בבושקה או סיר מקרמיקה?
מעצבת כלי הקרמיקה ליאת שרון משוגעת על בבושקות, ונטשה נסחפת איתה בהתלהבות מסירים וכלי הגשה מקסימים שמתאימים לשימוש בתנור ומדיח. והכי טוב בימים אלה: להגיש בהם מרק מהביל או ללגום מרק במסעדה שווה ולהרים תרומה

לאחרונה, נפלה עלי טרפת בבושקות: אותן בובות מטרושקה רוסיות מצויירות על עץ הנאספות זו בתוך זו. מצאתי תכשיטים של בבושקות קטנטנות שיצרה המעצבת הרב תחומית ובלוגרית מוכשרת, קרן שביט. היא גם כתבה באריכות על תהליך הלידה של תכשיטי הבבוקשות שלה. התלהבתי גם לגלות קישוטים לעץ חג במולד בצורות בבושקות צבועניות מלבד ואפילו טפט עם הדפס בבוקשות מחוייכות. לא ציפיתי למצוא בובה כזאת דווקא בגודל של סיר מרק, שהופיעה אצלי בסטודיו יחד עם היוצרת שלה הקרמיקאית, ליאת שרון, בעלת הסטודיו קרמיקזה. שרון השאילה לי כלים לצילומים והפתיעה אותי בסיר של בבושקה אותו שלפה מניירות שעטפו את הסיר. התברר לי שגם היא אוהבת את הצורה העגולה המחוייכת של בובות המטריושקה ובהשראתן מכדרת סירים להגשת מרק בקולקציית כלי הקרמיקה המאוד צבעוניים שהיא יוצרת. "זאת הבבושקה החביבה עלי", השוויצה שרון ביצירה האחרונה שלה, נדבקת בהתלהבותי מהסיר בצורת בובה חביבה. זו מנוקדת בנקודות פולקה לבנות ואדומות סמוקת לחיים עם שיער שחור אסוף נראית כמו נערה ביישנית.

שרון שהיא תרפיסטית באמנות והיא נראית כאחת שמצאה לעצמה את העיסוק שעושה לה את התרפיה האישית הנכונה. היא עליזה, מלאת אנרגיה ומחוייכת ומדי פעם גם מתפנה ללהג על חוויות היצירה שלה בבלוג אישי על קרמיקה ויצירה. 


צבעוניות שמחת מאפיינת את הכלים של שרון. כלי הקרמיקה שרופים בשריפה גבוהה ומתאימים לשימוש בתנור ובמדיח. 45-450 שקל תלוי בגודל הכלי. 

 

לוגמים מרק מתחממים ותורמים

ועם כבר עוסקים בסירים מושלמים למרק, ה - 21 בדצמבר הוכרז כ"יום המרק", שכל ההכנסות מיום המרק יוענקו לטובת עמותת "לשובע", עמותה המגישה לכל דורש כ 2500 ארוחות חמות ביום. את הרעיון הגו ויזמו דודי כליפא ונעמה פלד, פודיס מטורפים על אוכל וגרגרנים שמנהלים את אתר האינטרנט "בייגלה", העוסק בתרבות האוכל. במסגרת "יום המרק" יפרישו כל השפים ובעלי המסעדות שישתתפו באירוע, את כל הכנסותיהם ממכירת מנות המרק במסעדה, לטובת עמותת "לשובע" המופעלת ע"י עו"ד גיל-עד חריש, רעייתו שרונה ומנהלה המתנדב יוסי אביגדורי. לקהילת החברים הגדולה של "בייגלה" המונה יותר מ – 12,000 אנשים חובבי אוכל ובישול שמתכוונים להכין ולחלוק באותו יום מרק חם ומנחם עם בני משפחותיהם ולחברים. הצטרפה גם שורה מרשימה של שפים ובעלי מסעדות לטובת היום החשוב הזה: רפי כהן ממסעדת "רפאל", שרון כהן ממסעדת "שילה", עמוס שיאון מ"הלנה" בקיסריה, רימון בן יקיר מרשת "ג'ירף", בינו גבסו "ד"ר שקשוקה", בעז צעירי מ"סאקורה", מאיר אדוני מ"כתית", משה אביב מ"מסה", ניר צוק על 4 מסעדותיו, ניני נוף מ"מקום של בשר", האחים ירזין מ"קפה איטליה", יונתן רושפלד מ"הרברט סמואל וטפאס 1 העם", נתי שפריר מ"בלזק" באשדוד, עומר מילר מ"חדר האוכל" ורבים נוספים. כליפא ופלד מאמינים שביום מיוחד שכזה ימריץ את כל הסועדים ביום זה, להזמין מרק במסעדה ובכך להעניק גם מעט חום לנתמכי עמותת "לשובע" ולתרום תרומה צנועה.

לפרטים נוספים על יום המרק: באתר בייגלה או בייגלה בפייסבוק


בבושקות צבעוניות בגדלים שונים המשמשות לקופסאות אחסון


קופסאת עוגיות מעוטרת בציור בעבודת יש של פרחים עליזים, 250-350 שקל, תלוי בגודל


אריחים צבעוניים בצורת לבבות, עשויים בעבודת יד משמשים כתוספת דקורטיבית לאריחים קיימים בבית, 12 שקל ליחידה.


אהילים קרמיקה תלויים מהתקרה. ניתן להזמינם במבחר צבעים ובמבחר גדלים. מחירם נע בין 320-360 שקל.


אריחי תחרה, עשויים בעבודת יד. התחרה היא מאוסף מפות ישן ואהוב של ירשה שרון מאמא שלה. מתאים לחיפוי קירות במטבחים ובחדרי רחצה (צילומם: קרמיקזה).

 


 

    קישורים ממומנים
     תגובה חדשה
    הצג:
    כל התגובות לכתבה בבושקה או סיר מקרמיקה?
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    החברות של נטשה
    בבושקה מאשה, סיר להגשת מרק או תבשיל קדרה, מנוקדת בנקודות פולקה לבנות ואדומות. 230 שקל
    צילום: קרמיקזה
    כלי קרמיקה מעוצבים של ליאת שרון
    צילום: קרמיקזה
    ynet ספיישל
    לאשה בפייסבוק