ-10 דקות.

 

 

 

 

רוצים לקרוא עוד? הכנסו לאתר אגרקסקו

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
אבוקדו
חציל בלאדי
תמרים
צבר
עגבניות
בטטות
הדרים
מומלצים