שתף קטע נבחר

למרות הכל: תמיכה בעונש מינימום ל"פגע וברח"

לאחר שנדחתה לפני 48 שעות בממשלה, זכתה היום הצעת חוק של ח"כ זאב בילסקי, הקובעת עונשי מינימום בתאונות פגע וברח, לתמיכה מפתיעה מצד יו"ר הקואליציה, ח"כ זאב אלקין. ההצעה של בילסקי תאוחד עם הצעת חוק הקובעת עונש מרבי, ותובא לאישור ועדת השרים לענייני חקיקה

הממשלה התנגדה, אבל הקואליציה תתמוך. תפנית בעניין הצעת חוק של ח"כ זאב בילסקי, הקובעת עונשי מינימום למי שיורשעו במעורבות בתאונת דרכים והפקרת פצוע ("פגע וברח"): למרות שביום ב' נדחתה ההצעה בוועדת השרים לענייני חקיקה, הציע היום (ד') יו"ר הקואליציה, ח"כ זאב אלקין, לאחד אותה עם הצעת חוק של ח"כ משה מטלון, הקובעת עונש מרבי למעורבים בתאונות פגע וברח.

 

אלקין הבטיח כי יפעל לאישור ההצעה המאוחדת בוועדת השרים לענייני חקיקה, כנראה כבר ביום א' הקרוב. לאחר מכן תובא ההצעה להצבעה בקריאה טרומית במליאת הכנסת, והיא צפויה לזכות בתמיכת הקואליציה. בעקבות פנייתו של אלקין, הסכים בילסקי לדחות את ההצבעה בעניין הצעת החוק שהגיש.

 

על-פי ההצעה המאוחדת, העונש המרבי בגין מעורבות בתאונות פגע וברח יעלה ל-20 שנה, ובנוסף ייקבעו עונשי מינימום של שנה או שלוש שנות מאסר, בהתאם לנסיבות. בהצעת החוק של בילסקי גם נכלל סעיף האוסר על הפרקליטות להגיע להסדר טיעון עם מי שנאשם בהפקרת פצוע בזירת תאונה. ראוי לציין כי שר התחבורה, ישראל כץ, תמך בהצעת החוק של בילסקי בניגוד לעמדת הממשלה, ואף הציע בשבוע שעבר לאחד אותה עם ההצעה של מטלון, שאושרה בוועדת השרים ובמליאת הכנסת.


שוטרים בזירת תאונת "פגע וברח" בקריית אתא (צילום: שי וקנין)

   

בקשת סליחה ממשפחות בלחסן וחשין

"אני רוצה לבקש סליחה ממוניקה בלחסן", אמר היום בילסקי, עם הצגת הצעת החוק במליאת הכנסת. "הבן שלה, אמיר, נפגע בתאונת פגע וברח, ומאז הוא צמח. אני רוצה לבקש סליחה גם מרות ומישאל חשין, שהבן שלהם נהרג בתאונת פגע וברח. ואני רוצה לבקש סליחה מעוד 240 אנשים שנפגעו בתאונות כאלה מתחילת השנה".

 

בילסקי הציג מקרה של נהג שהורשע לאחרונה בגרימת תאונה פגע וברח, שבה נהרגה הולכת רגל בת 90. לדבריו, בית המשפט גזר על הנהג עונש של פחות משלוש שנות מאסר, וזאת למרות שלחובתו רשומות כ-120 עבירות תנועה, ובזמן התאונה לא החזיק ברישיון נהיגה בר-תוקף. "סברתי לתומי שהכנסת רוצה להרתיע", המשיך בילסקי. "240 תאונות מתחילת השנה הן סיבה טובה לכך שהממשלה תתחיל להילחם בתופעה הזו".

 

יש לציין כי במערכת המשפט יש מתנגדים רבים לקביעת עונשי מינימום, וזאת מאחר שהם עלולים להגביל את שיקול הדעת של השופטים. המתנגדים טוענים כי צמצום שיקול הדעת השיפוטי עלול לפגוע באחד העקרונות החשובים ביותר במשפט בישראל: "אינדיבידואליזציה של הענישה" - ענישה הנעשית על-פי הנסיבות הייחודיות של כל מקרה ומקרה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
יוזם הצעת החוק, ח"כ זאב בילסקי
צילום: חיים צח
ynet רכב בפייסבוק
לוח winwin
מומלצים