שתף קטע נבחר

מנכ"ל חברת החשמל עמוס לסקר התפטר

לאחר כ-3 שנים בתפקיד הודיע המנכ"ל לדירקטוריון החברה על התפטרותו החל מחודש מרס הקרוב. בחברת החשמל מסרבים לומר את הסיבה להתפטרות. גורם בכיר בחברה אמר ל-ynet כי הוא מופתע מההתפטרות כיוון שהיחסים הפוליטיים בצמרת החברה היו רגועים לאחרונה

מנכ"ל חברת החשמל, עמוס לסקר, הודיע היום (ה') לדירקטוריון החברה על התפטרותו, לאחר כ-3 שנים בתפקיד. בחברת החשמל מסרבים למסור את הסיבות להתפטרות.

 

 

לסקר (60) מכהן בתפקיד מתחילת 2008 . טרם כניסתו לחברת החשמל כיהן כמנכ"ל קבוצת התעשייה "מד", מנכ"ל חברת הכבלים "גוונים" וכן שימש בתפקיד בכיר בתעשייה האווירית. כיו"ר חברת החשמל משמש יפתח רון-טל.

 

גורם בכיר בחברת החשמל אמר ל-ynet כי הוא מופתע מההתפטרות כיוון שהיחסים הפוליטיים בצמרת החברה היו רגועים לאחרונה ולא התחולל בה שום משבר חריג. בהנהלת החברה טוענים לאחרונה כי הם קרובים מאוד להסכמה עם ועד העובדים והממשלה על רפורמה בחברה.

 

"שמר על האיתנות הפיננסית של החברה" 

בהודעה הרשמית של חברת החשמל נכתב כי "יו"ר הדירקטוריון וחבריו בירכו את לסקר על תרומתו הרבה לחברה וציינו לשבח את נחישותו, חשיבתו היצירתית וכישוריו הניהוליים אשר באמצעותם הוא הצליח למצות את יכולותיה המקצועיים של החברה ולהובילה ליעדים חדשים, תוך שמירה על איתנותה הפיננסית".

 

עוד נמסר מהחברה כי במהלך תקופת כהונתו כמנכ"ל הציב לסקר כיעד מרכזי את הגדלת כושר הייצור של החברה על מנת לייצב את משק החשמל ולאפשר לחברה לעמוד בשיאי הביקוש לחשמל, ובמחסור המשמעותי ברזרבות במשק הצפוי בשנים הקרובות.

 

בתקופת כהונתו של לסקר קודמו שיתופי הפעולה והתמיכה בהכנסת יצרני חשמל פרטיים למשק. בנוסף לכך, לפני כשנה יזם לסקר הקמת חברת בת שתספק שירותי אינטרנט מהיר לצרכנים ביתיים על בסיס רשת הסיבים האופטיים שפרסה חברת החשמל ברחבי הארץ במהלך השנים.

 

בתקופתו של לסקר הושגה לראשונה הסכמה כוללת על שינוי מבני במשק החשמל, נושא שנדון מזה עשור. במסגרת זו הוביל לסקר תוכנית רחבה לשינוי ארגוני ולביצוע התייעלות מקיפה ותקדימית בחברת החשמל. מהלך זה נמצא כיום בדיונים בין ההנהלה, הוועד, נציגי הממשלה ונציגי ההסתדרות.

 

חברה גדולה - יחסי עבודה סוערים 

חברת החשמל היא החברה הגדולה במשק והיא מאופיינת בוועד עובדים חזק מאוד וביחסי עבודה סוערים. החברה סובלת מקשיים בגיוס כספים עקב החוב האקטוארי הכבד שלה, וכן אינה עומדת בתוכנית להקמת תחנות כוח חדשות שיימנעו מחסור בחשמל בשנים הקרובות. החברה נמצאת במתח מתמיד עם הרגולטור שלה - הרשות לחשמל - הדורשת ממנה להתייעל כדי לפתור את הבעיות הפיננסיות, עם משרד האוצר השואף להפריט אותה ועם הארגונים הירוקים המתנגדים להפקת חשמל מפחם ולתוכניתה להקים תחנה פחמית חדשה באשקלון.

 

לכל המתחים האלה נוספים מתחים אישיים בין בכירי ההנהלה וועד העובדים שלה ומתחים פוליטיים בין קבוצות שונות בתוך הוועד שחלוקות ביניהן על הרפורמה ועל היחסים עם ההנהלה. חילוקי הדעות בחברה הגיעו מספר פעמים בעבר אף לאיומים ולאלימות פיזית.

 

שכר גבוה, תעריפים נמוכים

בפברואר השנה פירסם הבנק העולמי דו"ח על חברת החשמל הישראלית, לפיו עלות שכרם הממוצעת של עובדי חברת החשמל הסתכמה בשנת 2008 בכ-30 אלף שקל ברוטו בחודש. הדו"ח קובע כי מדובר בשכר הגבוה ביותר מבין שבע המדינות שנסקרו בדו"ח (אירלנד, דרום קוריאה, צ'כיה, יוון, פורטוגל ומלזיה), ובממוצע, בשכר הגבוה ב-38% מזה של עובדים בחברות האחרות.  

 

עם זאת, ובניגוד לדעה המקובלת, הדו"ח קובע כי מספר העובדים בחברת החשמל הישראלית דומה לממוצע בשאר המדינות שנבדקו. יצויין כי במקביל לבעיית השכר, הדו"ח קובע, בניגוד לכל המיתוסים המוכרים, כי עובדי חברת החשמל מתאפיינים בפריון עבודה גבוה בכ-45% בממוצע משל עמיתיהם בשש המדינות האחרות, והספקי העבודה שלהם גבוהים בכ-80%.  

 

עוד עלה מהדו"ח כי תעריפי החשמל בישראל נמוכים מאשר בכל ששת המדינות האחרות שנבדקו. לפי הדו"ח, נמוך התעריף הישראלי בכ-20% מהתעריף הממוצע בששת המדינות האחרות. החשמל לצרכן המסחרי זול יותר בכ-12% ביחס למדינות האחרות שנבדקו ואילו החשמל לצרכן הביתי זול בכ-70%.

 

המידע הראשוני לידיעה זו הגיע מהדואר האדום

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
עמוס לסקר
צילום: יותם פרום
מומלצים