שתף קטע נבחר

מחר: השביתה ברשויות המקומיות יוצאת לדרך

השלטון המקומי יפתח בשביתה ללא הגבלת זמן בכל ערי ויישובי ישראל, למעט חיפה וירושלים. התוצאה: החינוך היסודי והגנים יסבלו משיבושים, התיכונים העירוניים יושבתו, לא תפונה אשפה ולא יינתנו דו"חות חנייה. האוצר: בוחבוט לא רוצה פתרון

מרכז השלטון המקומי צפוי לפתוח מחר (א') בבוקר בשביתה ללא הגבלת זמן ברשויות המקומיות, לאחר שאתמול נכשלה הפגישה בין נציגי הממשלה לשלטון המקומי

 

 

השביתה תכלול את כל היישובים בישראל, פרט לירושלים וחיפה. השביתה תכלול גם את פורום 15 הערים, למעט חיפה. ראש עיריית חיפה, יונה יהב, הודיע כי הוא מתנגד לשביתה - אף שהוא תומך בדרישות העיריות - והחליט שחיפה לא תשתתף בה. עיריית ירושלים לא תושבת ותיתן שירותים לאזרח כרגיל, בשל הרגישות הביטחונית המאפיינת את הבירה, אך היא לא תספק שום שירותים למשרדי הממשלה.

 

המועצות האזוריות - כלומר הקיבוצים והמושבים - ישבתו גם הן, אך לא ישביתו את מערכת החינוך. חשוב לציין, כי ביישובים קטנים המוגדרים כמועצה מקומית תהיה שביתה מלאה כולל השיבושים בחינוך. 

 

אילו שירותים מושבתים והיכן?

אם אכן תפרוץ שביתה, היא תכלול את כל השירותים העירוניים בלא יוצא מהכלל.

 

  • לא תהיה קבלת קהל בעיריות ובמועצות.


 

  • עובדי העיריות לא יפעילו את מוקדי 106 ו-107, למעט במקרי חירום.

 

  • לא תיאסף אשפה, גם בעיריות שבהן האשפה נאספת בידי חברות קבלניות. עם זאת, העיריות יפעילו הערב את שירותי התברואה כדי לנקות את האשפה שנותרה מחגיגות ראש השנה האזרחי, אמש. 

 

  • מחלקות הרווחה בעיריות יהיו סגורות ולא ייתנו שירותים.

 

  • המועדוניות לקשישים והעובדים הסוציאליים לא יעבדו.

 

  • איגודי הערים למים וביוב ישבתו אף הם. תאגידי המים, לעומת זאת, יפעלו כרגיל. מכבי האש יפעלו במתכונת שבת.

 

  • פקחי החנייה לא יעבדו: לא יינתנו דו"חות חניה מטעם העיריות ולא ייגררו מכוניות. למעשה, החניה במדרכות הצבועות בכחול לבן תהיה חופשית. יש לציין כי נהגים שיחנו באדום לבן עלולים לקבל דו"ח משטרתי.

 

  • הרשויות לא יגבו כספים ולא ניתן יהיה לשלם חשבונות ארנונה.

 

  • הווטרינרים העירוניים ישבתו, ואם השביתה תימשך כמה ימים הדבר עלול לפגוע במתן אישורים לשיווק בשר.

 

  • עיריות שמבצעות שיפוצים בכבישים, בתשתיות או במוסדות, יקפיאו את העבודות, למעט במקרי חרום.


ראש עיריית ראשל"צ ועובדיו סוגרים את השערים (צילום: ישראל מלובני)

 

שיבושים במערכת החינוך

  • כ-50% מבתי הספר התיכוניים, שעובדיהם נחשבים לעובדי הרשויות, יישארו סגורים. עם זאת, תיכונים השייכים לרשתות מקצועיות וייחודיות כמו אורט וכן תיכונים פרטיים - יפעלו כרגיל, כיוון שהמורים בהם אינם נחשבים לעובדי רשויות.

 

  • הגנים העירוניים, בתי הספר היסודיים וחטיבות הביניים, יפעלו. הגננות והמורים בגני הילדים, בבתי הספר היסודיים ובחטיבות הביניים יעבדו כרגיל, אבל הם יסבלו משיבושים בגלל שהסייעות, המזכירות, השרתים, והמאבטחים לא יעבדו. גם ההסעות לבתי הספר לא יפעלו, וביישובים קטנים בהם התלמידים מגיעים בהסעה - לא יתקיימו לימודים.

 

  • עם זאת, במועצות האזוריות, כלומר בקיבוצים ומושבים, שירותי החינוך יפעלו כאמור כרגיל. 

 

  • חשוב לציין שהשביתה תכלול הפעם, לראשונה בשנים האחרונות, גם את השירותים הנלווים לחינוך המיוחד, ומאחר שהחינוך המיוחד תלוי בחלקו בהסעות, חל' מהמוסדות לא יפעלו.

 

  • חלק מהמתנ"סים - אלה שקשורים בעיריות - לא ייפתחו, וכך גם הספריות העירוניות.

 

  • אחדים מהתיאטראות והמוזיאונים השייכים לעיריות יהיו סגורים, ואירועי תרבות עירוניים מתוכננים יבוטלו.

 

האוצר: צוות יבחן את תעריפי המים

אתמול הסתיימה ללא תוצאות פגישת שר האוצר, יובל שטייניץ, ושר הפנים, אלי ישי, עם ראשי השלטון המקומי. בפגישה השתתפו יו"ר מרכז השלטון המקומי, שלמה בוחבוט, ראש עיריית תל אביב, רון חולדאי, יו"ר מרכז המועצות האזוריות, שמוליק רייפמן וכן ראשי הרשויות: יצחק רוכברגר מרמת השרון, חיים ביבס ממודיעין, יוסי נשרי מקריית אונו, מאיר כהן מדימונה, ג'קי לוי מבית שאן, משה אבוטבול מבית שמש וראמז ג'רייסי מנצרת.

 

עוד השתתפו יו"ר אגף התקציבים באוצר, אודי ניסן, וכן ראש עיריית נתניה, מרים פיירברג, שהוזמנה על ידי הממשלה בשל קשריה הטובים עם השרים.

 

בתום הפגישה אתמול נמסר מהאוצר, כי יוקם צוות שיבחן תוך שלושה חודשים את נושא תאגידי המים ותעריפי המים. עוד נמסר, כי תיבחן הצעתו של ראש עיריית תל אביב, רון חולדאי, לפתרון סוגיית מענקי האיזון הניתנים לרשויות.

 

גורמים באוצר אמרו, כי בוחבוט אינו מנסה להגיע לפתרון ומעוניין להשבית את הרשויות בכל מקרה. לטענתם, בוחבוט ביטל בימים האחרונים מספר פגישות עם ראשי אגף התקציבים, ואתמול בפגישה היה קיצוני יותר מראשי ערים אחרים.

 

בתוך כך, שר הפנים ישי דרש מראש הממשלה, בנימין נתניהו, להתערב באופן אישי במשבר הרשויות המקומיות כדי למנוע את השביתה. ישי שוחח הערב עם נתניהו וקרא לו להיפגש יחד עמו ועם שר האוצר עם נציגי הרשויות.

 

"השביתה הגדולה אי פעם בערי ישראל"

ראשי הרשויות דורשים להגדיל את מענקי האיזון שמשרד הפנים מעביר לרשויות מ-2.4 מיליארד שקל לשנה ל-3 מיליארד, וכן לבטל את התייקרות תעריפי המים. במהלך 8 השנים האחרונות המענקים קוצצו מכ-3.4 מיליארד לסכום של פחות משני מיליארד. בשנתיים האחרונות התקציב הוגדל, אך בקצב הרבה פחות מהיר ממה שדורשים ראשי הרשויות וממה שלטענתם הובטח להם.  

 

ראשי הרשויות טוענים שישי ושטייניץ הבטיחו להם להגדיל את המענקים, אך תקציב המדינה לשנים 2011-2012 אינו מקצה לכך כספים.

 

לפי הצעת חולדאי, יגדלו מענקי האיזון ל-2.7 מיליארד שקל בשנת 2011, ול-2.75 מיליארד ב-2012. בוחבוט דורש, לעומת זאת, 2.8 מיליארד שקל ב-2011, ו-3 מיליארד ב-2012. יש לציין, כי חולדאי הוא יו"ר פורום 15 הערים שאינן מקבלות מענקי איזון.

 

"למרות מאמצי ההידברות עם הממשלה, למרות פניות לראש הממשלה, לשר האוצר ולשר הפנים, עד כה טרם נענתה ממשלת ישראל ולו לסעיף אחד מסעיפי דרישות השלטון המקומי, בגינן יצאנו למאבק, ובראשן תקציב 2012-2011 ונושא המים", אמר בוחבוט, "זו השביתה הגדולה ביותר שהייתה אי פעם בערי ישראל".

 

בהכנת הכתבה השתתף קובי נחשוני

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
הפגנת אנשי הרשויות בירושלים
צילום: גיל יוחנן
הפגנה בבקעת הירדן
מומלצים