שתף קטע נבחר

הכדור ניתן בעיקר לחולים בסרטן סופני

אורגון היא המדינה הראשונה בעולם שבה נחקק חוק "המוות בכבוד", עשור לאחר מכן התקבל חוק דומה גם במדינת וושינגטון. ‭80%‬ מהחולים שסיימו את חייהם באמצעות התרופה היו חולים בסרטן סופני, ורבים אחרים חלו בניוון שרירים

הצעת החוק הישראלית למתן "מרשם ממית" מבוססת על חוקים אמריקאיים דומים שהתקבלו באורגון ובוושינגטון.

 

אורגון היא המדינה הראשונה בעולם שבה נחקק חוק "המוות בכבוד" בשנת ‭.1998‬ עשור לאחר מכן התקבל חוק דומה גם במדינת וושינגטון.

 

החוק באורגון מחייב את החולה לקחת את התרופה בעצמו. זאת בניגוד לחוקים בהולנד, בבלגיה, בשווייץ ובשוודיה, המאפשרים גם המתת חסד פעילה שבה הרופא נותן בעצמו את התרופה הממיתה.

 

מדינת אורגון מפרסמת מדי שנה, מאז חקיקת החוק, דו"ח גלוי על יישום חוק "המוות בכבוד‭."‬ מהנתונים עולה כי מאז 1998 סיימו את חייהם 401 מטופלים באורגון. מדי שנה נרשמים בממוצע כ‭70-‬ מרשמים לתרופה הממיתה, במדינה שבה שבעה מיליון תושבים בלבד. עם זאת, מספר המבקשים לסיים את חייהם באמצעות התרופה עלה עם השנים: ב‭2008-‬ נרשמו 88 מרשמים לתרופה הממיתה, לעומת 23 בלבד בשנה שבה נחקק החוק.

 

אך למרות העלייה מתברר כי מטופלים רבים באורגון שכבר קיבלו את המרשם מתחרטים ואינם משתמשים בו לבסוף. מתוך 88 המטופלים שקיבלו מרשמים לפני כשנתיים, רק 54 מהם מימשו את המרשם. עוד עולה כי ‭80%‬ מהחולים שסיימו את חייהם באמצעות התרופה היו חולים בסרטן סופני, ורבים אחרים חלו בניוון שרירים. ‭93%‬ מהמטופלים יידעו את משפחתם לגבי החלטתם. גילם הממוצע של המטופלים שסיימו את חייהם בעצמם הוא ‭,74‬ ושיעור הנשים והגברים היה שווה. כמעט כל המטופלים מתו בביתם, תוך שהם מקבלים טיפול תומך להקלה על כאבי מחלתם.

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים