שתף קטע נבחר

נמרים וזברות בעדשה - כך תצלמו בגני חיות

ביקרתם בגן חיות או בספארי? אחלה. רוצים לצלם? עוד יותר אחלה. לא יודעים איך להעלים את הסורגים מהתמונה? הגעתם למקום הנכון - קבלו 10 טיפים לצילום בעלי חיים בגני חיות. ספוילר: לא רק מכוונים את העדשה ולוחצים על הכפתור

כולנו רוצים לצלם בעלי חיים. עבור רובנו, להגיע לאפריקה או לקצוות הנידחים של העולם, יישאר בגדר חלום רחוק. איך חווים טבע פראי קרוב לבית? מבקרים באחד מגני החיות בישראל: החל מהספארי ברמת גן, דרך גן החיות התנ"כי בירושלים, גן החיות בחיפה וגן החיות בקריית מוצקין ועד לפארקים כגון פארק הקופים, הצפארי, גנגורו ועוד.

 

קבלו עשרה טיפים פשוטים לביצוע על מנת שתוכלו לצלם את בעלי החיים בצורה הטובה ביותר.

 

1. בודדו את בעלי החיים מהסביבה

בעלי החיים נולדו לחיים בטבע החופשי ואנחנו נשתדל לצלם אותם באופן שמדמה אותם שם. זאת אומרת שכדאי להמנע מהכללה של סורגים, גדרות, עמודים ושאר סימנים שמראים שהתמונה צולמה בגן חיות. אפשר לעשות זאת באמצעות הקפדה על מבנה התמונה ובאמצעות שימוש בעומק שדה רדוד.


(צילומים: רועי גליץ)

 

 

2. תיפסו התנהגות מיוחדת

הטיפ הזה מדגיש בעיקר את החשיבות של הסבלנות שלכם. תיפסו לכם פינה פוטוגנית ליד בעלי חיים מיוחדים וחכו שיקרה משהו מעניין. בסופו של דבר, סביר להניח שזה יקרה – ואתם תהיו שם כדי לצלם את זה.


 

3. התקרבו עם העדשה

אחד הדברים המקסימים בגני החיות הוא האפשרות להתקרב לבעלי החיים הרבה יותר מאשר בטבע הפראי. כדאי להקצין את היתרון הזה ולהתקרב עוד יותר עם עדשה טלסקופית ("לעשות זום") על בעלי החיים ולהתמקד על העיניים שלהם למטרת פורטרטים מיוחדים.


 

 

4. תבואו בשעות מיוחדות

שעות הצהריים הן השעות הכי קשות לצילום מאחר והשמש גבוהה וחזקה בשמיים. בשעות הבוקר ואחר הצהריים ישנה תאורה הרבה יותר מעניינת ורכה. גם במזג אוויר מיוחד, כמו גשם או עננות, נצליח לקבל תאורה יותר עדינה ונעימה ואפילו בעלי חיים בסיטואציות לא שגרתיות.

 


 

5. אקשן!

המצלמה מאפשרת לכם ללכוד חלקיקי שניה ולנצור אותם לעד. התמקמו ליד הלמורים המקפצים או בעלי חיים אחרים מלאי אנרגיה ותיפסו אותם באוויר או באמצע התרחשות מיוחדת. כדי להקפיא את התנועה, נשתמש במהירות תריס גבוהה וכדי לקבל מריחה של תנועה להמחשת הדינמיות – נשתמש במהירות תריס נמוכה.

מגיב 19, זה לא למור; זה אריה. אתה לא תשרוד חצי שעה באפריקה

 

6. האנשה

צלם טוב יכול לבצע האנשה של בעלי החיים. נסו לתפוס הבעות פנים מיוחדות, שימוש באביזרים ואינטראקציה בין שני בעלי חיים כדי ליצור סיפור ולעורר רגשות אצל הצופה בתמונה.


 

 

7. להתגבר על הגדרות, הסורגים וההשתקפויות

הרבה מאוד מהפעמים אנחנו ניתקל בגדרות, סורגים, זכוכיות ועוד כל מיני הפרעות בינינו לבין הדוגמנים שלנו. כיצד מתגברים עליהם? אם מדובר בגדרות וסורגים – אם אתם מצלמים עם מצלמה קומפקטית, אפשר להשחיל את המצלמה מבעד לסורגים/רשת. אם אתם עם מצלמת DSLR, אנחנו נדאג לטשטש אותם כמה שיותר כדי שנרגיש אותם כמה שפחות.

 

איך עושים את זה? משתמשים באורך מוקד כמה שיותר גדול, מתקרבים כמה שיותר לרשת/סורגים ופותחים את הצמצם למקסימום. אם נצלם מבעד לזכוכית – נתקרב לזכוכית לאיזור הכי נקי, נשתדל להסתיר את ההשתקפויות ואם יש לנו פילטר מקטב (פולרייזר), נעזר בו כדי לבטל את ההשתקפויות.


 

 

8. מאחורי הסורגים

יכול להיות שאנחנו נרצה, בתור צלמים, דווקא להדגיש את הסורגים כדי להעביר סיפור ומסר. זה יכול להמחיש את ההרגשה של השבי או ליצור משחקים של קומפוזיציה. לדוגמה, באיזור הקופים, הם הרבה פעמים נשענים על הסורגים או באיזור הציפורים – הן מציצות החוצה מבעד הרשת.


 

9. אבסטרקטים

ישנם בעלי חיים שיכולים ליצור לנו תמונה אומנותית במיוחד, כמו הצורות של גוף הג'ירפות, הזברות עם הפסים ואפילו מבנה העור המעניין של הפילים. האבסטרקטים והוצאת הנושא מהקשרו יכולים ליצור צילומים מאוד מעניינים.


 

10. אינטראקציה עם אנשים וילדים

אין כמו לראות ילד שמתרגש בפעם הראשונה שרואה ג'ירפה! נסו לתעד את אותם הרגעים המרגשים, הבעות הפליאה והשמחה על הפנים האלו.

 

כפי שניתן לראות, הצילום בגני החיות מציב בפני הצלם מספר אתגרים והזדמנויות. אם תהיו סבלניים וערניים, תוכלו לחזור מגן החיות עם תמונות ספארי אונתטיות, וחיוך גדול של הצלחה. איך עושים זאת? פשוט מנסים, ומצלמים כמה שיותר.

 

הכותב הוא מנהל גליץ , בית הספר לצילום. המאמר הינו חלק מקורס יסודות הצילום שבו מתקיימת יציאה לגני חיות.

 

אילו חיות אתם אוהבים לצלם? יש חיה שהצלחתם להשיג תצלום שלה שהוא ממש מצחיק או יוצא דופן? יש חיות שצילמו אתכם? ספרו לנו בטוקבקים, ואל תשכחו לשים קישור לתמונות

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צלמו אותם
צילום: רועי גליץ
צילום: גדי אהד
בשיתוף גליץ, בית הספר לצילום
צילום: גדי אהד
מומלצים