שתף קטע נבחר

הפיצה שהתחפשה לסנדוויץ' תוניסאי

אם תהיתם מה קורה כשהמאכל העממי האיטלקי פוגש אוכל רחוב ישראלי, אתם מוזמנים להכיר את הפיצה סביח של השף אביב משה והפיצה פריקסה של השף אבי ביטון

בשבוע שעבר סיפרנו לכם מה קורה כשלוקחים סמבוסק וסביח ומאחדים אותם יחדיו. עכשיו אנחנו מזמינים אתכם להכיר שתי המצאות קולינריות חדשות - פיצת סנדוויץ' תוניסאי ופיצת סביח.

 

שתי הפיצות המיוחדות נולדו לאחר שהשפית מאיה לביא ממסעדת "גוסטו" התל אביבית, המתמחה באוכל איטלקי, הזמינה את שני השפים ליצור את הפיצה האישית שלהם. הפיצות יימכרו במהלך חודש מיוחד במסעדה, לצד פיצות שעיצבו השפים חיים טיבי ופול אסנהיים. אז מה קורה כשהמאכל העממי האיטלקי פוגש את אוכל הרחוב הישראלי? אתם מוזמנים להכין את המתכונים הבאים ולגלות.

 

בצק בסיסי לפיצה

מתכון של מאיה לביא, "גוסטו"

 

המרכיבים (ל-4 פיצות):

5 כוסות (700 גרם) קמח שטיבל 2

2 כפות מלח

2 כפות סוכר

2 כפות או 1 קובייה שמרים יבשים

6 כפות שמן

2 כוסות מים

 

אופן ההכנה:

  1. מערבבים את כל החומרים היבשים ביחד במערבל.
  2. שמים בקערת מערבל את כל החומרים היבשים ביחד ומתחילים לערבב. מוסיפים את השמן וממשיכים לערבב עד להיווצרות מרקם אחיד. לאחר שכל השמן נספג, מוסיפים מים (עדיין תוך כדי ערבוב) עד לקבלת בצק אחיד ולא דביק.
  3. מעבירים את הבצק לקערה, מכסים במגבת לחה ומניחים במקום חמים עד להכפלת נפח הבצק. מחלקים לכדורים במשקל 200 גרם לכדור ומתפיחים כשעתיים נוספות.

  4. לאחר ההתפחה, מוציאים את האוויר מכדורי הבצק בעזרת אגרופי הידיים, ומרדדים תוך כדי סיבוב והפיכה של הבצק עד לעיגול בצק בעובי 2 ס"מ.

  5. מסדרים את הבצק על רשת פיצה או בתבנית משומנת.

     


רוטב עגבניות בסיסי

מתכון של מאיה לביא, "גוסטו"

 

המרכיבים:

10 עגבניות תמר

1 בצל, מקולף וקצוץ

2 כפות שמן זית

5 שיני שום כתושות

עשבי תיבול לפי הטעם: בזיליקום, אורגנו, פטרוזיליה

מלח ופלפל לפי הטעם

4 כפות סוכר

 

אופן ההכנה:

  1. חולטים את העגבניות במים רותחים. מסירים את הקליפה וחותכים לקוביות.
  2. מחממים סיר ושמים שמן זית. מטגנים את הבצל עד להזהבה ומוסיפים את השום.
  3. מוסיפים את העגבניות לסיר ומערבבים היטב.
  4. מוסיפים את התבלינים, מערבבים, מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ-20 דקות.
  5. מסירים מהאש ומצננים. טוחנים את הרוטב במעבד מזון. 

 

פיצה פריקסה (סנדוויץ' תוניסאי)

מתכון של אבי ביטון, מסעדת "אדורה"

 

המרכיבים (לפיצה אחת):

1 כדור בצק במשקל 200 גרם

מצקת רוטב עגבניות (מומלץ להוסיף לרוטב העגבניות הבסיסי אריסה ולימון כבוש לפי הטעם)

1/2 תפוח אדמה, חתוך לקוביות קטנות + 1/2 כוס שמן חמניות + 1/2 כוס שמן זית

4 נתחי טונה מעושנת

60 גרם תערובת גבינות מגורדות (פרמזן, מוצרלה וכדומה)

1 ביצה קשה, מחולקת לרבעים

4 עגבניות שרי, חתוכות לרבעים

1/2 גבעול בצל ירוק, חתוך לרצועות דקות

 

אופן ההכנה:

  1. מבשלים את קוביות תפוח האדמה בסיר עם שני סוגי השמנים על אש נמוכה עד לריכוך (כשעה). מסירים מהאש, מסננים ומצננים.
  2. יוצקים על הבצק את רוטב העגבניות המתובל.
  3. מפוררים ומפזרים מעל את הטונה המעושנת, קוביות תפוחי האדמה והגבינות.
  4. אופים בתנור שחומם לחום גבוה מאוד במשך 10 דקות.
  5. מוציאים את הפיצה, מניחים עליה רבעי ביצה קשה ועגבניות שרי ומעטרים בבצל ירוק. מגישים מייד.


פיצה פריקסה (צילום: מור סגל)

 

פיצה סביח

מתכון של אביב משה, מסעדת "מסה"

 

המרכיבים (לפיצה אחת):

1 כדור בצק במשקל 200 גרם

מצקת של רוטב עגבניות מתובל עם אריסה

70 גרם בשר בקר טחון

6 פרוסות חצילים מטוגנות

4 פרוסות לימונים כבושים

4 פרוסות דקות של פלפל שיבטה

4 כפות טחינה גולמית

1 ביצה קשה, מחולקת לרבעים

חופן עלי רוקט

1 צנונית חתוכה לפרוסות דקות 

2 כפות שמן זית

1 כף מיץ לימון

מלח ופלפל

 

אופן ההכנה:

  1. במחבת ובה 2 כפות שמן זית מטגנים את הבשר הטחון ומעט מלח, עד שהבשר מאפיר. מצננים מעט.
  2. יוצקים על הבצק את רוטב העגבניות המתובל.
  3. מפזרים על גבי הפיצה את הבשר הטחון ואת פרוסות החציל, הלימונים הכבושים והפלפל החריף.
  4. אופים בתנור שחומם לחום גבוה מאוד במשך 10 דקות.
  5. מזלפים על הפיצה את הטחינה הגולמית ומפזרים את רבעי הביצה. באמצע הפיצה מסדרים תלולית של עלי רוקט ופרוסות צנונית. מערבבים שמן זית, מיץ לימון, מלח ופלפל ושופכים על סלט הרוקט. מגישים מייד.


פיצה סביח (צילום: מור סגל)

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
פיצה פריקסה
צילום: מור סגל
פיצה סביח
צילום: מור סגל
מומלצים