שתף קטע נבחר

השביתה: שוחררו 35 חשודים בעבירות חמורות

ראש אגף החקירות תקף את הפרקליטים השובתים: "מסכנים את שלום הציבור ורכושו". נתוני המשטרה: 35 חשודים בעבירות מין, אלימות חמורה, שוד, החזקת נשק וסחר בסמים יצאו לחופשי. רק היום ירדה לטימיון חקירה של שנה נגד סוחרים, השופט קבע: את החשבון יש להגיש ללקוח הפרקליטות - הציבור

לא רק בגלל הסערה - הגיעו מים עד נפש: בצעד נדיר, יצא היום (ב') ראש אגף החקירות והמודיעין במשטרה, ניצב יואב סגלוביץ', במתקפה על פרקליטי המדינה השובתים כבר כחודש. "השביתה מובילה לפגיעה חמורה ומשמעותית ביכולת האכיפה של רשויות אכיפת החוק במדינת ישראל, ולסיכון שלומו, בטחונו ורכושו של הציבור", הוא אמר.

 

מנתונים שנאספו באגף החקירות והמודיעין עולה כי מתחילת העיצומים ועד היום, הביאה השביתה לשחרור 35 עצורים בעבירות חמורות - ובהן עבירות מין, עבירות אלימות קשה, שוד, החזקת נשק וסחר בסמים. בנוסף, כספים בהיקף של מיליוני שקלים שהוחרמו במסגרת חקירות ויועדו לחילוט, הופשרו בשל אי התייצבות הפרקליטים לדיונים - והוחזרו לחשודים.

 

ניצב סגלוביץ' הדגיש כי "השביתה מביאה לזיכוי נאשמים, שחרור חשודים בפשיעה חמורה, חלקם עבריינים בעלי מסוכנות ולדחיית מועדי דיונים בבתי המשפט. שביתת הפרקליטים פוגעת באופן משמעותי ביותר ביכולת האפקטיבית הנדרשת למאבק בפשיעה לסוגיה השונים".

 

ראש אגף החקירות והמודיעין, שבדרך כלל לא מרבה להיחשף בתקשורת, ערך בימים האחרונים שיחות עם קציני החקירות במחוזות השונים ועם ראשי היחידות המיוחדות, ושמע מהם תלונות רבות על המצב בשטח ועל העבודה שיורדת לטימיון כמעט בכל יום.

 

בתגובה לדברים, מסרו בארגון פרקליטי המדינה כי "לצערנו, נגרם למערכת המשפט נזק עצום, אולם יש גורמים שאינם רואים זאת ומונעים התנהלות משא-ומתן בין הצדדים שיוכל להביא לפתרון המשבר. אנו קוראים לראש הממשלה להורות לאותם גורמים לשבת סביב שולחן המשא-ומתן כדי להביא לסוף הסכסוך".

 

השופט: "את המחיר לא ניתן להגיש לעצירים"

דוגמה אחת למקרה שכזה היא שחרור שני אחים שנאשמו ב-10 עבירות של סחר בסמים. השופט גם ביטל היום את כתב האישום נגד השניים, דרור וטירן ארנזי, והסביר ש"את החשבון יש להגיש ללקוח של הפרקליטות - הלא הוא הציבור הרחב".

 

שנה שלמה עבדו הבלשים של ימ"ר תל אביב, בראשותו של ניצב-משנה שלומי מיכאל, על המקרה של האחים ארנזי, שנחשבים יעדים מודיעיניים של היחידה ובאמתחתם תקופות מאסר ארוכות וגיליון הרשעות בעבירות. החקירה כללה גם מעקבים, האזנות סתר, גביית עדויות מלקוחות וצילומים. אלו הובילו לכתב אישום חמור שהוגש בבית משפט השלום בתל אביב.

 

אלא שכל העבודה הזאת ירדה היום לטימיון, כאשר התקיים דיון הוכחות בעניינם של האחים. סנגוריהם, עורכי הדין משה סוחמי ואייל אוחיון, הגיעו לבדם לדיון, ללא נציגים מהפרקליטות שהיו אמורים להיות בצד השני – וביקשו לשחרר את הנאשמים.

 

השופט שמאי בקר הפתיע - וביטל כליל את האישום. "את מחיר שביתת הפרקליטים לא ניתן להגיש לעצירים חפים מפשע", כתב בהחלטתו והוסיף: "פשיטא בעיני שאת אותו חשבון יש להגיש ללקוחה של הפרקליטות, הלוא הוא הציבור הרחב, אך ודאי שלא העצירים, המתמודדים עם כתב אישום המוגש נגדם".

 

בימ"ר תל אביב קיבלו בתדהמה את ההחלטה ואמרו:

"זה יום עצוב לאזרחי המדינה. השופט יכול היה לדחות את הדיון בשל השביתה, למה לבטל את כתב האישום? מדובר פה בנאשמים שהושעו מאמצים אדירים כדי לעצור אותם, ועכשיו הם נהנים מההפקר".

 

הסנגור עו"ד סוחמי, שמייצג את טירן ארנזי, הביע קורת רוח: "ראוי ששביתה, מוצדקת ככל שתהא, לא תפגע בנאשמים שממתינים למשפטם ובוודאי כשמדובר בנאשמים ששוהים במעצר חודשיים ימים בלי שהמדינה מציגה כל ראיות נגדם".

 

בהכנת הכתבה השתתף אביעד גליקמן
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
ניצב סגלוביץ'. פגיעה משמעותית במלחמה בפשיעה
צילום: דודי ועקנין
צילום: יועד כהן
עו"ד סוחמי. הלקוחות חופשיים
צילום: יועד כהן
מומלצים