שתף קטע נבחר

המשקה המושלם: 4 מתכונים לשוקו חם

החזאים מבטיחים סוף שבוע גשום. זה הזמן להרגיש הכי חורף שאפשר ולהכין כוס שוקו אמיתי ומפנק. הנה ארבעה מתכונים שאת התרומה שלהם לא מודדים בקלוריות לגוף אלא בחיוכים לנפש - מהילדותי ועד האלכוהולי

הילדותי

שוקו שמזכיר את הילדות עם הפתעות מתוקות של מרשמלו, קוביות שוקולד וקצפת.

 

המרכיבים (ל-6-4 מנות):

1/2 1 כוסות חלב

3/4 1 כוסות (400 מ"ל) מיכל שמנת מתוקה 32%

445 גרם שוקולד מריר 53% מוצקי קקאו (קאליבו או דומה)

20 גרם שוקולד מריר70% מוצקי קקאו (טרופיליה ולרונה או דומה)

מרשמלו

קוביות שוקולד

קצפת

 

אופן ההכנה:

  1. מרתיחים את החלב ואת השמנת המתוקה. לאחר ההרתחה ממסיסים לתערובת את השוקולד ומסננים.
  2. מניחים בתחתית הספל מרשמלו וקוביות שוקולד, יוצקים עליהם את הנוזל החם ומקשטים בקצפת.


שוקו של ילדות (צילום: דודו אזולאי) 

  

השוקולטה

משקה סמיך שממרח נוטלה מוסיף לו טעם אגוזי ממכר.

 

המרכיבים (ל-6-4 מנות):

4 כוסות (1 ליטר) חלב

1/2 1 כפית (12 גרם) אבקת קקאו איכותי

3 כפות (70 גרם) נוטלה

3 כפות (40 גרם) סוכר

כ- 3/4 מיכל שמנת (140 מ"ל) שמנת מתוקה 32%

250 גרם שוקולד חלב 32% מוצקי קקאו (קאליבו או דומה)

140 גרם שוקולד מריר 53% מוצקי קקאו( קאליבו או דומה)

 

אופן ההכנה:

  1. מחממים יחד את החלב, הסוכר, השמנת, הקקאו והנוטלה. כשהתערובת חמה ומעלה אדים, מערבבים את השוקולדים פנימה, תוך כדי ערבוב, עד שהם נמסים.
  2. מסננים ומגישים חם.


שוקו עם נוטלה (צילום: דודו אזולאי) 

 

הלבן

שוקו שלגייה הופך את היוצרות והולך על צבע לבן וטעם של שוקולד לבן ונוגט.

 

המרכיבים (ל-6-4 מנות):

1/2 4 כוסות חלב

1/2 1 כוסות (170 מ"ל) שמנת 32%

300 גרם שוקולד לבן

1/2 4 כפות (100 גרם) קרם נוגט

3/4 כוס (170 גרם) סוכר

1/2 5 כפות (45 גרם) אבקת חלב

 

אופן ההכנה:

  1. מרתיחים את כל המרכיבים ביחד.
  2. מסננים ומצננים.


שלגיה בכוס (צילום: דודו אזולאי)

 

האלכוהולי

משקה שוקולדי סמיך ומתוק בתוספת וויסקי וליקר קלואה. למבוגרים בלבד!

 

המרכיבים (ל-6-4 מנות):

1/4 1 כוסות חלב

1 מיכל שמנת מתוקה 250 מ"ל

200 גרם שוקולד מריר 53% מוצקי קקאו (קאליבו או דומה)

100 גרם שוקולד מריר 70% מוצקי קקאו (טרופיליה או דומה)

1 כפית תמצית וניל טבעית

4 כפות (64 מ"ל) וויסקי

1 כף (12 מ"ל )ליקר קלואה

4 כפות (50 גרם) סוכר

 

אופן ההכנה:

  1. מרתיחים יחד את החלב, השמנת המתוקה, ליקר הקלואה, הוניל והסוכר. לאחר ההרתחה, ממיסים את השוקולדים בתוך החלב.
  2. מוסיפים את הוויסקי ומגישים חם.


שוקולד חם עם אלכוהול (צילום: דודו אזולאי) 

 

  • המתכונים נכתבו על ידי השפים של רשת "גלידות אייסברג", לכבוד פסטיבל השוקולד השנתי

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים